Informace pro fanoušky cestující do Genku (AKTUALIZOVÁNO) | SK Slavia Praha
Více

Informace pro fanoušky cestující do Genku (AKTUALIZOVÁNO)

Ve čtvrtek 21. února odehrajeme odvetný zápas Evropské ligy v Genku. Přečtěte si bližší informace k výjezdu.

Vstupenky

Vstupenky na venkovní zápas v Genku jsou do sektoru hostí definitivně  vyprodané! Do dalších sektorů již nemáme k dispozici žádné vstupenky, belgický klub nás informoval, že v den zápasu nebude možné vstupenky kupovat a že dle návštěvního řádu nemusí umožnit koupi našim fanouškům online popř. je nemusí pustit do domácích sektorů.

Jelikož byl náš sektor vyprodaný, upozorňujeme, že v případě zapomenutí či ztráty vstupenky není možné vyřešit vstupenku náhradní.

Formulář pro nákup vstupenek na venkovní zápas s Genkem naleznete  zde.

Genk

Genk je město v belgické provincii Limburk poblíž Hasseltu. Leží na Albertově kanálu mezi Antverpami a Lutychem a je jedním z nejdůležitějších průmyslových měst v Belgii. Ve 20. století došlo k rozšíření důlní těžby, mnohé doly byly v posledních letech přestavěny kulturní, obchodní centra či multiplex. Turisticky zajímavé jsou také skanzen Bokrijk, přírodní rezervace De Maten anebo důlní muzeum C-Mine. V Genku nejsou no-go zóny.

Turistické aktivity můžete vybírat  zde.

Přehled restaurací pak najdete  tady. Doporučujeme vyhledávat restaurace v okolí ulice Marktstraat.

Přeprava na stadion

Jelikož nebude pochod, tak z Marktstraat se nejpozději v 18:00 hromadně přesuneme na autobusové nádraží, odkud budeme  velkokapacitními autobusy převezeni až ke stadionu Genku.

Autobusy pojedou tolikrát, aby na nádraží nenechali žádné fanoušky, není se tak třeba obávat, že by se na někoho nedostalo místa v autobusu. Klasická autobusová doprava jezdí ke stadionu zřídka a ve večerních hodinách vůbec. Po konci zápasu budou autobusy pro naše fanoušky opět přistaveny k odvozu zpět na autobusové nádraží v centru Genku.

Parkování

Parkovat lze přimo u stadionu na parkovišti pro fanoušky hostí. Parkoviště bude otevřeno v pravé poledne, a bude možné na něm parkovat autobusy i auta. Na parkoviště se vejde až 150 aut nebo 30 autobusů, parkování je zdarma. Jedinou příjezdovou cestu pro autobusy i auta naleznete na mapě níže. Z ulice Torenlaan je třeba odbočit na Lucien Londotstraat a následně Opglabbekerzavel, která vede přímo ke stadionu.

Vjezd do sektoru hostí funguje současně jako přístupová cesta ke vstupu do sektoru hostí a vypadá viz níže.

Přístup na stadion

KRC Genk hraje zápasy v Luminus Areně, která se nachází na předměstí Genku. Pro přepravu doporučujeme autobusy pro fanoušky (viz výše). Vstup do sektoru hostí se nachazí na severní straně stadionu a otevírá se 2 hodiny před začátkem utkání.  Přístupová cesta ke vstupu je na fotce výše.

U vstupu do sektoru hostů se fanoušci podrobí dvojité bezpečnostní kontrole. První bude osobní prohlídka ve stanu před vstupem na stadion. Následně projdete turniketem, kde proběhne druhá bezpečnostní kontrola. 

Do hlediště je zakázáno vnášet vlajkové tyče (povolené jsou jen plastové tyče s vlajkou), pyrotechniku, zbraně, jakékoliv skleněné nebo kovové nádoby, spreje, parfémy, alkoholické nápoje, zapalovače, lepenku, atp. Zakázané jsou i batohy, profesionální kamery, fotoaparáty a jakékoliv samolepky. Úschovna na stadionu není, nechte si tedy zavazadla a nepovolené předměty na hotelech, v autobusech či autech.

Pobyt v sektoru

Pro naše fanoušky byly zpřístupněny dva sektory, pro aktivně fandící sektor A a pro ostatní sektor AA. Sektory nejsou vzájemně průchozí. Občerstvení lze platit pouze hotově v eurech a bude otevřené do 60. minuty zápasu, následně se zavírá a otevře se opět jen v případě prodloužení. Stadion je nekuřácký.

Vlajky na zábradli je možné věšet jen na šedé části plotu, naopak není možné cokoliv věšet na žlutý plot.

Výjezdy fanouškovských organizací

Pokud se chystáte na výjezd s některou z fanouškovských organizací, ptejte se na informace přímo u nich -  Tribuna SeverOdbor přátelFanklub.

Kontaktní osoba pro případ nouze

Fanouškům bude přímo v Genku od středečního odpoledne k dispozici kontaktní osoba Slavie pro fanoušky Martin Benda na emailu martin.benda@slavia.cz, tel. čísle +420 728 802 963 a twitterovém účtu SLO pro fanoušky. Můžete se na něj obracet v případě otázek spojených přímo se zápasem.

Pro případ ztráty dokladů a jiných urgentních záležitostí je fanouškům k dispozici České velvyslanectví v Bruselu, telefonní číslo jest +32 2 641 89 32.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články