Hráči na hostování: Premiérová branka Lukáše Červa | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Premiérová branka Lukáše Červa

Jak se v uplynulém týdnu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (FC Slovan Liberec): Proti Příbrami odehrál mladý záložník 57 minut, ve kterých se aktivním výkonem snažil využít mezírek v hostující defenzivě a vytvářet šance pro své spoluhráče, příliš se ale neprosadil a byl proto střídán Rabušicem.

Jakub Hromada (FC Slovan Liberec): V dobré formě hrající středopolař strávil na hřišti první poločas, i kvůli únavě ze čtvrtečního zápasu Evropské ligy byl ale v druhé pětačtyřicetiminutovce nahrazen zkušeným Nešickým.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Talentovaný křídelník odehrál proti svému mateřskému klubu možná své nejlepší utkání v dosavadním průběhu sezony. Pozornost na sebe strhl hned v úvodu utkání, kdy ale po pohledné individuální akci pálil nepřesně. V závěru první půle pak prověřil hostujícího gólmana svojí levačkou, ani tentokrát však nebyl úspěšný. Poslední velkou šanci si Jan Matoušek schoval těsně před své střídání, kdy ale ve skvělé pozici nepřihrál volnému Rondićovi a sám v zakončení selhal.

Mohamed Tijani (FC Slovan Liberec): Urostlý obránce patří mezi stálice základní sestavy Severočechů a důvěru trenéra splatil i tentokrát. Skvělým a zejména spolehlivým výkonem v defenzivě pomohl svému týmu udržet další čisté konto a velkou měrou se tak podílel na v závěru jasně vyhlížejícím vítězství domácích.

Patrik Hellebrand (1. FC Slovácko): Do utkání proti Pardubicím nastoupil v úvodu druhého poločasu s jasnými instrukcemi. Úkolem mladého záložníka bylo zlepšit kvalitu rozehrávky a odemknout zamčené brány precizní defenzivy soupeře. I přes to, že Slovácko muselo od 69. minuty dohrávat v deseti, mohl Patrik Hellebrand zápas rozhodnout, ve velké šanci však namířil balon pouze do připraveného Boháče. Pardubice nakonec neproduktivitu domácích potrestali v nastaveném čase a nejtěsnějším možným rozdílem zvítězili.

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): Zkušený levý obránce či záložník naskočil do zápasu na hřišti Sparty v 79. minutě, s cílem pomoci Severočechům srovnat nepříznivé skóre 1:2. Málem se mu to povedlo v samotném závěru hrací doby, kdy pohotovou ranou vystrašil domácího Heču, který ale zvládl vytěsnit míč mimo tři tyče a skóre se už do závěrečného hvizdu nezměnilo.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Martin Otáhal (FC Slavoj Vyšehrad): Jednička Pražanů mezi třemi tyčemi odchytala proti Ústí celý zápas, i přes dobrý výkon a čtyři chycené střely soupeře ale nezabránila porážce 1:3.

Lukáš Červ (FC Vysočina Jihlava): Proti Prostějovu strávil mladý záložník na hřišti téměř celý zápas, a i přes těsnou prohru domácích 1:2 patřil k nejlepším hráčům na trávníku. Poprvé na sebe upozornil už v první půli, kdy jedovatou ranou z druhé vlny prověřil hostujícího Muchu. Nejzářivější moment talentovaného středopolaře přišel ve 49. minutě, kdy pohotově dorazil do brány soupeře penaltu Smejkala a vsítil tak svůj premiérový gól v druhé nejvyšší české soutěži. V další šanci se ocitl jen o pár minut později, tentokrát však jeho umístěnou ránu z hranice vápna lapil gólman Prostějova do svých rukavic.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Mladý stoper předvedl proti Prostějovu standardně spolehlivý výkon, i přesto ale nedokázal zabránit dvěma brankám hostů v průběhu druhé půle a těsné prohře Jihlavy.

Evropská liga

Jakub Hromada (FC Slovan Liberec): V zápase čtvrtého předkola Evropské ligy odehrál proti kyperskému celku kompletní utkání, ve kterém velice aktivním výkonem ve středu zálohy pomohl eliminovat ofenzivní sílu APOELu a značnou měrou se tak podílel na konečném vítězství i postupu do základní části prestižní evropské soutěže.

Mohamed Tijani (FC Slovan Liberec): Stoper Severočechů předvedl v utkání proti nebezpečnému soupeři dominantní výkon, Kypřany nepustil do výraznějších šancí a velkou měrou se zasadil o udržení čistého konta.

Michal Beran (FC Slovan Liberec): Na trávníku strávil drobný záložník úvodních 55 minut, bojovný styl nervózního utkání mu však příliš nesedl a v průběhu druhé půle tak byl nahrazen soubojově laděnějším Rabušicem.

Júsuf (FC Slovan Liberec): Proti APOELu odehrál celé utkání, gólově se tentokrát neprosadil, bojovným výkonem na hrotu útoku však značně přispěl ke konečnému vítězství domácích.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Na trávník naskočil na závěrečných deset minut, ve kterých značně rozhýbal a oživil poněkud unavenou ofenzivu Severočechů. Byl jedním ze strůjců nebezpečných standardních situací v závěru utkání, které nakonec vedly k liberecké penaltě a z ní rezultujícímu vítěznému gólu.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články