Hráči na hostování: Gól Baluty rozhodl o vítězství nad Budějovicemi | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Gól Baluty rozhodl o vítězství nad Budějovicemi

Jak se v uplynulých třech kolech dařilo hráčům na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Alex Baluta (FC Slovan Liberec): Rumunský záložník nastoupil po obnovení soutěže do čtyř utkání FORTUNA:LIGY. Po úvodní porážce na hřišti Teplic dovedl Severočechy k vítězství proti silným Českým Budějovicím, o kterém rozhodl pohotovou dorážkou po střele Malinského. I v dalších dvou utkáních nastoupil v základní sestavě Liberce a pomohl v nich svému týmu k jasnému vítězství nad Slováckem a výhře v derby s Jabloncem.

Jakub Hromada (FC Slovan Liberec): Univerzální středový hráč taktéž naskočil za Liberec do všech čtyřech zápasů, proti Teplicím i Jablonci se navíc objevil v základní sestavě. Ve všech utkáních předvedl spolehlivé výkony a výraznou měrou přispěl Severočechům ke třem vítězstvím a posunu na třetí místo průběžné ligové tabulky.

Jakub Jugas (FK Jablonec): Urostlý stoper se během podzimu vypracoval v oporu obranných řad Jablonce, kterou zůstal i po dlouhé přestávce vynucené pandemií koronaviru. Po obnovení soutěže nastoupil do dvou zápasů, proti Zlínu nastoupil na celých devadesát minut a spolehlivým výkonem v defenzivě přispěl k těsnému vítězství zelenobílých 1:0. V derby s Libercem pak na hřišti strávil 78 minut, těsné porážce svého celku však tentokrát zabránit nedokázal.

Jan Sýkora (FK Jablonec): Stejně jako Jakub Jugas naskočil šikovný křídelník či krajní obránce k zápasu proti Zlínu a Liberci, v utkání hraném na Slavii kvůli dohodě obou klubů nenastoupil. Pilným výkonem na kraji hřiště přispěl k důležitému domácímu vítězství nad ševci, plný počet minut pak odehrál i v neúspěšném střetnutí s Libercem v rámci podještědského derby.

Jan Matoušek (FK Jablonec): Talentovaný ofenzivní univerzál stihl během dlouhé pauzy vyléčit svalové zranění a zasáhl tak do obou domácích utkání Jablonce. Nejprve si připsal 50 minut v zápase se Zlínem, celých 70 minut pak odehrál proti Liberci. Gólově se však i přese svojí neustálou útočnou aktivitu prosadit nedokázal.

Jaroslav Zelený (FK Mladá Boleslav): První utkání po konci vynucené pauzy strávil sedmadvacetiletý levý obránce na tribuně, kvůli dohodě obou klubů totiž do utkání se Slavií naskočit nemohl. V dalším utkání středočechů už nemohl chybět v základní sestavě, Boleslavi se ale zápas na hřišti Plzně nevydařil a domů si odvezla vysokou porážku 1:7. Alespoň trochu si klub z města automobilů spravil chuť v posledním odehraném kole, kdy remizoval na hřišti Zlína 1:1. V obou utkáních strávil Jaroslav Zelený na trávníku kompletních 90 minut.

Ladislav Krobot (FK Mladá Boleslav): Mladý záložník naskočil ze střídačky do zápasu v Plzni a proti Zlínu. Zatímco na hřišti Západočechů odehrál celý druhý poločas a vysokému vítězství domácích nezabránil, v zápase s Ševci odehrál 28 minut a pomohl Mladé Boleslavi k zisku důležitého bodu za remízu 1:1.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Matěj Valenta (FK Ústí nad Labem): Svůj první gól v sezoně si připsal mladý záložník v utkání s Vlašimí, ve kterém přispěl k vítězství Ústí 2:0. Pro Matěje Valentu se jednalo nejen o první trefu v ročníku, ale i o premiérový gól v české druhé nejvyšší soutěži. Po konci koronavirové pauzy navíc talentovaný středopolař nastoupil do všech tří utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a stejně jako na začátku sezony se i dál řadí mezi opory severočeského celku.

Martin Otáhal (FK Slavoj Vyšehrad): Nadějný gólman si i po konci dlouhé pauzy udržel pozici neotřesitelné jedničky mezi třemi tyčemi Pražanů, ani jednou se mu ale nepodařilo udržet čisté konto a do tabulky získal se svými spoluhráči pouze bod za remízu s brněnskou Líšní.

Jan Vejvar (FK Slavoj Vyšehrad): Mladý záložník naskočil už během prvního poločasu do zápasu s Líšní, ve kterém pomohl Vyšehradu k remíze 1:1. V dalším kole pak odehrál téměř patnáct minut v závěru utkání se silnou Duklou, která ale slavila v malém pražském derby vítězství 2:0.

Vojtěch Mareš (FK Slavoj Vyšehrad): V nepodařeném zápase proti Dukle strávil Vojtěch Mareš na trávníku celý zápas, ani jeho snaha však týmu k zisku bodů nevedla. V remízovém utkání s Líšní pak mladý odchovanec sešívaných naskočil na závěrečné minuty a pomohl Vyšehradu k vyrovnání skóre a zisku cenného bodu.

2. Bundesliga

Josef Hušbauer (Dynamo Drážďany): Drážďanský celek odehrál po konci vynucené přestávky pouze dvě utkání, ve zbytku zápasů východoněmecký tým nepustila do akce povinná karanténa. Do jednoho ze dvou utkání naskočil i Josef Hušbauer, svému týmu však proti silnému Stuttgartu k bodovému zisku pomoci nedokázal a Dynamo se tak stále krčí na posledním místě ligové tabulky.

Eredivisie

Mick van Buren (ADO den Haag): Nizozemská liga byla kvůli krizi způsobené koronavirem předčasně ukončena a sešívaný útočník tak již během této sezony k dalším zápasům nenastoupí.

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články