Informace o zápase UEFA Youth League v Miláně | SK Slavia Praha
Více

Informace o zápase UEFA Youth League v Miláně

Chystáte se na cestu do Itálie, podpořit sešívané v prvním zápasu základní skupiny Ligy mistrů proti Interu Milán? Přijďte se podívat i na zápas U19 v Juniorské lize UEFA.

Sešívaní vstoupí do základní skupiny Ligy mistrů v Miláně v úterý 17. září od 18:55. V tentýž den od 14:00 vypukne i souboj Juniorské ligy UEFA, kde s Interem změří síly mládežnický tým Slavia Praha U19. Zápas se hraje na Stadio Ernesto Breda (Via XX Settembre 162, 20099 Sesto San Giovanni, MI) vzdáleného asi 30 minut jízdy od San Siro. Vstupenky bude možné zakoupit přímo na místě za 5 eur.

Juniorská liga UEFA byla na evropské scéně poprvé představena v sezoně 2013/2014. Soutěž ročníků U19 je prvním mládežnickým turnajem UEFA na klubové úrovni. Na základě žádosti Evropské klubové asociace se tento projekt zaměřuje na další rozvoj mládežnického fotbalu na profesionální klubové úrovni, prohloubení vazeb mezi mládežnickými a prvními týmy a nabídnutí jedinečných mezinárodních zkušeností a soutěžních zápasů pro mládež.

Nejúspěšnějšími týmy této soutěže jsou Barcelona a Chelsea, každý se dvěma trofejemi. Chelsea zvítězila v letech 2015 a 2016, Barcelona vyhrála úvodní ročník soutěže v roce 2014 a druhou trofej získala v roce 2018. Současným obhájcem titulu je portugalské Porto, které ve finále v dubnu 2019 porazilo Chelsea 3:1. Z českých zástupců byla v soutěži nejúspěšnější Příbram, která se v sezoně 2015/2016 probojovala až do osmifinále.

Juniorské ligy UEFA se celkově účastní 64 týmů, které jsou rozděleny na dvě části. Polovina týmů následuje časový program a rozpis zápasů dle losu prvních týmů z Ligy mistrů. Do této části spadá i Slavia, tým U19 se tedy utká se stejnými soupeři jako “A-tým“ – Inter Milan, Barcelona a Borussia Dortmund. Zbylých 32 účastníků tvoří vítězové domácích mládežnických soutěží, jejichž “Áčka“ se nedokázala kvalifikovat do Ligy mistrů. Semifinále a finále Juniorské ligy UEFA se každoročně odehraje na Colovray stadionu ve švýcarském Nyonu.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články