AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky do Rotterdamu | SK Slavia Praha
Více

AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky do Rotterdamu

První zápas ve čtvrtfinále Konferenční ligy odehraje Slavia v Rotterdamu. V článku si přečtěte důležité informace k zápasu.

První vzájemný zápas mezi Slavií a Feyenoordem Rotterdam se bude hrát na stadionu De Kuip 7. dubna v 18:45. Tento článek doporučujeme průběžně sledovat, neboť se v něm budou informace doplňovat i měnit. Níže naleznete rozcestník:

  • Vstupenky
  • Výjezdy fanouškovských organizací
  • Rotterdam
  • Doprava
  • De Kuip Stadium
  • Vstup a pobyt v sektoru
  • Kontakt pro případ nouze
  • Vstupenky

    Sektor hostí se nachází na tribuně Willema van Hanegema (jižní tribuna) v sektorech EE, FF a GG.

    Vstupenky byly v prodeji na pokladnách Sinobo Stadium, jejich cena je 870 Kč.

    Vstupenky jsou nereklamovatelné, jestliže je zakoupíte a nebudete moct jet do Rotterdamu, tak bohužel vstupenky propadají.

    Podmínky pro vstup do země a na stadion

    V současné době není žádné omezení pro vstup na území Nizozemska ani na stadion Feyenoordu Rotterdam.

    Výjezdy fanouškovských organizací

    Do Rotterdamu se můžete vypravit s fanouškovskými organizacemi. Vypravit se můžete s Odborem přátelTribunou SeverFanklubem. Informace k jednotlivým možnostem získáte po kliknutí na jejich název.

    Rotterdam

    Rotterdam je druhé největší město Nizozemska. Žije zde přibližně 631 tisíc obyvatel. Jedná se také o největší přístav Evropy, město moderní architektury a zároveň město velkého historického významu. V centru města se nachází Námořní muzeum, dokumentující historii přístavu a stavby lodí. Městem protéká Nová Máza – jedno z ramen delty Rýna do Severního moře.

    Doprava

    Rotterdam má vlastní vlakovou dopravu, autobusy, tramvaje a systém metra o pěti linkách. Kvůli své poloze ve městě funguje také vlastní síť vodních taxi a jiné vodní dopravy. Autobusovou dopravu do regionů a napříč městem spravují kromě národních dopravců i soukromé společnosti, například francouzská Veolia Transport a britská Arriva. Ve městě je také rozvinutá cyklistika a nacházejí se zde půjčovny běžných bicyklů a elektrokol.

    De Kuip Stadium

    Stadion Feyenoordu obecně známý pod přezdívkou De Kuip (v překladu Škopek) se nachází v ulici Van Zandvlietplein v Rotterdamu, jedná se o tzv. pětihvězdičkový stadion a pojme až 51 577 diváků.

    Pochod

    Slávistický pochod na stadion tentokrát nebude. Před zápasem doporučujeme vyhnout se Stadhuisplein, kde se setkávají fanoušci domácích.

    Vstup a pobyt v sektoru

    Vstup na stadion se nachází na západ od stadionu za silnicí. Tam proběhne osobní prohlídka a poté se nadchodem půjde ke stadionu, viz mapa níže. Otevřeno bude od 16:45. 

    Parkoviště pro auta bude na P5C.

    Občerstvení na stadionu lze platit pouze kartou.

    Na stadion není povoleno vnášet batohy větší než formát A4, objemné předměty a zavazadla, dětské kočárky, zbraně, drogy, alkohol, pyrotechniku, jakékoliv rasistické, xenofobní či politické nápisy nebo oblečení, drony, lasery, hořlaviny, nářadí, tyče, hudební nástroje, počítače, profesionální kamery, zvířata, megafony, bubny a vlajky na tyči.

    Vlajky na pověšení jsou povolené v maximálním rozměru do 2 metrů, větší vlajky je třeba poslat ke schválení. V případě zájmu o větší vlajku do sektoru ji prosím pošlete na email slo@slavia.cz. V emailu prosím uveďte rozměr a fotku vlajky.

    Orientační mapa

    Po zápase

    Po konci zápasu budou fanoušci čekat v sektoru na rozhodnutí policie, než je pustí ze stadionu. Předběžný odhad čekání je až 30 minut a následně budou fanoušci v doprovodu policie dovedeni na parkoviště.

    Kontaktní osoba pro případ nouze

    Fanouškům bude přímo v Rotterdamu od středy k dispozici kontaktní osoba Slavie pro fanoušky Martin Benda na emailu slo@slavia.cz, twitterovém účtu a ve facebookové skupině Slavia výjezdy. Můžete se na něj obracet ohledně otázek spojených přímo se zápasem, pište na email, twitter nebo do facebookové skupiny. V případě ztráty vstupenky nebude možné vyřídit náhradní vstupenku.

    Pro všechny případy je fanouškům k dispozici české velvyslanectví v nedalekém Haagu (adresa: Paleisstraat 4, 2514 JA Den Haag, Netherlands), úřední hodiny jsou pondělí až pátek 7:45 - 16:15. K dispozici je pro všechny telefonní linka +31 (0)70 313 00 31 pro případ nouze jako je například ztráta cestovních dokladů, zranění nebo zadržení.

    Aktuálně

    Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

    28. 3. 2024
    Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

    Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

    27. 3. 2024
    Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

    Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

    27. 3. 2024
    První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

    Další články