Hráči na hostování: Premiérový gól Juráska, trefil se i Červ | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Premiérový gól Juráska, trefil se i Červ

Jak se v uplynulých sedmi dnech dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem přehledu.

FORTUNA:LIGA

Patrik Hellebrand (SFC Opava): Talentovaný středopolař se vrátil do základní sestavy Slezanů po delším zranění. Na hřišti strávil celý zápas a aktivním výkonem pomohl domácím k remíze 1:1.

Daniel Kosek (Bohemians 1905): Na hřišti posledního týmu tabulky nastoupil poprvé od příchodu ke Klokanům v základní sestavě. Na pozici levého obránce vydržel na trávníku až do nastaveného času, kdy byl střídán Musilem. Do statistik se zapsal žlutou kartou, kterou uviděl hned ve třetí minutě duelu.

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): Na pozici stopera odehrál zkušený obránce celé utkání proti Olomouci, ve kterém předvedl spolehlivý výkon, domácí i v deseti dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející skóre a porazit Sigmu 3:1.

Jakub Jugas (FC Slovan Liberec): Devětadvacetiletý stoper nastoupil v základní sestavě do utkání proti Spartě, ve kterém Severočeši vybojovali cennou remízu 2:2, obrali Spartu o body a mimo jiné tím definitivně rozhodli o tom, že ligový titul patří sešívaným.

Ondřej Karafiát (FC Slovan Liberec): Slávistický středopolař odehrál proti letenským přes sedmdesát minut a aktivním výkonem na levé straně zálohy pomohl Slovanu k cennému bodu, který jej udržel v boji o pohárové příčky.

Nehráli:

Lukáš Pokorný (Bohemians 1905), Laco Takács, Tomáš Malínský (oba FK Mladá Boleslav), Jan Matoušek, Mohamed Tijani (oba FC Slovan Liberec)

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Lukáš Červ (FC Vysočina Jihlava): Talentovaný střední záložník odehrál celé utkání jak v páteční předehrávce proti Vlašimi, tak ve středečním vloženém kole na hřišti Varnsdorfu. V utkání se Středočechy přispěl ke konečné remíze 3:3 proměněným pokutovým kopem, na hřišti Varnsdorfu pak pomohl Vysočině k remíze 1:1.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Stabilní člen stoperské dvojice Jihlavy odehrál obě utkání proti Vlašimi i Varnsdorfu, díky dvěma vybojovaným remízám Jihlava čtyři kola před koncem okupuje deváté místo ligové tabulky.

Jakub Křišťan (FC Sellier & Bellot Vlašim): Teprve osmnáctiletý záložník se v posledních třech utkáních pevně usadil v základní sestavě Středočechů, i díky jeho spolehlivým výkonům získala Vlašim v posledních dvou zápasech čtyři body a posunula se na průběžné čtvrté místo tabulky.

Matěj Jurásek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Proti Jihlavě naskočil talentovaný křídelník na posledních pětatřicet minut a v 80. minutě utkání svým premiérovým gólem ve druhé lize nastartoval stíhací jízdu hostů za vyrovnáním z 0:3 na 3:3. Ve středečním duelu proti Vyšehradu strávil na trávníku více než hodinu a přispěl k hladkému vítězství 3:1.

Vojtěch Šilhan (FC Varnsdorf): Talentovaný útočník nastoupil do utkání na hřišti Viktorie Žižkov v 65. minutě s cílem zvrátit nepříznivě se vyvíjející skóre, příliš se ale neprosadil a utkání tak skončilo vítězstvím Pražanů 1:0.

Jan Vejvar (FC Slavoj Vyšehrad): Třiadvacetiletý křídelník či hrotový útočník naskočil do zápasů proti silné Líšni i Vlašimi, ani v jednom se ale gólově neprosadil a neodvrátil porážku jasně posledního týmu druholigové tabulky.

Martin Otáhal (FC Slavoj Vyšehrad): Po dlouhých sedmnácti zápasech se vrátil mezi tři tyče a na hřišti Vlašimi čelil hned čtrnácti střelám na branku. Za svá záda se musel ohlížet celkem třikrát, a i přes dobrý výkon tak nezabránil porážce Pražanů.

Nehráli:

Jakub Markovič (FC Sellier & Bellot Vlašim), Filip Prebsl (FK Viktoria Žižkov), Michal Vaněk (FC Slavoj Vyšehrad)

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články