Hráči na hostování: Ondřej Karafiát přispěl k výhře asistencí | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Ondřej Karafiát přispěl k výhře asistencí

Jak se v uplynulém ligovém kole a středečních dohrávkách dařilo hráčům Slavie na hostování sledujte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): Zkušený obránce a pevný člen základní jedenáctky Severočechů nastoupil proti Příbrami opět na pozici stopera, kde v posledních měsících předvádí skvělé výkony. Na extrémně náročném terénu i tentokrát zahrál velice spolehlivě a pomohl svému týmu k těsnému vítězství 2:1, které Jablonec udrželo na průběžném druhém místě ligové tabulky.

Jakub Jugas (FC Slovan Liberec): Urostlý stoper odehrál oba kompletní zápasy uplynulého týdne, jak v páteční předehrávce na hřišti Brna, tak i ve středeční dohrávce proti domácímu Baníku. Soupeřům dovolil skórovat celkem jen jednou a spolehlivým výkonem přispěl k zisku cenných tří bodů do ligové tabulky, které Slovan v z náročného dvojutkání vybojoval díky vítězství 3:0 na hřišti Zbrojovky. Sám osmadvacetiletý obránce mohl i skórovat, na půdě Ostravy však trefil hlavou pouze tyč Laštůvkovy brány a nezabránil tak těsné porážce 0:1.

Ondřej Karafiát (FC Slovan Liberec): Talentovaný obránce či záložník odehrál obě uplynulá utkání Severočechů na pozici středního záložníka. Skvěle se mu vydařil zejména zápas proti Brnu, ve kterém přihrál Mosquerovi na první gól střetnutí. I na hřišti Baníku odvedl poctivou práci, tentokrát se ale výrazněji neprosadil a Liberec odjel ze slezské metropole domů s prázdnou.

Patrik Hellebrand (SFC Opava): Mladý středopolař nastoupil do obou utkání Slezanů v uplynulém týdnu, jak do sobotního utkání 16. kola FORTUNA:LIGY na hřišti silné Olomouce, tak i do středeční domácí dohrávky proti vršovickým Bohemians. V obou utkání hýřil člen reprezentační jednadvacítky velkou aktivitou a rozdal řadu precizních přihrávek. V ani jednom ze zápasů však se svými spoluhráči nedokázal své snahy přetavit v gólovou radost, Opava obě utkání prohrála a po téměř polovině sezony zůstává s dvoubodovou ztrátou na klíčovou patnáctou pozici na posledním místě ligové tabulky. 

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články