Hráči na hostování: Hellebrand asistoval u vítězného gólu | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Hellebrand asistoval u vítězného gólu

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem přehledu.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (FK Pardubice): Při výhře proti Bohemians odehrál mladý záložník a člen reprezentační jednadvacítky více jak hodinu hry, ve které se prezentoval velice aktivním výkonem. Domácím pomáhal svojí precizní rozehrávkou, sám mohl i skórovat, svoji ránu z pokutového území ale poslal nad břevno brány klokanů. Trávník opustil za jednobrankového vedení svého celku, Dynamo pak do konce utkání přidalo ještě dvě branky a zvítězilo jasně 3:0.

Lukáš Červ (FK Pardubice): Dvacetiletý defenzivně laděný středopolař naskočil do utkání s vršovickým celkem v 64. minutě, ve zbytku zápasu zpevnil především defenzivní řady Dynama a pomohl tak domácím, hrajícím v azylu na hřišti svého soupeře, k přesvědčivému konečnému vítězství.

Jakub Markovič (FK Pardubice): Talentovaný gólman naskočil mezi třemi tyčemi do třetího ligového utkání v řadě, proti Bohemians čelil dvěma střelám, parádní zákroky předvedl zejména v závěru první půle proti nebezpečnému Necidově zakončení a následné Levinově dorážce. Čisté konto dokázal udržet i ve druhém poločase a připsal si tak svojí první nulu v sezoně.

Patrik Hellebrand (Dynamo České Budějovice): Mladý střední záložník odehrál v dresu Jihočechů své zatím zřejmě nejlepší utkání v sezoně. K tradičně skvělému driblinku a precizní distribuci přihrávek přidal v domácím utkání proti Liberci i asistenci na jediný gól zápasu. V osmnácté minutě se na levém křídle krásně prosmýkl okolo dvou obránců soupeře a přesným centrem vyzval ke skórování nabíhajícího Sladkého. O chvíli později mohl i sám skórovat, jeho umístěná přízemní rána však postrádala potřebnou razanci a Knobloch ji tak stihl ukrýt do svých rukavic. Trávník talentovaný středopolař opustil v 79. minutě, kdy jej vystřídal čerstvý Vais.

Matěj Jurásek (MFK Karviná): Stále teprve sedmnáctiletý křídelník odehrál celý druhý poločas na hřišti silné Plzně, na trávník šel s cílem zvrátit nepříznivě se vyvíjející skóre. Do utkání vlétl s vervou a během pětačtyřiceti minut poslal do domácího vápna několik nebezpečných centrů, žádný z nich se ale díky precizní obranné činnosti domácí defenzivy neujal. Po žlutém faulu sešívaného záložníka navíc dokázala Viktoria vstřelit druhou branku a rozhodnout tak o svém vítězství.

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): V ustálené stoperské dvojici s Markem Suchým odehrál šestadvacetiletý obránce celé utkání proti trápícím se Teplicím, soupeři dovolil pouze jednou skórovat a přispěl tak k jasnému vítězství 3:1.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Zkušený krajní záložník nastoupil v domácím utkání proti Slovácku v základní sestavě a hned na začátku musel domácím vypomoci v obraně, kde na brankové čáře skvěle zablokoval Petrželovo zakončení. O něco později ukázal své kvality na druhé straně trávníku, kde jej ale na poslední chvíli dokázal zastavit vybíhající Nguyen. I ve druhém poločase pokračoval v aktivním výkonu, střelecky se ale neprosadil a v 77. minutě byl střídán Vaníčkem. Utkání nakonec skončilo remízou 1:1.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Denis Alijagič (FC Sellier & Bellot Vlašim): Do utkání s Jihlavu nastoupil mládežnický reprezentant Bosny a Hercegoviny v základní sestavě, gólově se ale tentokrát neprosadil a v závěru utkání byl střídán čerstvým Červenkou.

Michal Hošek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Čerstvě povolaný člen reprezentační jednadvacítky a krajní bek Středočechů odehrál na hřišti Vysočiny celé utkání, spolehlivým výkonem v defenzivě pomohl udržet nulu a vybojovat tak cenné jednobrankové vítězství.

Jakub Křišťan (FC Sellier & Bellot Vlašim): Spolehlivý středopolař a pevný člen základní sestavy Vlašimi odehrál i na půdě Jihlavy téměř celé utkání, střídán byl až v samém závěru nastavení. Nebezpečnou střelu z první půle mu zlikvidoval pohotový Vejmola, do statistik se tak zapsal pouze žlutou kartou, kterou od rozhodčího uviděl v 76. minutě.

Filip Prebsl (FC Sellier & Bellot Vlašim): Osmnáctiletý obránce odehrál poprvé v sezoně celé utkání, spolu se zbytkem obrany nedovolil domácím skórovat a velkou měrou se tak podílel na zisku cenných tří bodů pro Středočechy.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Slovenský záložník strávil na jihlavském trávníku přes sedmdesát minut hry, za bezbrankového stavu 0:0 byl střídán bývalým hráčem sešívané rezervy Nedžadem Zinhasovičem.

Denis Višinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný křídelník, který v minulém kole vsítil svůj premiérový druholigový gól, se tentokrát výrazněji neprosadil a v 71. minutě přenechal místo čerstvému Kolzlovi.

Daniel Kosek (Zbrojovka Brno): Do vítězného utkání v derby s Líšní naskočil v samém závěru nastavení a v poslední minutce zápasu pomohl uhlídat těsné jednogólové vedení Zbrojovky.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Jihlavský stoper se v zápase proti Vlašimi stal smolařem zápasu, v 82. minutě totiž fauloval ve vlastním vápně a nabídl tak výhodu pokutového kopu Středočechům, kteří z penaltového puntíku nezaváhali a odvezli si domů cenné tři body za těsné vítězství-



Aktuálně

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články