Informace pro fanoušky do Kodaně (aktualizováno) | SK Slavia Praha
Více

Informace pro fanoušky do Kodaně (aktualizováno)

Na druhý venkovní zápas Evropské ligy se do Kodaně chystá mnoho slávistů. V článku najdete důležité a užitečné informace pro naše fanoušky.

Vstupenky

Vstupenky již nejsou v prodeji.

Přístup na Stadion

Stadion se nachází ve čtvrti Østerbro, vstup do sektoru je z ulice Per Henrik Lings Allé a přístup bude ze severovýchodu kolem Idrætshuset and Østerbro Stadium. Stadion se otevírá v 17:25 (90 minut před začátkem zápasu). Tribuna Sever organizuje hromadný pochod z centra, místo setkání je u hospody City Hall Square, blízko restaurace Rose McGee´s (adresa: Vesterbrogade 2A, 1620 Copenhagen) a nachází se ve čtvrti København V. Na pochod se chystá naprostá většina fanoušků a vycházet se bude v 16:00.

Parkování

Vzhledem k zástavbě a dalším okolnostem není možné u stadionu zaparkovat auta ani autobusy. Auta doporučujeme zaparkovat jinde ve městě, například v parkovacích domech, v obchodních centrem apod. Na zápas doporučujeme jít pochodem, po skončení zápasu pak můžete využít nadzemní dráhy (viz níže). Autobusy mohou fanoušky vyložit u stadionu, parkovat však musí jinde. Během 2. poločasu se budou moci vrátit před stadion a počkat na fanoušky.

Pobyt v sektoru

Sektor pro hostující fanoušky se nachází v sekci D2. U vstupu do sektoru hostů se fanoušci podrobí bezpečnostní kontrole. Do hlediště je zakázáno vnášet vlajkové tyče, pyrotechniku, zbraně, jakékoliv skleněné nebo kovové nádoby, spreje, parfémy, alkoholické nápoje, zapalovače, lepenku, atp. Zakázané jsou též profesionální kamery a fotoaparáty. Povolené jsou naopak batohy, ne však velké batohy jako jsou například krosny. Úschovna na stadionu není, nechte si tedy zavazadla a nepovolené předměty na hotelech, v autobusech či autech.

Vzhledem k velkému počtu našich fanoušků očekáváme rozsáhlá bezpečnostní opatření na stadionu a v jeho okolí. Žádáme fanoušky, aby ve vlastním zájmu plně respektovali pokyny policie a pořadatelské služby. Na stadionu budou přítomni 2 naši SLO pracovníci a další 4 lidé ze security.

Vlajky k pověšení na plot jsou povolené, budou se však kontrolovat u vstupu. Vlajky je možné věšet pouze na plot.

V sektoru hostí lze platit jak bankovkami, tak i platebními kartami. Pivo prý bude alkoholické. 

Kouření je dovoleno, ovšem jen klasické cigarety, elektronické varianty jsou zakázány.

Po konci zápasu

Během 2. poločasu budou k sektoru hostů přistaveny autobusy pro fanoušky, kteří míří na trajekt. Po skončení zápasu nasednou a vyrazí, aby to stihli. Ostatní stovky fanoušků půjdou s asistencí policie na zastávku nadzemní dráhy, která vede do centra. Název zastávky je Nordhavn Station (adresa Østbanegade 120, 2100 Copenhagen Ø).

Bezpečnost v Kodani

Vzhledem ke zvýšené kriminalitě v některých čtvrtích Kodaně doporučuje Ministerstvo zahraničních věcí České republiky registraci v aplikaci DROZD. Týká se to zejména čtvrtí Nørrebro, Brønshoj, Husum a Tingbjerg. Při pohybu v Kodani mějte na paměti, že se pohybujete v cizině ve městě dvou místních fotbalových klubů, což můžete pocítit např. ve slávistických dresech a symbolech. Pro dopravu na stadion doporučeme jít pochodem s Tribunou Sever.

Kontaktní osoby pro případ nouze

Fanouškům bude přímo v Kodani od středečního poledne k dispozici kontaktní osoba Slavie pro fanoušky Martin Benda na emailu martin.benda@slavia.cz, tel. čísle +420 728 802 963 a twitterovém účtu SLO pro fanoušky. Můžete se na něj obracet v případě ztráty lístku anebo otázek spojených přímo se zápasem.

Pro případ ztráty dokladů a jiných urgentních záležitostí je fanouškům k dispozici České velvyslanectví v Kodani, telefonní číslo jest (+45) 39 10 18 00.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články