Hráči na hostování: Trefili se Malínský, Karafiát i Alijagič | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Trefili se Malínský, Karafiát i Alijagič

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem přehledu.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (FK Pardubice): V zápase proti Liberci odehrál mladý záložník první poločas, ve kterém se ale domácím vůbec nedařilo a do kabin odcházeli za stavu 0:2. Sešívaný středopolař se sice blýskl umístěnou střelou už v 5. minutě utkání, tu mu ale vychytal pohotový Knobloch. Ve 46. minutě byl Michal Beran střídán čerstvým Jeřábkem, Dynamu se nakonec podařilo vyrovnat na konečných 2:2.

Lukáš Červ (FK Pardubice): Urostlý, defenzivně laděný záložník nastoupil proti Liberci v základní sestavě. Na trávníku vydržel celý zápas, ve kterém spolehlivým a bojovným výkonem pomohl ke konečné remíze.

Jakub Markovič (FK Pardubice): Proti Slovanu opět dostal důvěru mezi třemi tyčemi a týmu dokázal pomoci dvěma důležitými zákroky. Celkem v utkání čelil čtyřem střelám na bránu, míč za svá záda pustil dvakrát a Pardubice tak remizovali se Severočechy 2:2.

Patrik Hellebrand (Dynamo České Budějovice): Proti Hradci Králové odehrál celý zápas, na hřišti patřil k nejlepším hráčům a řídil hru domácích, ani jeho aktivita ale nevedla k bodovému zisku Dynama. Hradci se na začátku druhé půle podařilo skórovat z ojedinělé šance, Dynamo nenašlo odpověď a prohrálo tak těsně 0:1.

Mick van Buren (Dynamo České Budějovice): Holandský útočník za sebou má obnovenou premiéru v černobílém dresu. Proti Hradci Králové nastoupil na pravém křídle a odehrál kompletních devadesát minut, i přes bojovný výkon se ale do výraznější gólové šance neprobojoval a domácí s nováčkem soutěže těsně padli.

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): Zkušený stoper zachránil Mladé Boleslavi bod za remízu z Olomoucí. Za stavu 2:3 v závěru utkání se k němu odrazil balon na hranici vápna, kmenový hráč Slavie se nerozmýšlel a napálil míč pravačkou nechytatelně přímo do levého horního rohu olomoucké brány.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Třicetiletý záložník se stal jediným střelcem nedělního zápasu proti Karviné. Křídelník domácího Jablonce se prosadil v samém závěru první půle, kdy se po centru do vápna zorientoval nejlépe ze všech hráčů v hostující šestnáctce a poslal míč za bezmocného Bolka. Druhý gól mohl přidat na začátku druhé půle, ranou z dálky však tentokrát na karvinského brankáře nevyzrál. Střídán byl v 78. minutě, kdy místo na trávníku přepustil Martincovi.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Rychlonohý útočník odehrál venku proti Pardubicím více jak hodinu hry. V ofenzivě se tentokrát příliš neprosadil, pokus o nebezpečnou ránu v prvním poločase mu zblokovala domácí obrana. Do statistik si připsal žlutou kartu, kterou od rozhodčího viděl v 50. minutě. Místo na trávníku za vedení 2:1 přepustil Nečasovi.

Júsuf Hilál (FC Slovan Liberec): Zkušený útočník naskočil proti Pardubicím na závěrečných třináct minut hry, ve kterých se Severočechům nepodařilo udržet těsné vedení a utkání dovedli pouze k remíze 2:2.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Denis Alijagič (FC Sellier & Bellot Vlašim): Vlašim po třech vítězných zápasech padla, na hřišti silného Varnsdorfu prohrála 1:3. Jedinou branku Středočechů však nevstřelil nikdo jiný než ve skvělé formě hrající Denis Alijagič. Teprve osmnáctiletý útočník v druhém poločase propálil domácího gólmana po rychlém protiútoku, celkově se jednalo už o jeho čtvrtou branku v soutěži.

Michal Hošek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný obránce odehrál proti Varnsdorfu celý zápas, do statistik se zapsal žlutou kartou v osmasedmdesáté minutě.

Jakub Křišťan (FC Sellier & Bellot Vlašim): Defenzivní středopolař Středočechů odehrál na hřišti Varnsdorfu hodinu hry, za stavu 0:2 byl střídán ofenzivněji laděným Zinhasovičem.

Denis Višinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Ani nadějný křídelník nezabránil porážce se silným Varnsdorfem, proti Severočechům si ale připsal alespoň asistenci na jediný gól utkání, který vsítil Denis Alijagič.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Dvacetiletý stoper odehrál proti Opavě na pozici stopera smolný zápas. Opora jihlavské defenzivy se pod porážku 0:2 se silnými Slezany podepsala nešťastným vlastním gólem, který si vstřelila za bezbrankového stavu v 68. minutě.

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Další články