Hráči na hostování: Velký souhrn | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Velký souhrn

Jak se v uplynulé sezoně dařilo hráčům Slavie na hostování se dočtete v našem závěrečném velkém přehledu.

FORTUNA:LIGA

Mick van Buren (Dynamo České Budějovice): Devětadvacetiletý křídelník odehrál celý uplynulý ročník v dresu Jihočechů. Pod taktovkou Davida Hořejše patřil mezi důležité členy základní sestavy, po příchodu do Budějovic nastoupil, kromě duelů se Slavií, do všech ligových zápasů. Skóroval proti Karviné, Pardubicím, Hradci a Bohemians. Další dva starty přidal v MOL Cupu, kde gólem pomohl vyřadit pražskou Duklu.
zápasy: 26, góly: 4, asistence: 4

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Drobný krajní záložník nastupoval na Severu Čech, i on patřil mezi základní stavební kameny sestavy, a i přes celkově nepovedenou sezonu zelenobílých podával na trávníku dobré výkony. Zahrál si základní skupinu Evropské konferenční ligy, a kromě toho zazářil i v zápasech českého poháru, kde nejprve skóroval proti Varnsdorfu, dvěma brankami pak přispěl k vyřazení Mladé Boleslavi.
zápasy: 43, góly: 7, asistence: 1

Lukáš Červ (FK Pardubice): Talentovaný defenzivní záložník se po příchodu do nejvyšší české soutěže až překvapivě rychle usadil v základní sestavě Východočechů a postupně se vypracoval v jednu z klíčových opor týmu. Na začátku letošního roku jej sice zbrzdilo delší zranění, na finiš ligy byl ale sešívaný odchovanec zpět a spolehlivými výkony pomohl Pardubicím k udržení mezi elitou.
zápasy: 24, góly: 2, asistence: 0


Mick van Buren patřil k oporám a nejvytěžovanějším hráčům Českých Budějovic.

Jakub Markovič (FK Pardubice): Nadějný brankář na začátku sezony pravidelně nastupoval, po návratu Boháče ale ztratil místo v sestavě. Jednička Východočechů se ale v březnu opět zranila, sešívaný brankář využil příležitost, chytil fantastickou formu a v závěru sezony byl jedním z klíčových hráčů, kteří dokázali udržet Pardubice v nejvyšší soutěži.
zápasy: 16, čistá konta: 6

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Čtyřiadvacetiletý ofenzivní univerzál odehrál v severočeském krajském městě už druhou sezonu, dařilo se mu v ní o něco lépe než v té předchozí. Pravidelně dostával příležitosti v základní sestavě, nejvydařenější utkání odehrál v únoru proti Mladé Boleslavi, které dokázal vstřelit dvě branky.
zápasy: 26, góly: 3, asistence: 0

Júsuf (FC Slovan Liberec): Bahrajnský záložník nastupoval v modrobílých barvách také celou sezonu. Na hrotu se pravidelně střídal s Rabušicem, k většímu hernímu vytížení ho nepustila zranění. Gólově se mu dařilo pouze na podzim, v jarní části ligy už se mu skórovat nepodařilo.
zápasy: 19, góly: 3, asistence: 2

Denis Alijagič (FC Slovan Liberec, Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný útočník a nejlepší střelec podzimní části druhé ligy prožil dva odlišné půlroky. Ve Vlašimi se ze stále teprve devatenáctiletého hráče stal nezastavitelný gólostroj, který nastřílel do sítí soupeřů ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE jedenáct branek, další čtyři pak přidal v MOL Cupových střetnutích. Na jaře se proto posunul do nejvyšší soutěže, z krize měl pomoci libereckému Slovanu. V něm už se ale sešívanému útočníkovi tolik nedařilo, za Severočechy nastoupil jen do pěti ligových utkání, ve kterých se ani jednou neprosadil.
zápasy: 22, góly: 15, asistence: 3

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec, Sellier & Bellot Vlašim): Po skvělém půlroce ve Vlašimi se přesunul na sever Čech, kde ale i vinou zranění neodehrál na jaře jedinou ligovou minutu.
zápasy: 10, góly: 0, asistence: 0

Jan Stejskal (SK Sigma Olomouc): Pětadvacetiletý gólman dělal během sezony dvojku zkušenému Macíkovi, v lize tak odchytal pouhých sedm utkání. Do brány se ale dostal v zápasech českého poháru, kde Hanákům pomohl až do čtvrtfinále. Zachytal si také první finále skupiny o umístění proti Mladé Boleslavi.
zápasy: 11, čistá konta: 2


Jan Stejskal nenastupoval v Olomouci pravidelně, vždy ale předvedl jistý výkon. 

