Hrál se zajímavý fotbal, chtěli jsme přidat další branky | SK Slavia Praha
Více

Hrál se zajímavý fotbal, chtěli jsme přidat další branky

Slávisté si v malém pražském derby poradili s Duklou a zvítězili 5:1.​ „Po dlouhé době jsme v lize dali pět gólů, s výsledkem jsme spokojení. Začátek zápasu ale nebyl z naší strany úplně ideální," hodnotil duel trenér Jindřich Trpišovský.

„První poločas byl pro Duklu krutý. Nevstoupili jsme do zápasu úplně nejlépe, měli jsme hodně ztrát a byly tam nepřesnosti. Naštěstí nás vysvobodila krásná akce Milana Škody, který našel Lukáše Masopusta a ten ji zakončil. Hrál se zajímavý fotbal, my jsme chtěli přidávat další branky, Dukla hodně útočila a zaslouženě dala v druhém poločase gól. Narozdíl od utkání s Libercem jsme tentokrát byli produktivní a ve druhém poločase šel náš výkon nahoru. Po dlouhé době jsme v lize dali pět gólů, s výsledkem jsme spokojení. Jak ale říkám, začátek zápasu nebyl z naší strany úplně ideální” hodnotil utkání na Dukle trenér Jindřich Trpišovský.

Po delší době nastoupil do ligového utkání Petr Ševčík, který v průběhu druhé půle nahradil Lukáš Masopusta. „Petr Ševčík šel na hřiště, aby se co nejvíce rozehrál do zápasového tempa. Čeká nás velký sled utkání a budeme potřebovat každého hráče. Tomáš Souček je navíc pro první zápas s Chelsea vykartovaný. Jsem rád, že se Petr Ševčík vrací, má přímočarost, nebojí se chodit jeden na jednoho,” těší trenéra Slavie. „Proti Dukle jsme po dlouhé době mohli udělat střídání tak, abychom pošetřili klíčové hráče, čeká nás pohár, pak hned Sparta. Střídání Jana Bořila i Lukáše Masopusta souvisí s náročným programem, který nás čeká. Honza Bořil má i sedm žlutých, takže jsme na to koukali i tak, aby se nevykartoval na derby,” přibližuje Jindřich Trpišovský.

Skvělé utkání odehrál především Josef Hušbauer, který si v zápase připsal dva góly a asistenci na pátý gól Tomáše Součka. „Kdybychom v závěru kopali penaltu, když rozhodčí přezkoumával video, mohl by mít hattrick. Je pro nás typologicky do těchto zápasů hrozně důležitý,” přibližuje sešívaný trenér Hušbauerovu roli v týmu. „Určitě to není tak, že bychom s ním počítali pouze do jedné soutěže, každý zápas je ale typologický jiný a sedí nám do něj jiní hráči. Je to vždy směs toho, aby to mužstvo mělo nějaký koncept, hráči byli zdraví a zároveň seděli na hru, kterou praktikuje soupeř,” říká Jindřich Trpišovský.

Hned třem hráčům Slavie hrozilo, že v případě obdržené žluté karty nebudou moci nastoupit do derby. „Ohled na kartami ohrožené hráče jsme při výběru sestavy vůbec nebrali, i Jana Bořila jsme střídali primárně kvůli odpočinku. Díky kvalitě kádru se na to ani moc ohlížet nemusíme, každého hráče, který je vykartovaný, můžeme nahradit,” ví trenér Slavie.

Další soupeř sešívaných, londýnská Chelsea, hraje svůj ligový zápas až v pondělí. Podle Jindřicha Trpišovského to ale nebude pro Slavii žádnou výhodou. „Oni ty hráče v utkání proti nám hodně protočí. V první části sezony u nich k rotaci nedocházelo, teď to ale praktikují. Nechci se mýlit, ale spousta hráčů, kteří nastoupí v pondělí, proti nám hrát nebudou. Na jejich zápas poletíme podívat a uvidíme, s čím k nám přijedou,” uzavírá trenér červenobílých.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články