Hráči na hostování: Postup Liberce zařídil nezastavitelný Júsuf | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Postup Liberce zařídil nezastavitelný Júsuf

Jak se v uplynulém týdnu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): Šikovný levák nastoupil proti Opavě na netradičním postu na kraji zálohy a od prvních minut byl při vysokém vítězství domácích na trávníku hodně vidět. Hned v úvodu utkání nebezpečně nacentroval do soupeřova vápna a letící míč si hostující Didiba srazil do vlastní sítě. Nedlouho poté mohl Jaroslav Zelený přidat druhou branku domácích, v dobré pozici však minul tři tyče opavské brány. Na trávníku vydržel až do 61. minuty, kdy byl střídán Robertem Hrubým.

Jakub Jugas (FC Slovan Liberec): Zkušený střední obránce poprvé v sezoně dostal prostor v ligovém utkání a ve vršovickém exilu Pardubic strávil na trávníku celý zápas. Stejně jako celému týmu, ani jemu se však utkání příliš nevydařilo, Severočeši inkasovali tři branky a domů odcestovali s jasnou porážkou 0:3.

Michal Beran (FC Slovan Liberec): V Ďolíčku odehrál talentovaný středopolař taktéž celé utkání, ve kterém ale neprokázal svoji jinak skvělou formu a jasné porážce svého celku nedokázal zabránit.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Mladý křídelník nastoupil v sestavě na levé straně zálohy, ze svého postu se ale do dobře organizované obrany Pardubic příliš neprosadil a v 73. minutě utkání byl stažen ze hřiště.

Júsuf (FC Slovan Liberec): Do utkání naskočil za Imada Rondiće v 65. minutě utkání už za stavu 3:0 pro domácí. I přes zjevnou snahu a aktivitu ve vápně domácích se mu ale nepodařilo zdramatizovat vývoj zápasu a zvrátil utkání ve prospěch Liberce.

Jakub Hromada (FC Slovan Liberec): Slovenský záložník do zápasu zasáhl zkraje druhé půle, kdy ve středu hřiště nahradil Kamso Maru, i přese veškerou snahu však nedokázal pomoci Severočechům k obratu nepříznivého skóre.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Martin Otáhal (FC Slavoj Vyšehrad): Na hřišti silného Hradce Králové předvedl čtyřiadvacetiletý brankář skvělý výkon, vychytal šest střeleckých pokusů domácích, udržel čisté konto a pomohl tak Vyšehradu k zisku cenného bodu za bezbrankovou remízu.

Lukáš Červ (FC Vysočina Jihlava): Mladý záložník v minulém týdnu nejprve pomohl v dohrávce prvního kola k těsnému vítězství nad Chrudimí, o čtyři dny později pak taktéž strávil kompletních devadesát minut na hřišti v Třinci, kde skvělým výkonem pomohl k demolici Slezanů 5:0.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Talentovaný stoper odehrál v základní sestavě jak utkání proti Chrudimi, tak zápas na hřišti Třince. Velice spolehlivým výkonem na pozici středního obránce pomohl Jihlavě k vítězství v obou zápasech, ve kterých inkasoval tým z hlavního města Vysočiny pouze jednu branku.

Evropská liga

Júsuf (FC Slovan Liberec): Bahrajnský záložník má na začátku sezony skvělou formu, kterou potvrzuje i na evropských trávnících. V náročném zápase na hřišti koronavirem oslabeného FCSB byl hodně cítit, v 64. minutě rozetnul krásnou hlavičkou po rohovém kopu nerozhodný stav a nasměroval Severočechy k cennému vítězství znamenajícímu postup do závěrečného předkola Evropské ligy.

Michal Beran (FC Slovan Liberec): Na hřišti bukurešťského celku strávil na trávníku 51 minut, ve kterých se ale proti dobře zkonsolidované obraně domácích nedokázal ideálně prosadit a v úvodu druhé půle byl stažen z trávníku.

Jakub Hromada (FC Slovan Liberec): Pětadvacetiletý středopolař se v posledních týdnech rozehrál do pozoruhodné formy, kterou potvrdil i na hřišti FCSB, proti kterému odehrál téměř celé utkání a spolehlivým výkonem v záloze pomohl modrobílým k cennému postupu.

Mohamed Tijani (FC Slovan Liberec): I urostlý stoper původem z Pobřeží Slonoviny výborně splnil své defenzivní úlohy, věhlasný rumunský celek nepustil do blízkosti pokutového území Severočechů a značnou měrou tak přispěl k libereckému vítězství.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Do utkání naskočil v závěrečných minutách, ve kterých aktivním výkonem pomohl udržet dvougólové vedení Liberce až do závěrečného hvizdu.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články