Hráči na hostování: Petar Musa poprvé skóroval | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Petar Musa poprvé skóroval

Jak se v uplynulých dvou kolech dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem přehledu.

Bundesliga

Petar Musa (Union Berlín): Chorvatský útočník nastoupil o víkendu proti Stuttgartu v základní sestavě a za důvěru se odvděčil svým prvním Bundesligovým gólem. Těsně před koncem prvního poločasu si naběhl na přízemní centr Trimmela a na zadní tyči jej ve skluzu poslal do sítě. Branka sešívaného forwarda byla nakonec vítězná, Union porazil Stuttgart 2:1. V základu Petar Musa nastoupil i do středečního utkání na hřišti Borussie Dortmund, kde se ale výrazněji neprosadil a celek z hlavního města prohrál 0:2.

FORTUNA:LIGA

Daniel Kosek (Bohemians 1905): Mladý křídelní obránce či záložník naskočil do obou uplynulých ligových kol, v páteční předehrávce nejprve pomohl klokanům vyrovnat utkání s Baníkem, ve středečním utkání s Příbramí pak naskočil na trávník v 62. minutě a byl tak na trávníku při třech gólech Bohemians a vysokém vítězství 4:1.

Laco Takács (FK Mladá Boleslav): Zkušený obránce nastoupil v základní sestavě na pozici stopera jak v utkání s Opavou, tak v úterním utkání na hřišti Baníku. Proti poslednímu týmu ligové tabulky dokázal se spoluhráči udržet čisté konto při vítězství 2:0. V Ostravě si urostlý obránce sice připsal asistenci na gól Klímy, po jeho zákroku na Ndefeho ale byla ve druhém poločase pískána penalta a Středočeši nakonec prohráli těsně 1:2.

Tomáš Malínský (FK Mladá Boleslav): Šikovný křídelník proti Opavě odehrál pouze závěrečných osm minut zápasu, celé utkání naopak strávil na trávníku při duelu s Ostravou. Branku ani asistenci si tentokrát nepřipsal, do statistik se ale zapsal žlutou kartou, kterou od rozhodčího viděl ve 30. minutě.

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): Zkušený obránce v uplynulém týdnu nejprve spolehlivým výkonem přispěl k remíze 1:1 na hřišti Plzně, celý zápas pak odehrál i při úterním jasném vítězství 3:0 nad Karvinou. V utkání na hřišti Západočechů si připsal svoji teprve první žlutou kartu v probíhající sezoně.

Ondřej Karafiát (FC Slovan Liberec): Díky dohodě klubů nastoupil šestadvacetiletý obránce či střední záložník do nedělního utkání proti Slavii. Ani jeho srdnatý výkon ale nestačil ke zdolání sešívaných, kteří na severu Čech zvítězili těsně 1:0. Kmenový hráč Slavie nastoupil následně i do středečního utkání s Opavou, ve kterém strávil na hřišti sedmdesát minut a pomohl Slovanu k pohodlnému vítězství 2:0.

Jakub Jugas (FC Slovan Liberec): Lídr defenzivy Severočechů do utkání se Slavií kvůli dohodě klubů nenastoupil, na hřišti Opavy se ale vrátil do základní sestavy a spolehlivým výkonem ve středu obrany pomohl k zisku cenných tří bodů.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Proti Opavě naskočil na trávník na závěrečných dvacet minut, ve kterých zaměstnával obranu domácích svými vytrvalými náběhy za obrannou linii. Gólově se ale ani tentokrát neprosadil a stále tak čeká na premiérovou trefu v probíhajícím ligovém ročníku.

Nehráli: 

Lukáš Pokorný (Bohemians 1905), Mohamed Tijani (FC Slovan Liberec), Patrik Hellebrand (SFC Opava)

FOTRUNA:NÁRODNÍ LIGA

Filip Prebsl (FC Viktoria Plzeň): Mladý obránce či záložník odehrál celé utkání proti Ústí nad Labem, ve kterém podal na pozici stopera skvělý výkon a pomohl domácím k těsnému vítězství 1:0.

Jan Vejvar (FK Slavoj Vyšehrad): Do utkání s Prostějovem naskočil v průběhu druhé půle, nezabránil ale porážce 0:1.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Talentovaný obránce odehrál celý zápas proti Dukle, ve kterém na stoperu podal tradičně dobrý výkon, i tak ale domácí na Pražany nestačili a prohráli těsně 0:1.

Lukáš Červ (FC Vysočina Jihlava): Mladý záložník odehrál proti Dukle necelých osmdesát minut duelu, ve kterých nezabránil inkasované brance z kopačky Buchvaldeka. Do statistik se těsně před koncem první půle zapsal žlutou kartou.

Vojtěch Šilhan (FK Varnsdorf): Do utkání s Vlašimí naskočil na závěrečných dvacet minut, ve kterých pomohl udržet bezbrankovou remízu až do závěrečného hvizdu.

Nehráli:

Jakub Křišťan, Matěj Jurásek, Jakub Markovič (všichni FC Sellier & Bellot Vlašim), Martin Otáhal, Michal Vaněk (oba FC Slavoj Vyšehrad)

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články