Jaromír Zmrhal odchází do Itálie | SK Slavia Praha
Více

Jaromír Zmrhal odchází do Itálie

Dlouholetá opora a odchovanec Slavie Jaromír Zmrhal opouští Slavii. Nově bude hájit barvy nováčka Serie A klubu Brescia Calcio.

Přestup Jaromíra Zmrhala byl formálně dotažen během úterý. „Chvíli jsme vyjednávali o ceně, ale nakonec Jaromíra uvolníme. Je to odchovanec, který pro klub strašně moc udělal, má na přestup do zahraničí morální právo. V minulosti na přání klubu zůstal a odmítl dvě zahraniční angažmá. Vyšel nám vstříc v situaci, kdy by jeho odchod klub sportovně poškodil," říká k přestupu českého reprezentanta předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. „Současně s jeho přestupem souhlasí trenéři a doporučuje ho sportovní ředitel. Slavia má dnes na drtivou většinu pozic řadu srovnatelných alternativ," dodává s tím, že oba kluby se domluvily, že přestupová částka se nebude zveřejňovat.

„Jaromíra neprodáváme z ekonomických důvodů, jakkoliv každý klub potřebuje peníze, ale prodáváme ho z hlediska růstu jeho sportovní motivace, tým to neoslabí. V tomto kontextu je pro mě důležité, že trenéři i sportovní ředitel s tím souhlasí," ujišťuje Jaroslav Tvrdík.

„Jsem rád, že jsem celý život mohl hrát za Slavii. Teď ale přichází něco nového. Já jsem si samozřejmě vždycky přál zkusit zahraničí. Teď přišla nabídka, kterou bych chtěl zkusit, a Slavia mi vyšla vstříc. Seria A je něco, co jsem nikdy nečekal, že by mohlo přijít,“ říká Jaromír Zmrhal.

Přestože byl sešívaný záložník už dvakrát na odchodu ze Slavie, nelituje, že v sešívaném dresu nakonec zůstal tak dlouho. „Určitě nelituji. Nějaké nabídky tu byly, ale vždycky, když Slavia potřebovala pomoct, tak jsem zůstal, protože jsem věděl, že jí můžu pomoct, a hlavně jsem jí chtěl pomoct. Slavii mám rád a nikdy se to nezmění. V tuhle chvíli si ale myslím, že moji pomoc tolik nepotřebuje, protože má skvělý tým, skvělé hráče, jsou tu skvělí lidé v celém klubu. Parta je tu výborná a myslím, že to Slavia zvládne tentokrát i beze mě,“ přeje si Jaromír Zmrhal, který Slavii opouští po patnácti letech.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články