Michal Beran (Bohemians 1905, FK Pardubice): Drobný ofenzivní záložník začal sezonu na hostování v Pardubicích, za které sice ze začátku pravidelně nastupoval, Východočechům se ale příliš nedařilo a slávistický středopolař postupně vypadl ze sestavy. Do druhé poloviny sezony si jej proto vypůjčili klokani, u kterých dostával větší prostor, i když velmi často odehrál jen část zápasu. V závěru ročníku nastoupil i do baráže proti Opavě, ve které pomohl Bohemians k setrvání v nejvyšší soutěži.
zápasy: 30, góly: 0, asistence: 1

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): Zkušený obránce nastupoval v defenzivě Středočechů po boku Marka Suchého, jeho většímu hernímu vytížení zabránilo několik menších zranění.
zápasy: 27, góly: 1, asistence: 0

Filip Horský (FK Mladá Boleslav): Mladý útočník po nadějné podzimní premiéře v sešívaném áčku zamířil hostovat do města automobilů. Od prvního zápasu dostával na hřišti velký prostor a vše se vyvíjelo slibně, na přelomu března a dubna se ovšem zranil a do konce sezony už šanci v áčku Boleslavi bohužel nedostal.
zápasy: 6, góly: 0, asistence: 0

Mohamed Tijani (FK Teplice): Po téměř roční pauze způsobené operací kolene se urostlý stoper vrátil do ligy ve velkém stylu. Na Stínadlech se okamžitě probojoval do základní sestavy a zařadil se mezi největší opory týmu. I díky němu se žlutomodří na jaře výsledkově hodně zvedli, a i když se nakonec nevyhnuli baráži, v ní byli i díky sešívanému obránci úspěšní a udrželi se tak pro příští sezonu mezi ligovou elitou.
Zápasy: 16, góly: 1, asistence: 0

Laco Takács (FC Baník Ostrava): Na jarní část sezony se přesunul na východ republiky, aby zde opět nastartoval zraněními zbrzděnou kariéru. Na trávníky se vrátil v průběhu dubna, naskočit stihl do pěti utkání, ve kterých se gólově prosadil při výhře nad Hradcem Králové.
Zápasy: 6, góly: 1, asistence: 0

Ubong Ekpai (FC Baník Ostrava): Nigerijský záložník začal svoje jarní angažmá v modrobílém nadějně. Na kraji ostravské zálohy působil svěžím dojmem a proháněl obrany soupeřů, na začátku dubna se ale zranil a do konce ročníku se už zpátky na trávníku neobjevil.
Zápasy: 7, góly: 0, asistence: 1

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Matěj Jurásek (Sellier & Bellot Vlašim, MFK Karviná): Sezonu začal v hornickém klubu, kde ale příliš nenastupoval. V půlce roku se proto přesunul do Vlašimi, ve které se okamžitě zařadil mezi opory týmu a zazářil například v rozhodujícím utkání o postup do baráže s Opavou, proti které si připsal dva body za gól a asistenci.
Zápasy: 26, góly: 3, asistence: 4

Tomáš Rigo (Sellier & Bellot Vlašim): Nadějný záložník odehrál taktéž celý rok za Vlašim. Už na podzim patřil mezi důležité hráče, po odchodu Denise Alijagiče ale na jaře střelecky explodoval a nastřílel hned šest branek.
Zápasy: 32, góly: 8, asistence: 4


Tomáš Rigo patřil k nejlepším střelcům Vlašimi. Foto: Veronika Hejnová

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): Fanouškům dobře známý mladý brankář byl jasnou jedničkou Středočechů, nebýt delšího zranění v první půlce sezony, odchytal by nejspíše drtivou většinu zápasů. I tak ale stihl odehrál třiadvacet utkání, ve kterých často skvělými zákroky držel Vlašim ve hře o postup do FORTUNA:LIGY.
zápasy: 23, čistá konta: 6

Marek Icha (Sellier & Bellot Vlašim): Do Slavie přestoupil v zimě z Táborska, okamžitě ale zamířil na hostování do Vlašimi. Na jaře v druhé lize odehrál téměř všechny utkání, nejprve na pozici defenzivního záložníka, později se v sestavě posunul na post pravého beka.
zápasy: 16, góly: 0, asistence: 1

