Já na hrotu? Bylo to připravené, říká střelec Juhar | SK Slavia Praha
Více

Já na hrotu? Bylo to připravené, říká střelec Juhar

PRAHA/PLZEŇ – Trenér Koubek si připravil v sestavě proti Plzni několik překvapení. Vedle Milana Škody na stoperu asi málokdo čekal Martina Juhara na hrotu. „Ani si nevzpomínám, kdy jsem v útoku hrál naposledy,“ přiznal po zápase jeho hrdina a střelec slávistické branky Martin Juhar.
Před zápasem by Martin Juhar bod bral, po konečném hvizdu mluvil spíše zklamaně. „Nejsem úplně spokojený. Myslím, že jsme měli vyhrát. I když bod z Plzně je na první pohled výborný, tak způsob hry, který jsme zvolili a po takovém vývoji zápasu jsme měli vyhrát. Na druhou stranu ke konci jsme trochu polevili, domácí měli tlak,“ okomentoval průběh sobotního duelu gólový střelec.

Na utkání byli sešívaní výborně přichystaní „Trenér to vyhodnotil výborně. Na utkání jsme se skvěle připravili. Věděli jsme, že to Plzeň vzadu dost často otevírá a útočí ve velkém počtu hráčů. Tím pádem vznikal prostor pro rychlé brejky, což nám i vyšlo. Napadali jsme jejich stopery, dostávali jsme je pod tlak. Z toho i pramenil náš gól,“ poodhalil taktiku na úřadujícího mistra.

A mohlo být ještě veseleji. Václav Prošek se stal ale smolařem utkání, když ve své největší šanci v áčku minul prázdnou branku. V situaci měl prsty také Martin Juhar. „Já jsem si pak zpětně říkal, že už jsem to Vencovi nemusel přihrávat, byl jsem pár metrů před brankou. Zhruba na značce penalty. Sice jsem to měl na pravou nohu, ale to je jedno. Určitě je škoda, že to nedal, ale nikdo mu nic nevyčítal,“ popsal slávistickou šanci její protagonista.

Vybaví si Martin Juhar, kdy naposledy nastoupil v útoku? „Na hrotu? To si ani nevzpomínám,“ odpovídal s úsměvem. „Na tréninku jsme to během reprezentační přestávky připravovali. S trenérem jsme tu možnost probírali asi před deseti dny. Tudíž jsme to nakonec zvolili, bylo to dlouho dopředu připravené,“ přiznal levý obránce, záložník či útočník.

„Je pravda, že už jsem hrál skoro všude. V útoku se cítím fajn. Doufám, že na hrotu budu nastupovat pravidelněji a povede se mi střílet góly,“ věří, že pro něj našel trenér Koubek novou pozici.

Pro Martina Juhara jsou utkání v Plzni osudové. Na jaře byl po necelých dvaceti minutách vyloučený, ale Slavia vyhrála. V sobotu se zase gólově podílel na zisku bodu. „Ale vzpomínat budu víc na ten poslední zápas,“ má jasno odchovanec Košic. „Vzpomněl jsem si na to. Akorát jsem klukům říkal, že v Plzni chodím pořád na tiskovky.

Slavia je však stále u dna tabulky. Chvíli dokonce byla na úplném konci. „Někde v podvědomí jsme to měli. Ale s tím nemůžeme jít na hřiště. Na hřiště musíme jít s tím, že chceme vyhrát a uspět. Musíme se soustředit na pozitivní věci,“ burcuje Juhar.

A s čím tedy půjdou červenobílí do pátečního utkání s Bohemians Praha 1905? „Hrajeme doma. V posledních pěti podzimních kolech musíme bodovat, aby se Slavia zvedla. Jsou to pro nás velmi důležité zápasy,“ uzavřel jeden ze slávistických hrdinů sobotního duelu. 

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články