Hráči na hostování: Tijani opět s nulou, Musa má devátý gól | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Tijani opět s nulou, Musa má devátý gól

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (Bohemians 1905): Do utkání proti Baníku naskočil v 55. minutě za bezbrankového stavu. Drobnému záložníkovi se nedala upřít snaha, překonat obranu Ostravy se ale ani jemu ani klokanům nepodařilo, v závěru naopak dvakrát inkasovali a podruhé v řadě prohráli.

Filip Horský (FK Mladá Boleslav): Na trávník v utkání na hřišti Slovácka naskočil v 71. minutě za Ewertona. Sešívaná naděje hostům dlouho pomáhala držet remízový výsledek, v samotném závěru nastavení však Uherské Hradiště vybojovalo penaltu a rozhodlo o svém těsném vítězství 2:1.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Po dvougólovém vystoupení v Mladé Boleslavi nemohl třiadvacetiletý křídelník chybět v základní sestavě domácího podještědského derby. V utkání se postaral o první výraznější vzrušení, střelu z 23. minuty poslal ale jen do rukavic pozorného Hanuše. I ve zbytku utkání zůstával Jan Matoušek aktivní, z trávníku byl stažen až v samotném závěru nastavení. Duel nakonec skončil remízou 1:1.

Denis Alijagič (FC Slovan Liberec): Do utkání s Jabloncem naskočil talentovaný útočník v 73. minutě, ve zbylých minutách se ale v ofenzivě výrazněji neprosadil a utkání tak skončilo dělbou bodů.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Stálice základní sestavy zelenobílých nechyběla ani v prestižním utkání na Stadionu u Nisy. Do utkání vlétl třicetiletý krajní hráč zostra a hned v 17. minutě viděl žlutou kartu za tvrdý zákrok na protihráče. Nejblíže ke skórování byl krátce po startu druhé půle, kdy ale tvrdou ranou těsně minul levou tyč. O pár chvil později, v 63. minutě byl na trávníku nahrazen čerstvým Černákem.

Mick van Buren (Dynamo České Budějovice): V remízovém zápase s Karvinou odehrál holandský útočník celých 90 minut. I když se tentokrát v ofenzivě výrazněji neprosadil, odvedl na křídle spoustu práce a podílel se tak na konečném výsledku 2:2.

Mohamed Tijani (FK Teplice): Další zápas s nulou pro sešívaného stopera. Obrana Teplic tentokrát čelila mohutnému náporu olomoucké ofenzivy, Hanáci ale ztroskotali jak na Grigarovi, tak na obraně vedené právě Mohamedem Tijanim. Severočeši se ubránili všem snahám soupeře a díky bezbrankové remíze vyválčili další cenný bod do tabulky.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Tomáš Rigo (Sellier & Bellot Vlašim): V dohrávce šestnáctého kola modrobílí nestačili na předposlední Chrudim a podlehli jí 2:4. O jednu ze dvou branek domácích se postaral právě Tomáš Rigo. Sešívaný záložník v 65. minutě využil svůj důraz a vstřelil svoji druhou branku v probíhajícím ročníku.

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): Mladý brankář nebude mít na utkání s Chrudimí nejlepší vzpomínky. V necelé první půlhodině hry inkasoval hned třikrát, celkově ze sedmi střel na bránu skončily za jeho zády hned čtyři míče a domácí tak jasně zvítězili.

Michal Hošek (Sellier & Bellot Vlašim): Ani talentovaný obránce nedokázal odvrátit porážku Vlašimi, do statistik se navíc zapsal žlutou kartou, kterou od rozhodčího obdržel ve 27. minutě. Ve druhé půli byl na hřišti nahrazen ofenzivnějším Solomonem.

Marek Icha (Sellier & Bellot Vlašim): Nová posila Slavie si proti Chrudimi odbyla svoji vlašimskou premiéru, na trávníku devatenáctiletý středopolař strávil více jak hodinu hry, v 67. minutě byl střídán čerstvým Matějem Juráskem.

Jonáš Kneifel (Sellier & Bellot Vlašim): Ani devatenáctiletému útočníkovi se v utkání s Chrudimí příliš nedařilo, během první půle se modrobílí nedokázali v ofenzivě prosadit podle svých představ a do druhého poločasu tak sešívaného snajpra nahradil Zinhasovič

Matěj Jurásek (Sellier & Bellot Vlašim): Stále teprve osmnáctiletý křídelník, který už ve FORTUNA:LIZE nastupoval za Slavii i Karvinou, naskočil do nepříznivě se vyvíjejícího utkání v 67. minutě. Vlašim sice ve zbylých minutách předváděla jasně lepší výkon než v první půli, aktivita ofenzivních hráčů ale stačila pouze ke snížení z penalty v samotném závěru zápasu.

Primeira Liga

Petar Musa (Boavista FC): Chorvatský útočník o víkendu vstřelil další branku a i díky jeho příspěvku Boavista po devíti zápasech zvítězila, Estoril porazila těsně 3:2. Urostlý kanonýr se prosadil už ve 20. minutě, kdy si naběhl na skvělou kolmici a perfektním zakončením z pravé strany vápna poslal míč po zemi k opačné tyči. Celkově má Petar Musa na svém kontě už devět gólů, ke kterým přidal i jednu asistenci.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články