Hráči na hostování: Malínský asistoval u výhry Jablonce, slaví i Červ a Júsuf | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Malínský asistoval u výhry Jablonce, slaví i Červ a Júsuf

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Hořkosladké pocity prožíval po zápase v Ďolíčku zkušený křídelník Severočechů. Proti Klokanům se velkou měrou podílel na prolomení trápení Jabloneckých, když už v osmé minutě posunul míč volnému Čvančarovi, který ranou z hranice vápna poslal míč do domácí sítě. V 64. minutě, už za stavu 2:0 pro Jablonec, ale kmenový hráč Slavie viděl od rozhodčího druhou žlutou kartu, která znamenala konečnou v utkání a oslabení Severočechů. Jen o pár minut později navíc hosté obdobně přišli i o Pilaře a své první ligové vítězství od poloviny září museli v posledních minutách zuby nehty bránit dvojnásobně oslabeni.

Lukáš Červ (Dynamo Pardubice): Mladý záložník naskočil do utkání na hřišti Boleslavi v 66. minutě s cílem pomoci udržet vedení 3:1. Zpevnění obranných řad se Pardubicím vyplatilo, do konce zápasu už totiž inkasovali jen jednu branku, a i zásluhou spolehlivé práce sešívaného středopolaře si připsali cenné tři body.

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): Opora mladoboleslavské defenzivy odehrála proti Pardubicím celý zápas na pozici stopera, soupeři ale nezabránila třikrát skórovat o odvézt si ze středu Čech důležité body do tabulky.

Patrik Hellebrand (SK Dynamo České Budějovice): Na trávníku Baníku Odehrál první poločas, který se ale Jihočechům vůbec nepovedl, od domácích už v úvodu inkasovali tři rychlé branky. Mladý záložník byl o poločase stažen ze hřiště, na trávníku jej nahradil čerstvý Vais.

Mick van Buren (SK Dynamo České Budějovice): V Ostravě nizozemský křídelník odehrál celé utkání, ve kterém se však, i přes tradiční snahu, tentokrát do ofenzivy příliš neprosadil. Do statistik se zapsal žlutou kartou, kterou od rozhodčího uviděl v 79. minutě duelu.

Júsuf (FC Slovan Liberec): Bahrajnský útočník odehrál proti Hradci Králové 77 minut hry, ve kterých byl Slovanu velice platný zejména díky svým hlavičkářským schopnostem a skvělému krytí míče. Ač se mu v posledních týdnech daří, bodově se sešívaný forvard tentokrát neprosadil. Hřiště přesto opouštěl za vedení Liberce 1:0, Severočeši navíc v posledních minutách výsledek udrželi a připsali si další důležité vítězství.  

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články