Informace pro fanoušky k nedělnímu 291. derby! | SK Slavia Praha
Více

Informace pro fanoušky k nedělnímu 291. derby!

291. derby je tady! Tradiční zápas mezi Slavií a Spartou vypukne v neděli 14. dubna od 18 hodin. Derby je několik dnů vyprodáno, přijďte na stadion včas, ať nezmeškáte první minuty zápasu!

Přijďte včas

  • Brány Sinobo Stadium se otevírají v 16:30 hodin, zápas začíná v 18 hodin. Všem návštěvníkům proto doporučujeme přijít hodinu před začátkem zápasu, vyhnete se tak případným frontám u vstupů na stadion.

Fanděme Fair Play

  • Slavia byla potrestána disciplinární komisí uzavřením Tribuny Sever na dva zápasy s podmíněným odkladem na dva měsíce. Žádáme fanoušky, aby nevhazovali žádné předměty na hrací plochu, nepoužívali pyrotechniku a vyvarovali se skandování urážlivých či rasistických hesel. V areálu celého stadionu platí v souladu s protikuřáckým zákonem a Návštěvním řádem stadionu zákaz kouření. Pojďme si užít fotbalový svátek a všem ukažme, že spolu jsme silnější.

Fanzona

  • Před zápasem se stavte ve Fanzoně před stadionem, kde bude stánek Emil Frey Select. S Emil Frey Select si mohou fanoušci zasoutěžit o atraktivní ceny. Kopněte molitanovým míčkem do otevřeného kufru auta, zaregistrujte se a buďte výhercem, který získá půjčení auta na víkend! Ve Fanzoně bude zároveň probíhat i registrace tří soutěžících, kteří o poločasové přestávce budou kopat na bránu a budou moci vyhrát půjčení auta na prodloužený víkend!

Předzápasové studio Slavia

  • Před tribunou J. W. Maddena nebude chybět ani tentokrát předzápasové studio Slavia. Hlavním tématem je derby, jehož partnerem je společnost M&T. Moderátoři Martin Cihlář a Strašák v něm přivítají majitele společnosti a dvojnásobného vítěze Poháru ČMFS se Slavií Ivo Ulicha.

Novinky ve Fanshopu

  • Ve Fanshopu Slavie v Edenu si můžete zakoupit speciální kolekci Slávisti, derby je naše! K dostání je limitovaná edice šály, trika, vlaječky a placky. Jestli se chcete vyhnout frontám na prodejně a chcete pouze šálu, čepici nebo náramek, využijte stánek Fanshopu, který bude od 15 do 18 hodin stát před hotelem Iris (zde je platba možná pouze v hotovosti). Slávistické suvenýry ale můžete zakoupit i o poločasové přestávce. Stačí zajít k okénku Fanshopu v koridoru mezi Tribunou Sever a Tribunou J. W. Maddena.

Magazín Poločas

  • U vstupů na stadion si můžete tradičně vyzvednout zdarma zápasový magazín Poločas. Hlavní rozhovor patří Vladimíru Coufalovi, kterého čeká druhé derby v kariéře. Doporučujeme také článek o sešívaném autobuse, který hráče vozí na venkovní zápasy. Nebudou chybět ani statistiky, Slavia má po 27. kole našlápnuto k překonání několika zajímavých milníků. Poločas bude k dispozici zdarma i na pokladnách.

Doprava a parkování

  • Doporučujeme fanouškům, aby ve vlastním zájmu využili pro dopravu do Edenu městskou hromadnou dopravu. Počet parkovacích míst v okolí Edenu je omezen, placená parkovací místa na parkovišti P2 u hotelu Iris jsou vyprodána. Využít můžete krytého parkoviště naproti stadionu v NC Eden. Návštěvníci centra mají 3 hodiny parkování zdarma denně. Každá další započatá hodina je zpoplatněna částkou 40 korun. Po utkání budou po dohodě s Dopravním podnikem hlavního města Prahy posíleny spoje tramvaje číslo 22 a 7 a také autobus číslo 136 směr Letňany. Pokud cestujete do Prahy z větší vzdálenosti automobilem, doporučujeme pak využít parkoviště v okolních částech Prahy a přímo ke stadionu dojet linkou MHD. Jednou z variant je parkování u obchodního centra Vivo! Hostivař. Vhodné je také využít parkoviště P+R. Nejbližší se nacházejí u konečné stanice metra B Depo Hostivař, dále pak u stanice metra Skalka nebo u Centra Chodov. Podrobné informace o parkování a parkovacích místech najdete zde.

Úschovna zavazadel

  • Před stadionem u vstupu číslo 2 bude opět ve zkušebním režimu umístěna úschovna zavazadel. Otevřena bude od 15 hodin. Za jednotný poplatek 20 korun si zde fanoušci mohou odložit věci, které se podle Návštěvního řádu Sinobo Stadium nemohou vnášet na stadion.

Občerstvení

  • U vstupu číslo 1 bude opět kavárna, kde si můžete ke kávě zakoupit sladké i slané pochoutky. Nově bude v nabídce tradiční český Trdelník. U vstupu číslo 2 budou v prodeji Burgery. K dispozici bude tradiční občerstvení a posezení u piva přímo před stadionem, to znamená venkovní stánky u vstupu na stadion číslo 1 a venkovní stánky i s posezením u vstupu číslo 2. Čepovat se bude alkoholické pivo. Novinkou je chléb se škvarkovou pomazánkou, který bude k dostání ve všech stáncích. Alko a nealko nápoje se ve stáncích nalévají a čepují do vratných kelímků se slávistickým motivem – s logem klubu, s děkovačkou Tribuny Sever, s Milanem Škodou a Josefem Hušbauerem. Záloha na kelímek je 50 korun.

Česká hymna

  • Derby je slavnostní zápas a patří k němu i hymna České republiky, kterou před výkopem zazpívá sólistka opery Národního divadla Eva Charvátová.

Radio Slavia

  • Derby začíná v 18 hodin. Pokud se nedostanete do Edenu, nalaďte si Radio Slavia, kde můžete sledovat rozhlasový komentář celého utkání. Zápas také vysílá přímým přenosem O2 TV Sport. 

Pojďme si užít tento výjimečný zápas s dlouholetou tradicí, která se datuje od roku 1896. Fanděme společně našim červenobílým barvám, které reprezentují čistotu sportovní myšlenky i vášeň pro hru, protože spolu jsme silnější!

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články