Michal Hošek (Sellier & Bellot Vlašim): Jednadvacetiletý krajní obránce patřil po většinu sezony do základní sestavy Středočechů, až v samém závěru sezony se potkal s poklesem formy, která jej pro několik zápasů stála místo v základní jedenáctce. Celkově ale sešívaný bek odehrál dobrý rok a patřil k důležitým strůjcům vlašimského úspěchu.
zápasy: 28, góly: 0, asistence: 0

Jakub Křišťan (Sellier & Bellot Vlašim): Spolehlivý univerzál do záložní řady byl celou sezonu plícemi Středočechů a patřil ke klíčovým hráčům sestavy. Sešívaný odchovanec se vypracoval v komplexního středového hráče, schopného jak odebírat míče soupeři, tak zakládat útočné akce pro spoluhráče.
Zápasy: 32, góly: 2, asistence: 1


Na schopnosti Jakuba Křišťana se trenér Martin Hyský mohl vždy spolehnout. Foto: Veronika Hejnová

Jonáš Kneifel (Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný útočník se uplynulý půlrok zatím spíše jen seznamoval s druhou nejvyšší soutěží, naskočil do pouhých šesti zápasů, ve kterých se gólově neprosadil.
zápasy: 6, góly: 0, asistence: 0

Adam Toula (Sellier & Bellot Vlašim): Urostlý útočník střílel na podzim za béčko Slavie jeden gól za druhým, proto se v zimě logicky přesunul výše a oblékl modrobílý dres. I když v průběhu jara dostával příležitosti pouze v posledních minutách zápasů, dokázal prodat svůj čich na góly a hned dvakrát skóroval.
zápasy: 10, góly: 2, asistence: 0

Martin Douděra (Sellier & Bellot Vlašim): Kreativní ofenzivní hráč byl na podzim jasně nejproduktivnější hráč sešívaného béčka, stejně jako Adam Toula se proto v zimní pauze přesunul do Vlašimi. V modrobílém dresu se ale zatím příliš neprosadil, během celého půlroku nasbíral pouze několik minutek. Uvidíme, jak se sešívanému odchovanci bude dařit v příští sezoně.
zápasy: 2, góly: 0, asistence: 0

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): Hvězdu vlašimské zálohy získala Slavia do svých řad v zimním přestupovém okně a na jaro jej poslala hostovat do jasně prvního týmu druhé ligy. Zde se čtyřiadvacetiletý středopolař rychle usadil v základní sestavě, několikrát se prosadil i gólově a pomohl Zbrojovce potvrdit postup do nejvyšší české soutěže.
zápasy: 12, góly: 3, asistence: 2

Antonín Kinský (MFK Vyškov): Talentovaný brankář se do Vyškova přesunul na startu jara, rychle si ale vybojoval pozici mezi třemi tyčemi a odchytal valnou většinu zápasů. Zejména v některých zápasech předvedl opravdu povedené výkony a pomohl Moravanům k udržení se v klidném středu tabulky.
zápasy: 13, čistá konta: 2


Talentovaný brankář Antonín Kinský předváděl ve Vyškově výborné výkony.

František Matys (MFK Vyškov): Stejně jako Antonín Kinský, i podzimní kapitán sešívaného béčka zamířil na jaře hostovat do Vyškova. Kromě spolehlivé defenzivní práce si připsal i jednu branku, přesnou hlavičkou pomohl k remíze na hřišti Ústí.
zápasy: 9, góly: 1, asistence: 0

Daniel Kosek (MAS Táborsko): Odchovanec Slavie se po několika nepříliš úspěšných hostováních konečně prosadil, v Táborsku na jaře patřil mezi důležité členy sestavy a nastupoval jak v obraně, tak i záloze nebo útoku.
zápasy: 13, góly: 1, asistence: 1

Tomáš Vlček (Vysočina Jihlava): Jednadvacetiletý obránce nastupoval v dresu Jihlavy druhou sezonou a řadil se mezi největší opory týmu. Defenzivní povinnosti povětšinou plnil na výbornou, k tomu navíc letos přidal i svoji premiérovou druholigovou branku.
zápasy: 32, góly: 1, asistence: 0

Primeira Liga

Petar Musa (Boavista FC): Chorvatský útočník prožil v Portugalsku opravdu skvělou sezonu, nastřílel hned dvanáct branek a vysloužil si přestup do věhlasné Benficy, kde se popere o místo v základní sestavě.
zápasy: 31, góly: 12, asistence: 2


Petar Musa po sezoně zamířil do věhlasné Benficy.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články