Ibrahim Traoré pokračuje ve Slavii | SK Slavia Praha
Více

Ibrahim Traoré pokračuje ve Slavii

Úspěšné spojení Ibrahim Traoré - Slavia pokračuje dál! Záložník z Pobřeží slonoviny po sezoně prodloužil v Edenu smlouvu o dva roky. Nový kontrakt platí do června 2024 a jeho součástí je i klauzule o možné spolupráci po konci kariéry v rámci skautského oddělení SKS.

„Ibra během doby, co je ve Slavii, ukázal svou kvalitu i speciální schopnost střílet důležité branky. Jak v domácí soutěži, tak na evropské scéně. Skvěle pracuje v kabině, letos byl jedním z našich nejlepších hráčů. Z osobního pohledu prožil fantastické jaro, byl produktivní. Jsme rádi, že jsme se domluvili nejen na prodloužení kontraktu, ale i na případné budoucí spolupráci po konci kariéry,“ těší sportovního ředitele Slavie Jiřího Bílka.

„Mám velkou radost, že jsme se s klubem dohodli na mém pokračování. Jsem ve Slavii čtyři roky, teď vím, že přidám další dva. Cítím se tu moc dobře. Navíc po dvou letech tu budu moct dále pokračovat. Budu mít příležitost dál pomáhat Slavii hledat africké hráče. Jsme na tom domluvení, pro mě je to skvělé. Slavia mi dala všechno, rád jí to z mojí strany takhle vrátím,“ říká Ibrahim Traoré.

„Chtěl bych poděkovat vedení Slavie za jednání a za důvěru, kterou do Ibry vkládají. A to nejen v podobě dvouleté hráčské smlouvy, ale i nabídkou na další působení v klubu, což je pro Ibru velký signál, že mu klub věří, bylo to pro něj důležité. Ibra má za sebou skvělou sezonu. Přeju mu, aby byl i nadále pro Slavii platným a důležitým hráčem na hřišti i v kabině,“ říká Daniel Smejkal ze společnosti IFM-M, která hráče zastupuje.

Ibrahim Traoré má za sebou z osobního pohledu zdařilý ročník. Napříč soutěžemi nastřílel devět branek a další tři připravil pro své spoluhráče. Za předchozí tři roky ve Slavii skóroval osmkrát.

Autor nezapomenutelného gólu z osmifinále Evropské ligy, kdy v prodloužení v čase 118:53 vyřadil Sevillu, i letos ukázal, že mu evropská scéna svědčí. 24. února otevřel gólový účet úspěšného dvojzápasu s Fenerbahce Istanbul, 10. března korunoval svým zásahem domácí výhru 4:1 nad lineckým LASKem a 7. dubna v neuvěřitelné přestřelce na De Kuip s Feyenoordem Rotterdam ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy vyrovnal v 95. minutě na 3:3. Branku vstřelil o týden později i v domácí odvetě.

V domácí soutěži skóroval proti Slovácku, Pardubicím, Hradci Králové a Karviné. Jednou se trefil i ve 3. kole MOL CUPU proti Velvarům. Ve FORTUNA:LIZE v ročníku 2021/22 nastoupil třiatřicetiletý rodák z Abidžanu do 29 zápasů, celkem odehrál 1307 minut a obdržel šest žlutých karet.

Nejlepší období prožil v týdnu od 7. do 14. dubna, kdy se radoval z gólu ve třech po sobě jdoucích duelech. Do černého mířili dvakrát s Feyenoordem a jednou při hladkém domácím vítězství 4:0 nad Pardubicemi. 

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články