Hráči na hostování: Laco Takács mírnil porážku Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Laco Takács mírnil porážku Boleslavi

Jak se o uplynulém víkendu a ve středečních dohrávkách dařilo hráčům Slavie na hostování sledujte v našem pravidelném přehledu.

Bundesliga

Petar Musa (Union Berlín): Chorvatský útočník naskočil do utkání na hřišti Freiburgu v 69. minutě ve chvíli, kdy už Union vedl 1:0. Kmenový hráč Slavie mohl zvýšit vedení hostů pět minut před koncem utkání, po zaváhání v rozehrávce soupeře se totiž z úhlu řítil sám na bránu Freiburgu, prudkou přízemní ranou na bližší tyč však gólman domácích zlikvidoval a utkání tak skončilo nejtěsnější možnou výhrou Berlína.

FORTUNA:LIGA

Laco Takács (FK Mladá Boleslav): Talentovaný obránce či středopolař nastoupil do pátečního utkání na hřišti Jablonce v základní sestavě, na pozici defenzivního záložníka předvedl aktivní výkon. V závěru utkání se prezentoval krásnou ranou z dálky, kterou ale domácí Hanuš vytáhl s vypětím všech sil nad břevno a duel nakonec skončil remízou 1:1. Kompletních devadesát minut odehrál čtyřiadvacetiletý hráč Slavie i ve středeční dohrávce 18. kola proti Zlínu, kdy se mu už podařilo skórovat. Prosadil se v samotném závěru utkání, kdy procedil za záda domácího gólmana přihrávku Tomáše Malínského. Branka už ale Středočechům příliš nepomohla, utkání totiž skončilo vítězstvím Zlína 2:1.

Tomáš Malínský (FK Mladá Boleslav): Stejně jako Laco Takács, i Tomáš Malínský nastoupil jak do páteční předehrávky 20. kola, tak do středeční dohrávky na hřišti Zlína, kde na trávníku v průběhu druhého poločasu vystřídal Skaláka. Do statistik se zapsal v samotném závěru zápasu na hřišti Fastavu, kdy přihrál na gól Laco Takácsovi.

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): Zkušený obránce naskočil v základní jedenáctce na pozici stopera v pátečním utkání proti Mladé Boleslavi i ve středeční dohrávce 18. kola se Slováckem. V zápase se Středočechy spolehlivým výkonem přispěl k remíze 1:1, v duelu s týmem z Uherského Hradiště však inkasovali Severočeši hned tři branky a jasně prohráli.

Daniel Kosek (Bohemians 1905): Mladý levý obránce či záložník naskočil na závěrečné minuty do utkání na hřišti Plzně, během kterých ale se svými spoluhráči nezvrátil nepříznivě se vyvíjející utkání a pomohl pouze korigovat výsledek na konečných 1:3.

Jakub Jugas (FC Slovan Liberec): Zkušený stoper a pilíř Liberecké obrany odehrál celý zápas na hřišti Karviné, kde předvedl tradičně spolehlivý výkon, soupeři dovolil jen jednu branku a pomohl ke konečné remíze 1:1.

Patrik Hellebrand (SFC Opava): Při vítězství Opavy na hřišti Českých Budějovic odehrál přes sedmdesát minut, během kterých hýřil aktivitou, výrazněji se ale tentokrát neprosadil. Po jeho střídání Opava dokázala v závěru utkání vsítit branku a ukořistit cennou výhru 1:0.

Nehráli:

Ondřej Karafiát, Jan Matoušek, Mohamed Tijani (všichni FC Slovan Liberec), Lukáš Pokorný (Bohemians 1905)

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Nehráli (liga startuje 6.3.):

Lukáš Červ, Tomáš Vlček (oba Vysočina Jihlava), Jakub Šilhan (FK Ústí nad Labem), Martin Otáhal, Michal Vaněk, Jan Vejvar (všichni FC Slavoj Vyšehrad), Matěj Jurásek, Jakub Křišťan, Jakub Markovič (všichni FC Sellier & Bellot Vlašim), Filip Prebsl (FK Viktoria Žižkov)

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články