AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky do Kluže | SK Slavia Praha
Více

AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky do Kluže

První zápas play off Ligy mistrů mezi Kluží a Slavií se odehraje 20. srpna od 21:00 středoevropského času v Kluži. V článku si přečtěte bližší informace ke vstupenkám a k výjezdu.

Doporučujeme všem fanouškům pečlivě přečíst tento článek!

O Kluži

Pokud se chystáte poznat krásy Kluže nejen z pohledu fotbalového, doporučujeme přečíst kulturněspolečenský článek Představení města: Kluž.

O historii místního fotbalového klubu i současném týmu si počtěte v samostatném článku Představení: Kluž, město fotbalu.

Ve městě

Cestovní doklady

Pro cestu do Kluže vám bude stačit, pakliže jste českými občany nebo občany členského státu Evropské unie, občanský průkaz. Pokud jedete autem a řídíte, tak nezapomeňte na řidičský průkaz.

Sledujte sociální sítě a web

Veškeré aktuální informace budeme v následujících dnech i v den zápasu neprodleně zveřejňovat, proto doporučujeme sledovat nejen tento článek, ale také sociální sítě Slavie a také sociální sítě SLO Slavie.

Facebook skupina - https://www.facebook.com/groups/Slavia.SLO/

Twitter účet - https://twitter.com/Slavia_SLO

Parkování

U stadionu nejsou žádné parkovací plochy pro hostující fanoušky. Doporučujeme zaparkovat na parkovišti u Sala Sporturilor Horia Demian (můžete nalézt na mapce níže). U taxi doporučujeme dávat pozor na zvláštní ceny pro turisty :-)

Pochod

Sraz fanoušků bude od odpoledních hodin Na Museum Square (naleznete na mapě níže), v okolí se nachází hodně restauračních zařízení. Doporučujeme pít tak, abyste zvládli následný pochod a fandění v sektoru.

Pochodem vyrazíme cca v 20:30 směr stadion. Cesta je to na cca 25 minut. Trasu pochodu naleznete níže.

K zápasu

Stadionul Dr. Constantin Radulescu

Domácí stánek Kluže leží ve rezidenční klužské čtvrti Gruia a byl postaven v roce 1973 s kapacitou 10 000 diváků. V roce 2008, pouze čtyři roky po postupu CFR zpět do elitní rumunské soutěže, byl stadion díky postupu klubu do základní skupiny Ligy mistrů přestavěn a rozšířen, aby splňoval podmínky pro evropské poháry.

Vstup do sektoru

Sektor hostí má kapacitu 800 míst, vstup do sektoru je skrz bránu (k náhledu níže) a následně přes 2 turnikety. Stadion otevírá 2 hodiny před začátkem zápasu, tedy ve 20:00 místního času.

Při vstupu do sektoru hostí bude každý fanoušek podroben osobní prohlídce ze strany security, projde detektorem a následně turniketem. U vstupu bude údajně přítomen pyropes.

Do sektoru lze vzít vlajky na pověšení do maximální velikosti 2x1 metr. Na stadionu se nenachází žádná úschovna. Stadion je nekuřácký, neprodává se zde alkohol a platit lze jen v rumunské měně.

Na stadion je zakázáno vnášet jídlo, nápoje, pyrotechniku, zbraně, drogy, vlajkové tyče, spreje, parfémy, zapalovače, lepenku, atp. Zakázané jsou i velké batohy, profesionální kamery, fotoaparáty a jakékoliv samolepky. Úschovna na stadionu není, nechte si tedy zavazadla a nepovolené předměty na hotelech či v autech.

V případě použití pyrotechniky bude celý sektor pro hosty vyklizen. Policie může podezřelé zadržet na 48 hodin a viníkům hrozí pokuta 1000 eur.

Po skončení zápasu

Po zápase budeme v sektoru čekat cca 15 minut. Před sektor hostí budou přistaveny autobusy fanoušků, kterými se vydají zpět do Prahy. Ostatní fanoušci půjdou pochodem zpět do města.

Vstupenky

Prodej vstupenek byl již ukončen. Vstupenky byly v prodeji 2 na osobu a bylo třeba mít vytištěný a podepsaný formulář a doklad totožnosti k formuláři.

V Kluži vstupenky nebudou v prodeji!

Formulář

Při nákupu bylo třeba vyplnit informace potřebné k výjezdu, online jste je mohli vyplnit v systému Ticketportal. Při nákupu na pokladnách bylo třeba vyplnit tento formulář a předložit doklad uvedený na formuláři (stačí i kopie nebo fotka). Cena vstupenky byla 160 Kč a byly v prodeji do nedělních 14:00!

Výjezdy fanouškovských organizací

Tribuna Sever

Autobusy TS vyrazí v pondělí 19. srpna v odpoledních / podvečerních hodinách, příjezd do Kluže plánují v úterý 20. srpna dopoledne. Více informací o dopravě, ceně a návratu naleznete na webu Tribuny Sever.

Odbor přátel

S Odborem přátel máte na výběr, neboť pořádá výjezd jak autobusem na otočku, tak autobusem s přespáním i letecky s přespáním. Vše mají včetně vstupenky! Veškeré informace o cenách atd. naleznete v článku na webu Odboru přátel.

Fanklub

I Fanklub chystá výjezd od Kluže, informace naleznete zde.

Kontaktní osoba pro případ nouze

Fanouškům bude přímo v Kluži od pondělního rána k dispozici kontaktní osoba Slavie pro fanoušky Martin Benda na emailu slo@slavia.cz, tel. čísle +420 728 802 963, twitterovém účtu a ve facebookové skupině Slavia výjezdy. Můžete se na něj obracet ohledně otázek spojených přímo se zápasem. V případě ztráty vstupenky nebude možné vyřídit náhrandí vstupenku, neboť očekáváme vyprodaný sektor.

Pro případ ztráty dokladů a jiných urgentních záležitostí je fanouškům k dispozici České velvyslanectví v Bukurešti (adresa: Str. Ion Ghica 11, Bucuresti 030045, Sector 3), telefonní číslo je +40.21/303.92.30 (pondělí až pátek 8:00 - 16:30).

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články