Informace pro fanoušky do Petrohradu | SK Slavia Praha
Více

Informace pro fanoušky do Petrohradu

Slavia odehraje ve čtvrtek svůj první venkovní zápas ve skupině Evropské ligy na půdě stadionu Krestovskij v Petrohradě. V článku najdete důležité a užitečné informace pro naše fanoušky.

Vstupenky

Prodej vstupenek do sektoru hostů B202 probíhá pouze na pokladně v Edenu do pondělí 1. 10. 18:00 na základě vyplnění formuláře k adresnému ticketingu. Lístky do sektoru hostů se nebudou v den utkání ani v jiné dny na pokladnách stadionu prodávat.

Přístup na stadion

Na stadion Krestovskij se dá nejjednodušeji dostat metrem, a to ze stanice metra Begovaya (ze severu) a ze stanice metra Novokrestovskaya (ze západu, je třeba obejít celý stadion). Cesta z obou stanic k sektoru hostů trvá zhruba 30 minut pěšky. Důrazně nedoporučujeme z bezpečnostních důvodů využívat pro cestu na stadion stanici metra Krestovskiy Ostrov a následnou cestu parkem. Po utkání je metro v provozu až do půlnoci.

Vstup do areálu je přes zelenou bránu (jak se k ní dostat viz mapka výše):

Vstup na stadion přes bránu 12a:

Vstup do sektoru B202 pro naše fanoušky (kotel):

Bezpečnostní prohlídky v sektoru

Před vstupem do sektoru hostů se všichni fanoušci podrobí osobní bezpečností kontrole a rentgenové kontrole malých zavazadel na bráně 12a. Upozorňujeme, že do sektoru není možné vnášet zavazadla větších rozměrů než 40 x 40 x 45 cm. Tyto předměty bude možné schovat v úschovně u vstupu 11a hned vedle brány do sektoru hostů.

Na stadion je zakázáno vnášet skleněné lahve, plechovky, alkoholické i nealkoholické nápoje, spreje a všechny předměty, které by mohly ohrozit bezpečnost. Fanouškům doporučujeme nastudovat si Návštěvní řád stadionu.

Pokud máte vlajku o rozměrech větších než 2 x 1, 5 m, je třeba poslat její fotografii a rozměry na email martin.benda@slavia.cz do úterý 2. 10. 10:00.

Stadion se otevírá 120 minut před utkáním, to znamená v 17:55 ruského času. Po skončení zápasu se stejnou cestou dostanou fanoušci i zpět.

Pobyt v sektoru

Sektor hostů B202 má kapacitu 1000 míst a nachází se v horním ochozu stadionu pod velkoplošnou obrazovkou. 

Vlajky je možné věšet na ploty v sektoru.

Stadion je nekuřácký, zdržte se kouření během pobytu v sektoru.

Fanouškům bude k dispozici občerstvení, které bude možné platit jak v rublech, tak platební kartou.

U bezpečnostních prohlídek před vstupem do sektoru a následně přímo v sektoru budou v označených vestách přítomni pracovníci slávistické bezpečnostní služby v Edenu, kteří budou fanouškům k dispozici pro řešení problémů.

Pokyny pro bezpečnost fanoušků

Všem fanouškům, kteří do Petrohradu cestují, důrazně doporučujeme, aby se v zájmu vlastní bezpečnosti po Petrohradu nepohybovali se slávistickými suvenýry, neskandovali žádné slávistické chorály a celkově na sebe žádným způsobem neupozorňovali. Zvažte i braní slávistických suvenýrů přímo na stadion.

Informace po příletu

Po příletu dostane každý fanoušek po kontrole na imigračním oddělení do pasu imigrační kartu, kterou je nutné mít po celou dobu v pasu a při odletu ji opět předložit. Upozorňujeme, že bez této karty může být opuštění země dost složité, doporučujeme si kartu minimálně vyfotit pro případ ztráty.

Stejně tak doporučujeme vyfotit si váš pas s vízem a mít fotky uložené jinde než v pase.

Do Ruska je nutné mít cestovní pojištění, které bylo nutné předložit při žádosti o vízum.

Kontaktní osoby pro případ nouze

Fanouškům bude přímo v Petrohradě od úterního večera k dispozici kontaktní osoba Slavie pro fanoušky Martin Benda na emailu martin.benda@slavia.cz a tel. čísle +420 728 802 963. Můžete se na něj obracet v případě ztráty lístku anebo otázek spojených přímo se zápasem.

Pro případ ztráty dokladů a jiných urgentních záležitostí je fanouškům k dispozici 24 hodin denně číslo na českou konzulární pohotovost +7 921 902 611 8.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články