Info k derby a mistrovským oslavám | SK Slavia Praha
Více

Info k derby a mistrovským oslavám

V neděli 26. května vypuknou v Sinobo Stadium velkolepé mistrovské oslavy. Od 15 hodin je na programu 293. derby se Spartou, po jeho skončení bude následovat slavnostní ceremoniál korunovaný předáním mistrovského poháru.

Vyprodáno

Poslední zápas sezony je beznadějně vyprodán. Brány Sinobo Stadium se otevírají ve 13:30 hodin, zápas začíná v 15 hodin. Všem návštěvníkům proto doporučujeme přijít hodinu před začátkem zápasu, ať se vyhnete případným frontám u vstupů na stadion a nezmeškáte předzápasový program nebo první minuty zápasu.

Předzápasové studio Slavia

V jihozápadním rohu (v rohu Tribuny J. W. Maddena a Tribuny Františka Pláničky) bude umístěno speciální pódium pro předzápasový program. Hlavním tématem moderátorů Martina Cihláře a Strašáka bude zisk devatenáctého mistrovského titulu a domácího poháru. Těšit se můžete na vystoupení mladé talentované houslistky Zuzanky Semerádové, která zahraje na housle slávistickou hymnu.

Mistrovské oslavy na hvězdě

Korunovace mistrů ligy proběhne na pódiu ve tvaru slávistické hvězdy. Příprava slavnostního ceremoniálu začne bezprostředně po závěrečném hvizdu. Žádáme proto fanoušky, aby zůstali na svých místech a umožnili technikům stavbu mistrovského pódia, které potrvá několik minut. Během přípravy hvězdy navíc proběhne celostadionová mistrovská děkovačka. Užijte se ji společně s hráči z tribuny, než bude pódium připraveno pro mistrovský ceremoniál. Po skončení ceremoniálu a předání mistrovského poháru do rukou slávistů už můžete slavit společně s hráči přímo na stadionu. Během pozápasových mistrovských oslav zůstanou na stadionu otevřeny stánky s občerstvením. Více informaci k oslavám zde.

Občerstvení

Ve stáncích bude k dostání sekt, aby si mohli fanoušci připít na zisk titulu i domácího poháru. U vstupu číslo 1 bude v nabídce tradiční káva a k ní sladké i slané pochoutky. Nebude chybět oblíbený chléb se škvarkovou pomazánkou. Za burgery můžete vyrazit do stánku číslo 14. Před zápasem mohou fanoušci využít občerstvení a posezení u piva přímo před stadionem – u vstupu na stadion číslo 1 venkovní stánky a u vstupu číslo 2 venkovní stánky i s posezením. Čepovat se bude alkoholické pivo. Alko a nealko nápoje se ve stáncích nalévají a čepují do vratných kelímků (záloha 50 korun) se slávistickým motivem – s logem klubu, s děkovačkou Tribuny Sever, s Milanem Škodou a Josefem Hušbauerem.

Fanzona Emil Frey Select

Před zápasem se stavte ve Fanzoně Emil Frey Select, kde si můžete zasoutěžit o atraktivní ceny. Kopněte molitanovým míčkem do otevřeného kufru auta, zaregistrujte se a vyhrajte půjčení auta na víkend. Ve Fanzoně bude zároveň probíhat registrace tří soutěžících, kteří o poločasové přestávce budou kopat na bránu. Ve hře je půjčení auta na prodloužený víkend.

Food Truck Pepsi

U vstupu číslo 1 se můžete zúčastnit Pepsi Souboje chuti. Odměnou bude speciální menu (burger, hot dog nebo další pochutiny) navržené šéfkuchařem Romanem Kotlářem (vítěz soutěže MasterChef Česko 2015) přímo pro roadshow Pepsi.

Aktivity pro děti i dospělé

Fanklub ve Fanzoně připravuje pro děti malování na obličej, kreslení na chodník, či dovednostní soutěže, pro starší a dospělé pak vědomostní soutěž.

Magazín Poločas

U vstupů na stadion si můžete tradičně vyzvednout zdarma zápasový magazín Poločas. Závěrečný velký rozhovor patří výrazným tvářím mistrovského celku Milanu Škodovi, Josefu Hušbauerovi a Tomáši Součkovi. Vybrali jsme také originální příspěvky fanoušků a hráčů na sociálních sítích, které se vztahují k zisku 19. titulu. Nebude chybět ohlédnutí za vítězným finálovým duelem MOL Cupu v Olomouci, odkud si slávisté přivezli další pohárovou trofej. Poločas bude k dispozici zdarma i na pokladnách.

Novinky ve Fanshopu

Ve Fanshopu Slavie v Edenu si můžete zakoupit novou mistrovskou kolekci Ukažte, kdo je mistr. K dostání je mistrovský dres, tričko, šála, kšiltovka nebo placka. Nechybějí také trička a kšiltovky Double. Jestli se chcete vyhnout frontám na prodejně a chcete pouze šálu, čepici, náramek nebo mistrovské triko, využijte stánky Fanshopu, které budou otevřeny od 10 do 15 hodin. Jeden stánek bude stát před hotelem Iris a druhý přímo před Fanshopem, kde bude k dostání i Slávistická jedenáctka v lahvích. Platba na stáncích je možná pouze v hotovosti. Slávistické suvenýry ale můžete zakoupit i o poločasové přestávce v okénku Fanshopu mezi Tribunou Sever a Tribunou J. W. Maddena.

Úschovna zavazadel

Před stadionem u vstupu číslo 2 bude opět umístěna úschovna zavazadel. Otevřena bude od 13 hodin. Za jednotný poplatek 20 korun si zde fanoušci mohou odložit věci, které se podle Návštěvního řádu Sinobo Stadium nemohou vnášet na stadion.

Česká hymna

Derby je slavnostní zápas a patří k němu i hymna České republiky, kterou před výkopem zazpívá operní pěvkyně Eva Charvátová.

Radio Slavia

Derby začíná v 15 hodin. Pokud se nedostanete do Edenu, nalaďte si Radio Slavia, kde můžete sledovat rozhlasový komentář celého utkání. Zápas také vysílá přímým přenosem O2 TV Sport.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články