Hráči na hostování: Petar Musa poprvé v základní sestavě | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Petar Musa poprvé v základní sestavě

Jak se o uplynulém víkendu dařilo hráčům Slavie na hostování sledujte v našem pravidelném přehledu.

Bundesliga

Petar Musa (Union Berlín): Mladý útočník nastoupil do utkání proti Kolínu vůbec poprvé v základní sestavě a skórovat mohl už v šesté minutě, kdy ale jeho ránu k levé tyči zlikvidoval pohotový Horn. I v dalších minutách duelu byl člen chorvatské jednadvacítky na hrotu útoku hodně aktivní a pomohl Unionu otočit nepříznivě se vyvíjející skóre, střídán byl za stavu 2:1 v 73. minutě duelu. Do statistik se zapsal i žlutou kartou, kterou obdržel po půlhodině hry. Tým z německého hlavního města nakonec udržel těsné vedení až do závěrečného hvizdu a získal tři cenné body do ligové tabulky, kde se aktuálně nachází na průběžném sedmém místě.

FORTUNA:LIGA

Jakub Jugas (FC Slovan Liberec): Zkušený stoper odehrál celé utkání proti Teplicím, ve kterém spolehlivým výkonem ve středu obrany dovolil soupeři skórovat jen jednou a umožnil tak pozdní obrat a konečné vítězství Severočechů 2:1.

Ondřej Karafiát (FC Slovan Liberec): Talentovaný obránce nebo středopolař nastoupil proti Teplicím na své v posledních týdnech stálé pozici pravého středního záložníka. Kromě aktivního výkonu se do statistik utkání zapsal žlutou kartou a střídán byl ve 49. minutě.

Patrik Hellebrand (SFC Opava): Do utkání proti Pardubicím naskočil v 80. minutě za stavu 1:0 a spolu se svými spoluhráči pomohl udržet vedení Slezanů až do závěrečného hvizdu. Kaňkou na cenném zisku tří bodů byla pro sešívaného záložníka třetí žlutá karta v sezoně, kterou uviděl tři minuty před koncem základní hrací doby.

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): Zkušený obránce strávil na hřišti Zbrojovky celý zápas, ve kterém z pozice stopera pomohl Severočechům k těsnému vítězství 2:1.

Nehráli:

Jan Matoušek, Mohamed Tijani (oba FC Slovan Liberec), Daniel Kosek, Lukáš Pokorný (oba Bohemians 1905), Tomáš Malínský, Laco Takács (oba FK Mladá Boleslav)

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Jakub Markovič (FC Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný, teprve devatenáctiletý gólman si odbyl svůj druholigový debut v utkání na hřišti Ústí nad Labem. V zápase předvedl skvělý výkon, pochytal všech osm střel soupeře, za svá záda nepustil jediný balon a značně tak přispěl ke konečné bezbrankové remíze.

Jakub Křišťan (FC Sellier & Bellot Vlašim): Mladý středopolař odehrál v záložní řadě Vlašimi celé utkání, ve kterém spolehlivým výkonem pomohl k zisku cenného bodu na hřišti šestého týmu ligové tabulky.

Matěj Jurásek (FC Sellier & Bellot Vlašim): I teprve sedmnáctiletý křídelník strávil na trávníku v Ústí nad Labem celý zápas, ve kterém na pravé straně hýřil aktivitou a zaměstnával soupeře, do ofenzivy se ale, stejně jako celý tým, výrazněji neprosadil a utkání tak skončilo spravedlivou dělbou bodů.

Michal Vaněk (FC Slavoj Vyšehrad): Dvacetiletý záložník naskočil do závěrečných minut derby proti Viktorii Žižkov s cílem pomoci udržet remízový stav 1:1 do konce zápasu. V poslední minutě utkání se však prosadil hostující Bazal a utkání tak skončilo vítězstvím Žižkova.

Nehráli:

Tomáš Vlček, Lukáš Červ (oba FC Vysočina Jihlava), Filip Prebsl (FK Viktoria Žižkov), Martin Otáhal, Jan Vejvar (oba FC Slavoj Vyšehrad), Vojtěch Šilhan (FK Varnsdorf)

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články