Jsem zklamaný z kvality zápasu. Remíza je zasloužená | SK Slavia Praha
Více

Jsem zklamaný z kvality zápasu. Remíza je zasloužená

Slavia odjíždí z Letné s bodem a zraněnými oporami. „Jsem zklamaný z kvality zápasu, sice padly čtyři góly, ale úroveň utkání byla špatná,“ hodnotí 290. derby trenér Trpišovský.

„Když sečtu průběh zápasu a šance na obou stranách, je remíza zasloužená. Pořád je to bod z venku a musíme vnímat, že Sparta tu za rok a půl prohrála jen jeden zápas. Na druhou stranu je to pro nás ztráta dvou bodů, musíme hrát na vítězství bez ohledu na to, kde hrajeme. Nemůžeme být spokojení,“ má jasno trenér Jindřich Trpišovský.

Slavia ztratila vedení, a nakonec musela dotahovat. „Vedli jsme, hráli jsme výborně a mohli jsme přidat druhý gól, od kterého nás dělily milimetry. Pak jsme po laciné ztrátě míče inkasovali a v poslední vteřině první půle dala Sparta na 2:1. Ve druhé půli jsme se pak vrátili do zápasu,“ popisoval průběh utkání.

290. derby podle něj navíc tolik zábavy nepřineslo. „Jsem zklamaný z kvality zápasu, sice padly čtyři góly, ale zápas za nic nestál, úroveň byla špatná. V takovém utkání nikdo nechce udělat chybu, ale dopředu jsme nic nepředvedli, a když přišel klíčový moment, netrefili jsme branku. Byl to velký boj, hráči hráli těsně u sebe, byla tam spousta kontaktu. Jsem rád za bod, i přes problémy se zraněním jsme srovnali. Ke konci jsme silou vůle vybojovali pasáž, kdy jsme ještě další branku mohli dát, ale celkově náš výkon do útočné fáze nebyl dobrý,“ uvědomuje si.

Defenziva Slavie musela čelit aktivnímu Tettehovi. „Byl to podle mého nejlepší hráč zápasu. Je komplexní, nebezpečný, velký, silný, umí jít za obranu. Vymykal se, na naší straně se mu přiblížil Olayinka. Když odešel, chyběla jim síla. Prvních šedesát minut se velmi dobře pohybovali, byli živí. My jsme měli málo odražených míčů a občas jsme tahali za kratší konec. Pak jsme ale svou vůlí a vytrvalostí začínali přebírat otěže zápasu,“ dodává.

Slavia srovnala po dvou standardních situacích. „Připravovali jsme se na ně, umíme je dobře kopnout a hodně se tomu věnujeme. Sparta mužstvo hodně navýšila, mají Radakoviče nebo Štětinu, jsou tam čtyři dobří hlavičkáři a celkově jsou vyšší, než byli loni. Při standardce máme ale ve vápně pět nebo sedm nejlepších hlavičkářů, což důležitý faktor, který hrál tentokrát pro nás. Celkově moc šancí ze hry nebylo ani na jedné straně, bylo to spíš čekání na chybu soupeře. Ze hry tam byly dvě šance, Sparta z jedné dala gól a u nás střílel Olayinka,“ upřesnil trenér.

Právě Peter Olayinka nastoupil na hrotu sešívané jedenáctky. „Byl pro nás volba číslo jedna, rozhodli jsme se na základě jeho komplexnosti. Chtěli jsme mít útočníka, který je náběhový a umí i udržet balon. Neměl od spoluhráčů podporu, byl trochu odříznutý, ale je týmový a odvedl hodně práce, vracel se.“

V předchozích zápasech táhl Slavii Miroslav Stoch. „Nebyl to od něj teď úplně top výkon, na druhou stranu se dobře uvolnil v první půli, viděl jsem tu střelu jen v reálu, kam ta střela šla. To je jeho silný moment. Ve druhé nám hodně pomohl tím, jak pořád chce hrát. Úplně mu to nelepilo, ale postupem času se zvedal a v závěru byl důležitý článek v tom, že jsme se nedostali pod tlak,“ dodal na adresu slovenského záložníka trenér.

Zápas naopak nesedl Traorému. „Moc se mu nedařilo. Měli jsme hrozně velké hřiště. Věděli jsme, že budou mít na hrotu Tetteha, který bude soubojovat s Kúdelou, takže jsme je chtěli někdy nechat rozehrát, aby nekopali míče nahoru do těch dvou útočníků. Bohužel jsme byli hodně roztažení a hráči Sparty výborně odskakovali. Střídání tak přišlo jednak kvůli tomu, že měl žlutou kartu a také jsme prohrávali. Chtěli jsme do hry poslat ofenzivnějšího Balutu, u kterého jsme předpokládali, že se na tomto terénu svou dynamičností a změnami směru bude hodit. Hlavní motiv byl dát tam podhrotovou desítku místo defenzivnějšího hráče,“ objasnil své první střídání.

Tak další už byla vynucená. „Hušbauer je bohužel zraněný, stejně jako Coufal a Kúdela. Dostal úder na koleno, oteklo mu to a nemohl ho ohnout. Nedošel ani do kabiny stejně jako Coufal. Už v létě jsem říkal, že musíme počítat s tím, že jak se budou zhoršovat terény, budou přibývat zranění. Terén byl sice dobře připravený, ale náročný a hráči klouzali. Hráči jsou zapaření v obrovském přepětí, a pokud vám noha v souboji podjede v takovém zatížení, zranění budou přibývat. O tabulce na konci podzimu hodně rozhodne, jak se týmy s případnými ztrátami vyrovnají a jak nerozehraní hráči dokáží týmu pomoct. Myslím, že každý zdravý hráč na konci sezony bude dobrý,“ říká Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články