Jakub Jankto přestupuje do italského Udinese | SK Slavia Praha
Více

Jakub Jankto přestupuje do italského Udinese

PRAHA – Slávistický odchovanec Jakub Jankto odchází do italského Udinese. Ve středu byly doladěny veškeré potřebné náležitosti mezi oběma kluby.
Osmnáctiletý slávistický záložník podepsal v Udinese pětiletý kontrakt. „Italský klub Udinese projevil v posledních týdnech o Jakuba eminentní zájem, čemuž se nelze divit vzhledem k jeho výkonům v dorosteneckých týmech Slavie i reprezentaci. Pro Jakuba je to veliká šance, může jít ve stopách jiných skvělých reprezentantů jako Marek Jankulovski a Slavia mu v jeho dalším kariérním postupu nechtěla bránit. Navíc je to pro nás velké uznání práce naší akademie a všech mládežnických trenérů a finanční podmínky přestupu po dlouhých jednáních nakonec odpovídaly představám vedení klubu,“ uvedl sportovní ředitel a člen představenstva Karol Kisel.

Jakub Jankto ve středu potvrdil svůj přestup do Udinese přímo v Itálii. „Jsem Slavii vděčný za to, že mě fotbalově vychovala. V práci s mládeží je to jeden z nejlepších, možná vůbec nejlepší klub v Čechách. Zároveň bych chtěl poděkovat vedení klubu, že mi umožnilo přestup do ItálIe. V Udinese mě čeká nová výzva, na kterou se moc těším a věřím, že uspěji," uvedl pro slavia.cz Jakub Jankto.

V probíhající letní přípravě se Jakub Jankto připojil ke slávistickému A-týmu. Nastoupil do tří přípravných utkání a proti Slovanu Bratislava si připsal vstřelený gól. Janktovi vyšel také poslední reprezentační zápas v dresu týmu do 18 let. Černé Hoře nasázel čtyři góly. V minulé sezoně získal mistrovskou medaili s týmy Slavie U18, U19 i U21.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články