Hráči si šanci zasloužili, říká asistent trenéra Köstl | SK Slavia Praha
Více

Hráči si šanci zasloužili, říká asistent trenéra Köstl

Sešívaní si poradili s Ústím a postupují v poháru. Jak byl asistent trenéra Jaroslav Köstl spokojený s výkony hráčů?

Slavia vyhrála i s některými náhradníky v sestavě, jak jste s výkonem spokojený?
Neříkal bych úplně náhradníci, jsou součást kádru, právoplatní hráči. Byli tam i hráči základní sestavy. Kluci to zvládli velmi dobře, samozřejmě na některých byla vidět určitá nesouhra, protože vazby mezi hráči nejsou tak vytvořené, jako u těch, kteří naskakují víc. Prvotní cíl byl samozřejmě postup, ale i hra měla v určitých pasážích svoje parametry a jsme rádi, že jsme to zvládli.

Muris Mešanovič odehrál poměrně velkou část utkání, počítali jste s tím?
S Murisem byla dohoda takové, že zvládne poločas a potom si řekne. Pořád jsme se ho ptali, jestli vydrží, a pořád to oddaloval o pět minut, o pět minut, o pět minut. Byla na něm vidět velká chuť. Jsme rádi, že se mohl vrátit, protože bylo cítit, že ho tu lidé mají rádi. Pro nás je strašně důležitý hráč a byla to v zimě velká rána, když se zranil, protože jsme s ním hodně počítali. Na druhou stranu se tím tenkrát otevřela cesta pro Standu Tecla. Na Murisovi byla vidět velká chuť a jsme rádi, že to potvrdil i tím gólem.

Nakonec tedy zvítězilo to, že jste ho nechtěli „utavit“?
On si řekl sám. Samozřejmě jsme ho nechtěli utavit, i když on tu má naběháno snad nejvíc ze všech hráčů, protože se mu věnovali kondiční trenéři. Kondice má až na rozdávání, ale samozřejmě zápas je o něčem jiném. Pravděpodobně ho budeme využívat i dál ve větší míře, vzhledem ke zdravotnímu stavu kádru.

Je to tedy i varianta na Baník?
Varianta to je, naskočil, zvládl to a ukázal, že s ním můžeme počítat. Máme tam i jiné varianty, ale uvidíme. Baník je v neděli, uvidíme, v jakém stavu budeme po zápase s Ústím.

Rozhodl o obměně sestavy zdravotní stav kádru, nebo spíš náročný program?
Chtěli jsme dát šanci i dalším hráčům v kádru, protože si to zaslouží. Musím říct, že co se týká tréninkové morálky týmu, tak je až obdivuhodná. I ti hráči, kteří tolik šancí nedostávají, k tomu přistupují svědomitě a trénují vážně výborně. Zasloužili si odehrát aspoň tenhle zápas a někteří ukázali, že by mohli i tlačit na hráče základní sestavy.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články