Je to velký závazek, těším se do Edenu | SK Slavia Praha
Více

Je to velký závazek, těším se do Edenu

Po dvou letech se do Slavie vrací Alex Král, který se v Teplicích vypracoval v jednoho z nejlepších stoperů ligy. „Je to velký závazek, ukázat, že si mě Slavia nevybrala náhodou," říká v rozhovoru.

Právě jste podepsal se Slavií smlouvu. Co na to říkáte?
„Pocity jsou rozhodně pozitivní. Je to další krok v mé kariéře a obrovsky se těším, až tu budu moct vyběhnout na stadion. Na druhou stranu je to také velký závazek – ukázat, že si mě Slavia nevybrala náhodou a potvrdit to.“

Ze Slavie jste odešel před dvěma lety. Jak velkou motivací bylo se do ní opět vrátit?
„Je pravda, že už při odchodu jsem o tom přemýšlel, že by bylo hezké se sem po čase vrátit. Teď tady stojím a určitě je to příjemný pocit.“

Odcházel jste jako stoper i defenzivní záložník, ale v Teplicích jste hrál převážně stopera. Jaký Alex Král se vrací?
„Musím říct, že umím odehrát víc postů. Kromě stopera a středního záložníka jsem hrál párkrát i na postu beka, takže si troufnu říct, že určitá univerzálnost je to pro mě jen dobře."

Už ve čtvrtek startuje zimní příprava se Slavií. Jak se těšíte na tréninkové dávky trenéra Trpišovského?
„Jsem na to připraven a rozhodně se těším."

Přestávka je velmi krátká, sezona začíná brzy. Jak se těšíte, až vyběhnete na trávník v Edenu?
„Je to obrovská motivace a doufám, že potvrdím to, proč mě Slavia koupila a že udělala dobrý krok."

S jakými cíli přicházíte?
„Rozhodně bych se Slavií chtěl tuto sezonu vyhrát titul a do budoucna bych chtěl podávat co možná nejlepší výkony."

Ze Slavie jste odešel před dvěma lety na přestup. Jak to zpětně hodnotíte?
„V té době jsem cítil, že konkurence ve Slavii je obrovská. I sám jsem se cítil, že bych chtěl hned zkusit hrát ligu, protože jsem viděl spoustu kluků, kteří šli třeba jinou cestou přes třetí nebo druhou ligu. Já jsem měl od Teplic možnost hrát první ligu. Samozřejmě se mi to hodně zalíbilo. V Teplicích jsem cítil šanci, že bych se mohl prosadit. K hráčům na hostování se kluby chovají jinak, když to nejsou přímo jejich hráči. Proto jsem přestoupil."

Jak vnímáte konkurenci ve Slavii nyní?
„Daleko více hráče motivuje, když má v týmu konkurenci. I pro mě je to dobře, protože musím více makat a více se snažit. Ruku v ruce s tím se i zlepšuji. V tom si myslím, že mi to do budoucna hodně pomůže a zocelí mě to. Hlavně je to něco, co mi není cizí. Když jsem přišel do Slavie, byť to tehdy byli mladší žáci, tak konkurence tu byla obrovská. Když jsem přišel do Teplic, tak tam také byla velká konkurence. Všechno je to vždycky o level výše."

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články