Hráči na hostování: Petar Musa vstřelil první ligový gól | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Petar Musa vstřelil první ligový gól

Petar Musa se střelecky prosadil v závěru proti Plzni. Zároveň máme za sebou 1. kolo FNL, kde slávisté v barvách Vyšehradu nedokázali zabránit prohře s Prostějovem.

FORTUNA:LIGA

Jan Matoušek (FK Jablonec): Odehrál proti Spartě na podhrotu celé utkání a patřil jednoznačně k nejaktivnějším ofenzivním hráčům hostů. Gól ale Jablonec vstřelit nedokázal.

Jan Sýkora (FK Jablonec): Stejně jako Jan Matoušek strávil na trávníku proti Spartě celých 90 minut. Na levé straně obrany měl za úkol krotit útočné snahy Hložka, ale ani on nezabránil prohře Jablonce. 

Petar Musa (FC Slovan Liberec): Vytáhlý chorvatský forward v domácím utkání proti Plzni na hřiště vyběhl na poslední půlhodinku a v samotném závěru snížil na 1:2, kdy si vyskočil nejvýše ze všech na centr z pravé strany a tvrdou hlavičkou rozvlnil síť Hrušky. Vyrovnávací gól se ale Liberci vstřelit nepodařilo. Odměnou tak mohlo Petarovi být pouze skutečnost, že už se gólově prosadil i v nejvyšší české ligové soutěži.

Marko Alvir (1. FK Příbram): Další chorvatský slávista na hostování odehrál v dresu Příbrami na hřišti Opavy solidních 68 minut. Bodově se však neprosadil a byl vystřídán v průběhu druhého poločasu za Voltra.

Jakub Jugas (FK Jablonec) ještě není stoprocentně fit, a v nominaci proti Spartě se neobjevil. Herní minutky si nepřipsal ani Jan Kuchta (FC Slovan Liberec), který strávil utkání proti Plzni na lavičce.

FOTBALOVÁ NÁRODNÍ LIGA (FNL)

Martin Otáhal (FK Slavoj Vyšehrad): Proti Prostějovu strávil v bráně jako vyšehradská jednička celé utkání. Ačkoliv tým svými zákroky mnohokrát podržel, kvůli hlavičce Lutonského z 19. minuty zůstaly body v Prostějově.

Jan Vejvar (FK Slavoj Vyšehrad): Ve snaze změnit vývoj zápasu vyběhl na hřiště po poločase, kdy vystřídal Tomáše Freita a nutno říct, že patřil mezi jednoho z nejnebezpečnějších hráčů Vyšehradu. V samotném nastavení měl velkou příležitost na vyrovnání, proti Brédovi ale neuspěl.

Vojtěch Mareš(FK Slavoj Vyšehrad): Dvacetiletý obránce odehrál proti devátému celku minulé sezony FNL rovněž celé utkání.

Libor Drozda (FK Slavoj Vyšehrad): Společně s Drobílkem tvořil celé utkání stoperskou dvojici, prohře ale nezabránil ani on.

Václav Pardubský (FK Slavoj Vyšehrad): Odehrál proti Prostějovu celých 90 minut, které strávil v pozici defenzivního záložníka.

Tomáš Freit (FK Slavoj Vyšehrad): Proti Prostějovu odehrál první poločas, po němž byl vystřídán Janem Vejvarem.

Lukáš Veselý (FK Slavoj Vyšehrad): Na hřišti strávil proti Prostějovu 65 minut. Potom uvolnil místo na hřišti Čvančarovi.

Matěj Valenta (FK Ústí nad Labem): V domácím utkání proti Jihlavě odehrál v dresu severočeského klubu 33 minut. Bezbrankový stav se mu ale změnit nepodařilo.

Ondřej Žežulka(FK Slavoj Vyšehrad) strávil utkání proti Prostějovu pouze na lavičce náhradníků. Stejně tak do zápasu s Jihlavou nezasáhl ani Tomáš Vlček (FK Ústí nad Labem).

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články