Hráči na hostování: Mick van Buren ve formě, Jaroslav Zelený září na stoperu | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Mick van Buren ve formě, Jaroslav Zelený září na stoperu

Jak se v uplynulém týdnu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): Zkušený obránce si v posledních zápasech zvyká na novou úlohu, trenér Rada ho z pozice levého obránce či záložníka stáhl do středu obrany. Ve stoperské dvojici odehrál osmadvacetiletý hráč páteční už derby s Libercem, na stejném postu pak naskočil do víkendového utkání proti Zlínu i v úterní dohrávce devátého kola proti Bohemians 1905. V obou utkáních podal spolehlivý a jistý výkon, spolu s ostatními obránci dovolil soupeřům skórovat pouze jednou a v obou zápasech díky tomu slavil cenné výhry, které Severočechy posunuly na průběžné třetí místo ligové tabulky.

Mick van Buren (SK Dynamo České Budějovice): Nizozemský záložník pokračuje ve svých skvělých výkonech. Na hřišti Brna opět patřil mezi nejaktivnější hráče na trávníku a velkou měrou se podílel na konečné výhře Jihočechů 3:1. Nejprve se nachomýtl k druhému gólu Budějovic, kdy jeho hlavičku do břevna dorazil do odkryté brány Zbrojovky pohotový Brandner. O chvíli později mohl skórovat i sám Mick van Buren, nebezpečné zakončení mu však v rozhodující moment zblokovala vracející se obrana domácích. Skvělý výkon nizozemského křídelníka ale pokračoval i nadále a vygradoval ve druhé minutě nastavení, kdy zkušený křídelník přesnou přihrávkou vyslal do úniku Čavoše, ten se v zakončení nemýlil, přidal třetí gól Dynama a potvrdil důležité tři body pro tabulkou stoupající České Budějovice.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Po zápasové pauze naskočil mladý křídelník do sestavy Severočechů, proti Slovácku podal tradičně aktivní výkon a velkou měrou se podepsal na konečné remíze. Nejvíce na sebe upozornil ve 22. minutě, kdy po úniku poslal svoji střelu sice jen do břevna, při zakončení ale byl faulován Daníčkem, který dostal červenou kartu, a navíc se pískal penalta pro domácí, kterou proměnil Rabušic.

Jakub Hromada (FC Slovan Liberec): Proti Slovácku odehrál slovenský záložník více jak hodinu, ve které tradičně spolehlivým výkonem pomohl Severočechům k remíze 1:1.

Michal Beran (FC Slovan Liberec): Do utkání proti Moravanům naskočil v 75. minutě, v čase stráveném na trávníku se však i přes svoji aktivitu výrazněji neprosadil a utkání tak skončilo remízou.

Júsuf (FC Slovan Liberec): Na trávníku se objevil v závěrečných patnácti minutách, nepodařilo se mu ale skórovat a zvrátit nerozhodný stav utkání na stranu Slovanu.

Jakub Jugas (FC Slovan Liberec): Proti Slovácku odehrál závěrečných třicet minut po vyloučení Tarase Kačaraby, obrana pod jeho vedením jednou inkasovala a utkání tak skončilo remízou.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Jan Vejvar (FC Slavoj Vyšehrad): V utkání proti Blansku odehrál dvaadvacetiletý záložník kompletních devadesát minut a velkou měrou se podílel na prvním vítězství Pražanů v letošní ligové sezoně. V 81. minutě rozhodl svým gólem o výhře Slavoje 2:1 a zisku tří skutečně cenných bodů do tabulky, ve které se Vyšehrad nachází na posledním čtrnáctém místě.

Lukáš Červ (FC Vysočina Jihlava): Na hřišti Viktorie Žižkov odehrál 58 minut, po spolehlivém a odpovědném výkonu opustil hřiště za bezbrankového stavu. Utkání nakonec skončilo dělbou bodů po remíze 1:1.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Stabilní člen základní sestavy Vysočiny ani tentokrát nechyběl v zahajovací jedenáctce. Na hřišti vydržel celý zápas, silnému soupeři dovolil vsítit jen jednu branku a pomohl tak Jihlavě k zisku cenného bodu.

Vojtěch Šilhan (FK Ústí nad Labem): V domácím bezbrankovém zápase proti Líšni naskočil na poslední minutky nastavení, během kterých se výrazněji prosadit nedokázal.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články