Je to výjimečná příležitost, ví Jindřich Trpišovský | SK Slavia Praha
Více

Je to výjimečná příležitost, ví Jindřich Trpišovský

Sešívaní v úterý večer nastoupí do prvního zápasu play-off Ligy mistrů na hřišti rumunské Kluže. ​„Jejich tým je studnice zkušeností, šance jsou padesát na padesát," říká Jindřich Trpišovský.

„Tým Kluže je studnice zkušeností, má nesmírně zkušené hráče, bylo to vidět ve všech zápasech předkol. Tým je nesmírně silný v útočné fázi, jsou produktivní i silní s míčem, jedná se o skvělé hráče, skvělý tým. Poctivě jsme se na ně připravovali,” říká trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Úterního soupeře má realizační tým Slavie detailně nastudovaného. „Z konkrétních hráčů se mi líbí Deac, křídlo a produktivní hráč. Celá ofenzivní fáze Kluže je dobrá, pokud bych ale měl někoho jmenovat, budou to křídla,“ přibližuje kouč Slavie. „Překvapila mě intenzita hry, jakým způsobem se byl soupeř schopný proti Celticu běžecky prezentovat. Že jsou to solidní hráči, to víme, parametr, který mě ale překvapil, byl, že byli schopni běžecky zvládnou oba zápasy. Poslední tři góly na Celticu dali v závěrečných dvaceti minutách. Líbí se mi určitě i chování Kluže v útočných standardních situacích,” přibližuje Jindřich Trpišovský.

Specifický zápas odehraje záložník Nico Stanciu, který se narodil nedaleko místa konání úterního zápasu. „Nico je ofenzivní hráč, osobně od něj očekávám gól nebo asistenci v každém zápase. Samozřejmě vím, že je pro něj ten dvojzápas hodně specifický, zná všechny hráče Kluže. Pevně věřím, že bude jeden z rozhodujících článků v tom, aby se nám podařil postup,” říká Jindřich Trpišovský. „To samé platí o Alexi Balutovi, soupeře také dobře zná. Pořizovali jsme ho proto, aby se prosadil ve Slavii, což se mu loni povedlo. Proto pevně věřím, že nám pomůže i v tomto dvojzápase.”

Nominaci pro utkání na hřišti Kluže má trenér Slavie téměř hotovou. „Představu máme, uvidíme ale na úterním tréninku, dva hráči mají lehčí zdravotní problém. Nominace bude vycházet z toho, jak se chceme prezentovat. Chceme mít na střídačce určité varianty do ofenzivy,” přibližuje Jindřich Trpišovský.

Při tvorbě taktiky na dvojzápas s Kluží vycházel kouč sešívaných i z informací od Nica Stancia a Alexe Baluty. „Musím říci, že Nico nám po losu říkal, že postoupí Kluž. Měl pravdu. Drobné nuance jsme s ním konzultovali, sami jsme ale měli informací dost. Jsou s Alexem Balutou spíše šiřiteli informace mezi hráče. Nějaké věci, které jsme o týmu nasbírali, jsme s nimi ale samozřejmě konzultovali.”

Trenér Jindřich Trpišovský připouští, že dvojzápas s Kluží může být nejdůležitějším dvojutkáním sezony. „Svým způsobem asi ano, i když ve Slavii je každý zápas důležitý. Čtvrté předkolo Champions League je ale výjimečná záležitost, víme, co by nám v případě triumfu vyneslo. Vždy je nejtěžší a nejdůležitější ten zápas, který právě hrajete. Po zítřku to bude utkání s Bohemkou. Je ale pravda, že zápasy o Champions League jsou vždy výjimečné.“

Dvojutkání s Kluží nemá dle kouče sešívaných žádného favorita. „Je to padesát na padesát, týmy jsou absolutně odlišné. Na jedné straně je obrovská zkušenost a pragmatičnost, hráči, kteří mají čtyřicet zápasů v pohárech a opakovaně hrají Champions League. Na druhé straně stojí naše obrovské nadšení a touha si vyzkoušet základní skupinu. Je to střetnutí odlišných fotbalových světů, každý tým má svoje velké přednosti. Těším se na to a doufám, že znělku Ligy mistrů neuslyšíme příští týden naposledy,” uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články