Hráči na hostování: Opět zářil Alijagič, trefil se i van Buren | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Opět zářil Alijagič, trefil se i van Buren

Jak se v uplynulém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Lukáš Červ (FK Pardubice): Do utkání proti silné Plzni naskočil talentovaný defenzivní záložník ve 41. minutě za zraněného Cadua. Ve zbytku duelu předvedl spolehlivý výkon, nezabránil ale těsné porážce 0:1.

Patrik Hellebrand (Dynamo České Budějovice): V utkání s Karvinou předvedl mladý středopolař tradičně skvělý výkon, ve středu pole hýřil aktivitou, precizně rozehrával a zakládal téměř všechny útočné akce domácích. V závěru utkání byl střídán čerstvým Škodou.

Mick van Buren (Dynamo České Budějovice): Zkušený útočník navázal v Českých Budějovicích na výkony z minulé sezony a v utkání s Karvinou byl klíčovým hráčem při vítězství Dynama 3:1. Sám nejprve skóroval ve 28. minutě, kdy na zadní tyči dorazil do sítě Novákovu hlavičku po rohovém kopu. Jen o několik minut později pak unikl hostující obraně na levém křídle, vybíhajícího Bolka sice nepropálil, z dorážky se ale prosadil Hora a Budějovice šly do vedení 2:1. Třetí branka Jihočechů padla ve druhé půli, kdy Mick van Buren narazil míč Mihálikovi, který z voleje pečetil zisk cenných tří bodů.

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): Na zápas se Slováckem obrana Boleslavi v dobrém vzpomínat nebude, v divoké přestřelce obdržela od Moravanů hned pět branek a nezabránila tak porážce 3:5. Hororový byl zejména vstup do utkání, kdy v rozmezí deseti minut inkasovala obrana domácích hned třikrát. Do statistik se šestadvacetiletý obránce navíc zapsal žlutou kartou, kterou od rozhodčího viděl v 66. minutě.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Do derby proti Liberci naskočil v 70. minutě s cílem zvrátit nepříznivě se vyvíjející skóre 0:1, ve zbytku utkání se ale výrazněji neprosadil a duel tak skončil těsným vítězstvím Slovanu.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): V utkání na hřišti Jablonce odehrál přes šedesát minut, ve kterých nešetřil aktivitou, střelecky se ale ani tentokrát neprosadil a v průběhu druhé půle byl střídán čerstvým Júsufem.

Júsuf (FC Slovan Liberec): Bahrajnský útočník odehrál v Jablonci závěrečných dvacet minut, ve kterých Slovanu pomohl udržet těsné jednobrankové vedení až do závěrečného hvizdu.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Denis Alijagič (FC Sellier & Bellot Vlašim): Stále teprve osmnáctiletý útočník pokračuje ve skvělých výkonech ze začátku sezony. Na hřišti B-týmu Sparty vstřelil bosenský reprezentant hned dva góly a významně se tak podílel na cenném vítězství Středočechů 3:2. Svou první branku a celkově druhý gól Vlašimi v utkání vstřelil ve 27. minutě, kdy se dostal k míči na hranici vápna a nekompromisně jej poslal za záda bezmocného Kotka. Podruhé sešívaný talent skóroval o pouhé čtyři minuty později, kdy si na levé straně pokutového území naběhl na skvělou přihrávku Tomáše Riga a jemným dloubáčkem překonal vybíhajícího brankáře Sparty. Na trávníku vydržel do 81. minuty, kdy byl střídán čerstvým Jandou.

Michal Hošek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Mladý křídelní obránce odehrál proti Spartě celé utkání, ve kterém spolehlivým výkonem v defenzivě přispěl k cennému vítězství Středočechů. Vlašim po devíti odehraných kolech patří průběžná šestá příčka s pouze dvoubodovou ztrátou právě na druhý B-tým Sparty.

Jakub Křišťan (FC Sellier & Bellot Vlašim): Opora vlašimské středové řady proti Spartě také odehrála celý zápas. Do statistik se mládežnický reprezentant zapsal žlutou kartou, kterou od rozhodčího viděl už v šesté minutě duelu.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Možná nejlepší utkání v dosavadním průběhu sezony odehrál proti letenským devatenáctiletý slovenský reprezentant. Pod výhru nad Spartou se podepsal dvěma asistencemi, v obou případech sešívaný talent vyzval ke skórování Denise Alijagiče. Bosenského útočníka nejprve vyzval ke skórování přesnou přihrávkou na hranici vápna, o deset minut později jej pak vyslal na zteč krásným pasem do levého křídla. Na trávníku Tomáš Rigo vydržel do 60. minuty, kdy byl střídán Zinhasovičem.

Denis Višinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný křídelník odehrál na Strahově téměř celý zápas, přese svojí značnou aktivitu se tentokrát v ofenzivě výrazněji neprosadil, spolehlivým výkonem ale pomohl k zisku cenných tří bodů.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): V utkání s Líšní odehrál dvacetiletý obránce celé utkání na své tradiční pozici stopera, nedokázal však zabránit těsné porážce 1:2. Vysočině po devíti odehraných kolech patří průběžné desáté místo v tabulce, na devátou Opavu ji chybí jediný bod.



Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články