Hráči na hostování: Jaroslav Zelený přispěl k vítězství nad Plzní | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Jaroslav Zelený přispěl k vítězství nad Plzní

Jak se v uplynulých dvou ligových kolech dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): V domácím utkání proti Plzni opět nastoupil na postu levého stopera, kde v posledních týdnech podává skvělé výkony. V první půli hráli Severočeši nevýrazně a inkasovali od Viktorie dvě branky, ve druhém poločase se ale výkon zelenobílých zvedl a Jablonec utkání otočil. Velkou měrou se na tom podílel právě i sešívaný obránce, který v 66. minutě napálil z hranice vápna odražený míč přesně k pravé tyči plzeňské brány a srovnal průběžný stav duelu na 2:2. V úterním utkání na hřišti Karviné zkušený obránce také figuroval v základní jedenáctce, spolu se zbytkem jablonecké obrany však v závěrečných minutách neuhlídal domácího Hašu, který dvakrát skóroval a nadějně rozehrané utkání skončilo remízou 2:2.

Mick van Buren (SK Dynamo České Budějovice): Na Střeleckém ostrově odehrál Mick van Buren celé utkání proti Karviné, ve kterém byl opět hodně aktivní. Ke kvalitní ofenzivě přidal i spolehlivé bránění a značně přispěl ke konečné remíze 1:1. Nachomýtl se i k jedinému gólu svého týmu, přihrávku na za obranu nabíhajícího nizozemského křídelníka totiž vyrazil Bolek pouze k nohám Brandnera, který v 64. minutě rozvlnil karvinskou síť. V zahajovací jedenáctce nastoupil Mick van Buren i v zápase 12. kola na hřišti Olomouce. Proti Hanákům ukázal svůj talent už ve dvacáté minutě, kdy skvěle prošel domácí obranou, ztroskotal však na pozorném Mandousovi. Na hřišti vydržel do 51. minuty, kdy byl střídán Jánošíkem.

Júsuf (FC Slovan Liberec): V jedenáctém ligovém kole nastoupil bahrajnský útočník díky dohodě klubů do utkání na hřišti Slavie. Jako tradičně, výborně si vedl zejména v osobních soubojích a vybojoval pro Slovan mnoho těžkých míčů. Střídán byl v 63. minutě. Ve středečním duelu proti koronavirem zdecimované Opavě odehrál na hrotu útoku necelou hodinu, během které aktivním výkonem pomohl Liberci k průběžnému vedení 2:0.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Proti Slavii nastoupil rychlonohý křídelník viditelně motivovaný a svým neúnavným napadáním ztěžoval sešívané obraně rozehrávku. Hned v úvodu zápasu mohl i skórovat, v samostatném úniku však svým nedůrzným zakončením pouze nechal vyniknut pozorného Ondřeje Koláře. V domácím zápase proti Opavě vystřídal v 54. minutě Júsufa, o necelou půlhodinu později však musel být stažen z trávníku kvůli zranění kotníku.

Mohamed Tijani (FC Slovan Liberec): V Edenu odehrál celý zápas, ve kterém musel v defenzivě řešit řadu složitých situací. I přes aktivní a spolehlivý výkon nakonec nedokázal zabránit třem inkasovaným brankám a jasné prohře Severočechů.

Jakub Hromada (FC Slovan Liberec): Proti Opavě odehrál mladý záložník devětasedmdesát minut, během kterých aktivním a zejména spolehlivým výkonem ve středu hřiště pomohl Liberci k pohodlnému vítězství. V prvním poločase se mohl zapsat mezi střelce, v nadějné šanci ho ale vychytal teprve šestnáctiletý gólman soupeře Kubný.

Jakub Jugas (FC Slovan Liberec): Zkušený obránce nastoupil do utkání se Slezany v základní sestavě, v defenzivě toho k řešení příliš neměl a bez větších problémů pomohl Slovanu udržet ve vítězném zápase čisté konto.

Michal Beran (FC Slovan Liberec): Na trávník naskočil proti Opavě v 54. minutě a svoji kreativitou pomohl vytvořil několik nadějných akcí Liberce, ze kterých už ale žádný gól nepadl.

Patrik Hellebrand (1. FC Slovácko): Proti Spartě naskočil na hřiště na poslední minutku, ve které ale s nepříznivě se vyvíjejícím výsledkem nedokázal nic udělat a odvrátit těsnou prohru 1:2. V následujícím středečním utkání proti brněnské Zbrojovce nastoupil talentovaný středopolař v základní sestavě, výraznější příležitosti si ale nevypracoval a hřiště opustil v třiašedesáté minutě za bezbrankového stavu.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články