Hráči na hostování: Skóroval van Buren, Červ, Tijani i Matys | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Skóroval van Buren, Červ, Tijani i Matys

Jak se v uplynulých sedmi dnech dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Mick van Buren (FC Dynamo České Budějovice): V nedělním zápase s Bohemians se nizozemský útočník zapsal do listiny střelců, ve 39. minutě vyrovnával na 1:1 pohotovou dorážkou Havlovy hlavičky. Utkání nakonec skončilo výhrou Dynama 2:1. Ve středečním zápase na hřišti Teplic strávil Mick van Buren na trávníku hodinu hry, tentokrát se ale neprosadil a Budějovice těsně prohrály.

Michal Beran (Bohemians 1905): Do obou utkání odehraných v uplynulém týdnu naskočil drobný záložník shodně na závěrečných 35 minut hry, zejména v zápase s Hradcem aktivní hrou pomohl ke konečné remíze 1:1.

Lukáš Červ (FK Pardubice): Mladý záložník se v zápase s Teplicemi vrátil na trávník po delším zranění, při výhře 2:1 strávil na hřišti závěrečných pětadvacet minut. Ve středečním duelu v Karviné se objevil v základní sestavě a podruhé v sezoně se gólově prosadil, ani jeho přesný volej z 55. minuty však na body nestačil, Pardubice poslednímu týmu tabulky podlehly 2:3.

Jakub Markovič (FK Pardubice): Mladý brankář odchytal jak zápas proti Teplicím, tak poslední kolo základní části na hřišti Karviné. Proti Severočechům neměl mnoho práce, s ojedinělými pokusy soupeře si však poradil. Méně se sešívaném gólmanovi podařil zápas na východě republiky, kde sice pochytal několik šancí domácích, hlavně při prvním gólu ze tří inkasovaných gólů ale neměl čisté svědomí.

Mohamed Tijani (FK Teplice): Po karetním trestu se vrátil do základní sestavy v zápase s Budějovicemi, ve kterém si připsal svoji premiérovou trefu v české nejvyšší soutěži. Ve 28. minutě se na hranici vápna dostal k odraženému balonu a umístěnou přízemní ranou k tyči překonal Šípoše. V defenzivě opět působil jistým dojmem a výrazně tak pomohl Teplicím k cenné výhře 2:1.

Júsuf (FC Slovan Liberec): Při vítězství nad Karvinou odehrál bahrajnský útočník závěrečnou půlhodinu hry, do duelu se Slováckem pak nastoupil v základu, gólově se však neprosadil a v 58. minutě byl stažen z trávníku. Tým z Uherského Hradiště nakonec vyhrál 2:0.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Rychlonohý křídelník do zápasu s Karvinou naskočil na závěrečné minuty, ve kterých pomohl udržet vedení 2:1. Do duelu na Slovácku jej trenéři postavili do základní sestavy, gólově se ale kmenový hráč sešívaných neprosadil a v 75. minutě byl střídán čerstvým Tuptou.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): V posledním kole základní části na hřišti Baníku odehrál zkušený krajní záložník celý zápas, Severočechům se však tentokrát nedařilo a v bojovném utkání podlehli domácím těsně 0:1.

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): Na hřišti Zlína odehrál na pozici stopera celý zápas, radost z výhry 2:1 mu ale překazil čtvrtá žlutá karta v sezoně, která jej vyřadila z nominace na středeční duel proti Plzni.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): Proti Příbrami čelil mladý gólman čtyřem střeleckým pokusům včetně penalty, míč se své sítě lovil dvakrát a Vlašim nakonec prohrála těsně 1:2.

Michal Hošek (Sellier & Bellot Vlašim): Proti hornickému klubu odehrál sešívaný krajní bek přes hodinu hry, za stavu 1:1 byl v 67. minutě střídán odpočatým Zinhasovičem.

Jakub Křišťan (Sellier & Bellot Vlašim): Ve středu zálohy odehrál v Příbrami celý zápas, ve středu zálohy podal spolehlivý výkon, tentokrát to ale na body nestačilo.

Marek Icha (Sellier & Bellot Vlašim): Nadějný defenzivní záložník nastoupil taktéž v základní sestavě, ani jeho herní příspěvek však na body nestačil.

Tomáš Rigo (Sellier & Bellot Vlašim): Devatenáctiletý záložník strávil na příbramském trávníku 66 minut, v průběhu druhé půle byl nahrazen Solomonem.

Martin Douděra (Sellier & Bellot Vlašim): Drobný ofenzivní hráč si v Příbrami připsal svůj druhý druholigový start, v závěrečných dvanácti minutách se mu ale nepodařilo zvrátit vývoj utkání na stranu Vlašimi, Příbram naopak v nastavení skórovala a těsně zvítězila.

Adam Toula (Sellier & Bellot Vlašim): Poslední dvě minuty proti hornickému klubu odehrál o víkendu talentovaný útočník Středočechů. Na hřiště šel s cílem strhnout vedení na stranu modrobílých, duel však nakonec ovládli domácí.

František Matys (MFK Vyškov): Zápas na Severu Čech vyšel mladému stoperovi náramně, v 78. minutě totiž po rohovém kopu vsítil jediný gól hostů a výrazně tak pomohl ke konečné remíze.

Antonín Kinský (MFK Vyškov): V zápase na hřišti Ústí čelil mladý gólman třem střelám mezi tři tyče, za svá záda pustil jednu jedinou a utkání skončilo remízou 1:1.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): Do utkání na hřišti B-týmu Sparty nastoupil čtyřiadvacetiletý záložník v základu, v 62. minutě byl ale za stavu 0:1 stažen a nahrazen čerstvým Kohoutkem.

Daniel Kosek (MAS Táborsko): V zápase s Jihlavou naskočil na závěrečných patnáct minut, ve kterých pomohl oslabeným domácím udržet remízu 1:1 až do závěrečného hvizdu.

Tomáš Vlček (Vysočina Jihlava): Jihlavský stoper odehrál v základní sestavě zápasy proti Táborsku i Chrudimi. Vysočině se tentokrát moc nedařilo, v obou duelech inkasovala po jednom gólu a celkově získala jen jeden bod. Sešívaný stoper navíc inkasoval čtvrtou žlutou kartu v sezoně a v dalším kole tak nebude Jihlavě k dispozici.

Primeira Liga

Petar Musa (Boavista FC): Souboj s Maritimem se Boavistě vůbec nepodařil, se sedmým týmem tabulky prohrála vysoko 0:4. Chorvatský útočník strávil na trávníku 80 minut, v závěru byl střídán mladým De Santisem.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články