Hráči na hostování: Petar Musa bodoval v derby | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Petar Musa bodoval v derby

Jak se o uplynulém víkendu a ve středečních zápasech MOL Cupu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem přehledu.

Bundesliga

Petar Musa (Union Berlín): V derby proti Hertě nastoupil chorvatský útočník v základní sestavě. Poprvé na sebe upozornil už v deváté minutě, kdy zpracoval míč pro Andricha, který prudkou ranou z hranice vápna otevřel skóre utkání. Sám mohl člen chorvatské reprezentační jednadvacítky skórovat jen o pár minut později, kdy ale ve velké šanci poslal svůj volej nad břevno hostující brány. Z trávníku byl stažen v 83. minutě, berlínské derby nakonec skončilo smírnou remízou 1:1.

FORTUNA:LIGA

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): V páteční předehrávce na hřišti Bohemians strávil na trávníku celé utkání, ve kterém spolehlivým výkonem v defenzivě pomohl Severočechům k zisku bodu za bezbrankovou remízu.

Jakub Jugas (FC Slovan Liberec): Zkušený obránce odehrál proti Baníku celý zápas, ve kterém Slovan remizoval se Slezany 0:0. Do statistik se zapsal žlutou ve 40. minutě. Jedná se o teprve první karetní napomínání osmadvacetiletého stopera v probíhající sezoně.

Ondřej Karafiát (FC Slovan Liberec): Šestadvacetiletý záložník strávil v utkání proti Ostravě na trávníku kompletních devadesát minut. Branku si mohl připsat v 76. minutě, svoji ránu z hranice pokutového území však poslal pouze do rukavic připraveného Laštůvky. Chvíli předtím uviděl i svoji šestou žlutou kartu v sezoně.

Tomáš Malínský (FK Mladá Boleslav): V zápase s Příbramí odehrál první poločas, po kterém byl střídán Matějovským. V největší šanci se ocitl už ve čtvrté minutě, kdy ale jeho střelu z gólové pozice vykopl mimo tři tyče vracející se obránce.

Laco Takács (FK Mladá Boleslav): Ve stoperské dvojici s Křapkou strávil na trávníku celé utkání, v defenzivě odvedl spolehlivou práci a pomohl tak Středočechům k bezbrankové remíze.

Nehráli:

Daniel Kosek, Lukáš Pokorný (oba Bohemians 1905), Jan Matoušek, Mohamed Tijani (oba FC Slovan Liberec), Patrik Hellebrand (SFC Opava)

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Jakub Markovič (FC Sellier & Bellot Vlašim): Nadějný brankář naskočil do svého třetího utkání za Vlašim a po dvou čistých kontech v řadě inkasoval v duelu s Prostějovem tři branky. Vadit mu to ale příliš nemuselo, protože jeho spoluhráči skórovali hned pětkrát a utkání tak skončilo vysokým vítězstvím hostů.

Matěj Jurásek (FCSellier & Bellot Vlašim): Proti Prostějovu nastoupil na pozici desítky, ze které v prvním poločase pomohl ke dvěma vstřeleným brankám v domácí síti. Střídán byl v 63. minutě za průběžného stavu 2:2.

Lukáš Červ (Vysočina Jihlava): Talentovaný záložník odehrál v pondělní dohrávce před kamerami české televize 90 minut proti Líšni, během kterých ale ani svým aktivním výkonem nezabránil nešťastné porážce 0:2.

Tomáš Vlček (Vysočina Jihlava): Stabilní člen stoperské dvojice Jihlavy nastoupil v základní sestavě i proti brněnské Líšni, soupeři ale dovolil dvakrát skórovat a neodvrátil konečnou porážku.

Nehráli:

Jakub Křišťan (FC Sellier & Bellot Vlašim), Vojtěch Šilhan (FK Varnsdorf), Martin Otáhal, Jan Vejvar, Michal Vaněk (všichni FC Slavoj Vyšehrad), Filip Prebsl (FK Viktoria Žižkov)

MOL Cup

Tomáš Malínský (FK Mladá Boleslav): Ve čtvrtfinále na hřišti Teplic strávil na trávníku první poločas, za stavu 0:1 byl ve 46. minutě střídán Budínským.

Laco Takács (FK Mladá Boleslav): Proti Teplicím se z pozice stopera zapsal do střelecké listiny, když v úvodu druhého poločasu i s přispěním nerovného terénu proměnil penaltu. Konečné porážce 1:2 však zabránit nedokázal.

Jakub Jugas (FC Slovan Liberec): Proti Plzni odehrál na pozici stopera celý zápas a dlouho se mu dařilo držet spolu s obranou Severočechů čisté konto, v samotném závěru ale skóroval domácí Mihálik a Slovan tak nejtěsnějším možným rozdílem prohrál.

Ondřej Karafiát (FC Slovan Liberec): Sešívaný středopolař odehrál proti Plzni téměř celé utkání, střídán byl až v samotném závěru. Ani svým aktivním výkonem nedokázal zabránit postupu Viktorie.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Dvaadvacetiletý křídelník naskočil po zranění do soutěžního utkání poprvé od ledna, na hřišti Plzně odehrál závěrečných 22 minut. Do statistik se zapsal žlutou kartou, kterou uviděl 88. minutě.

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): Proti Spartě odehrál ve středu obrany celý zápas, jasné porážce 1:4 ale nezabránil.

Nehráli:

Mohamed Tijani (FC Slovan Liberec)

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články