Hráči na hostování: Na Musův gól přihrával Baluta | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Na Musův gól přihrával Baluta

Jak se v uplynulém kole dařilo hráčům Slavie na hostování se dozvíte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Jan Matoušek (FK Jablonec): V utkání s Olomoucí strávil na hřišti 79. minut, ve kterých aktivním výkonem přispěl ke konečné remíze. První slibnou akci zahájil talentovaný záložník v 29. minutě, kdy potáhl míč po levé straně, jeho následnou přihrávku do vápna ale nevyužil nabíhající Doležal. V další šanci se Jan Matoušek ocitl o několik minut později, nadějnou ránu však poslal těsně mimo tři tyče hostující brány.

Jan Sýkora (FK Jablonec): Proti Olomouci nastoupil v základní sestavě a hned v 19. minutě se podepsal pod prvním gólem domácích. Míč si totiž narazil se zakončujícím Jovovićem, který následnou ranou poslal Jablonec do vedení. V závěru zápasu mohl Jan Sýkora ještě pojistit domácí vedení, centr Holíka ale nezasáhl ideálně a hosté nakonec srovnali na konečných 2:2.

Petar Musa (FC Slovan Liberec): Na hřišti Opavy odehrál mladý útočník celý zápas, ve kterém zařídil Severočechům bod za remízu 1:1. Zářná chvíle talentovaného Chorvata přišla v 53. minutě, kdy si narazil míč s Alexem Balutou, přesprintoval domácího obránce, pohotově si obhodil vybíhajícího Šroma a poslal míč do odkryté domácí brány.

Oscar Dorley (FC Slovan Liberec): V zápase na slezské půdě strávil na hřišti celé utkání a spolehlivým výkonem ve středu zálohy pomohl Liberci k zisku remízového bodu.

Alexandru Baluta (FC Slovan Liberec): Rumunský záložník odehrál proti Opavě téměř kompletní utkání, ve kterém patřil k nejaktivnějším hráčům na trávníku. V jedné z prvních šancí zápasu k němu propadl centr Malinského, z bezprostřední však blízkosti poloprázdnou domácí bránu přestřelil. Ve druhém poločase se ukázal zejména při gólu Petara Musy, kterého vyslal do úniku přesným pasem.

Marko Alvir (1. FK Příbram): V zápase proti Karviné patřil k nejlepším hráčům Příbrami. Během devadesáti minut naběhal 12 485 metrů, nejvíce ze všech hráčů FORTUNA:LIGY v desátém kole. Zaskvěl se zejména krásným přímým kopem v prvním poločase, míč však ke smůle domácích skončil pouze na spojnici tyče a břevna. Z vítězství se tak nakonec radovala Karviná, která vyválčila výhru 2:0.

Lukáš Pokorný (Bohemians 1905): V domácím utkání proti Zlínu odehrál celých devadesát minut, v zápase se mu ale příliš nedařilo. Už v páté minutě nabídl po špatné rozehrávce míč Fantišovi, po jehož centru skóroval Wágner. V závěru prvního poločasu pak zkušený stoper odvrátil míč pouze k nohám připraveného Maška, který přidal druhý gól Zlína. Bohemians nakonec vydřeli remízu 2:2.

FOTBALOVÁ NÁRODNÍ LIGA (FNL)

Martin Otáhal (FK Slavoj Vyšehrad): V utkání na hřišti silného Hradce Králové čelil pěti střelám domácích, ze kterých inkasoval jednu branku a nezabránil těsné porážce Vyšehradu 1:0.

Libor Drozda (FK Slavoj Vyšehrad): Na trávníku strávil celý zápas, přes aktivní výkon však porážce Vyšehradu nedokázal zabránit.

Lukáš Veselý (FK Slavoj Vyšehrad): Na trávníku vydržel 83 minut, do statistik se zapsal jednou žlutou kartou. Vítězství Hradce nezabránil.

Jan Vejvar (FK Slavoj Vyšehrad): V 83. nahradil na hřišti Lukáše Veselého, zvrátit vývoj utkání se ale rychlému křídelníkovi nepodařilo.

Matěj Valenta (FK Ústí nad Labem): Na hřišti Dukly strávil mladý záložník celý zápas, porážce svého týmu 3:2 však i přes aktivní výkon zabránit nedokázal.

Tomáš Vlček (FK Ústí nad Labem): Na trávník naskočil v 57. minutě za stavu 2:0 pro domácí a spolehlivou hrou pomohl svému týmu srovnat skóre. V závěru zápasu si však Dukla zásluhou Hadaščoka vzala své vedení zpět a dotáhla utkání do vítězného konce.

Fortuna liga (Slovensko)

Martin Vantruba (FK Pohronie): Na hřišti silné Žiliny čelil mladý brankář osmi střelám, ze kterých dvakrát inkasoval a Pohronie nakonec prohrálo těsně 2:1.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články