Izolace zrušena, A-tým se vrací do tréninku | SK Slavia Praha
Více

Izolace zrušena, A-tým se vrací do tréninku

Hygienická stanice hlavního města Prahy zrušila Slavii karanténní a izolační opatření. Nedělní vršovické derby se odehraje podle plánu, a to pokud budou v pořádku i sobotní testy.

„Hygienická stanice hlavního města Prahy zrušila karanténní a izolační opatření u SK Slavia Praha. PCR testy u laboratoře UEFA Synlab, rozbory krve i testy v Národní referenční laboratoři potvrdily, že A-tým Slavie je zcela v pořádku. Potvrdil se tak názor klubu, že k tak plošné nákaze nemohlo vůbec dojít,“ říká k nastalé situaci předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

„Během středy si dva pozitivně testovaní členové A-týmu domluvili otestování pro své rodiny a při té příležitosti nechali znovu otestovat i sebe. Všechny výsledky, a to u dvou různých laboratoří, vyšly negativně, což potvrdilo původní pochybnosti klubu ohledně nečekaně vysokého počtu pozitivních výsledků z pondělí,“ doplňuje ředitel komunikace Michal Býček.

Na základě tohoto zjištění došlo ve čtvrtek na opětovné přetestování celého týmu u dvou různých laboratoří. To proběhlo jednak na výskyt protilátek v krvi, tak i metodou PCR. Všechny výsledky vyšly negativně. V zájmu objasnění celé záležitosti nechala HSHMP hodnocení provedená soukromou laboratoří ověřit Národní referenční laboratoří (NRL) pro SARS-CoV-2 při Státním zdravotním ústavu. Ověření NRL konstatovalo negativitu všech vzorků.

Na tomto základě HSHMP zrušila karanténní opatření celého týmu. Pokud budou v pořádku i sobotní předzápasové testy, nic nebrání odehraní vršovického derby s Bohemians Praha 1905.

Zprávu Hygienické stanice hlavního města Prahy naleznete zde.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články