Jugas na hostování do Boleslavi, Sýkora do Liberce | SK Slavia Praha
Více

Jugas na hostování do Boleslavi, Sýkora do Liberce

Slavia pouští na hostování do konce sezony bez opce dva hráče z A-týmu. Jakub Jugas bude hostovat v Mladé Boleslavi a Jan Sýkora v Liberci.

Jakub Jugas odchází do konce aktuální sezony na hostování do Mladé Boleslavi. „Jsem rád, že získám herní vytížení. Chtěl bych poděkovat zástupcům Slavie, že mi umožnili hostování v ambiciózním klubu, jako je Mladá Boleslav,“ vyslovil radost nad možností opět pravidelně nastupovat střední obránce.

„Věřím, že se v létě vrátím ve formě, abych mohl bojovat o základní sestavu a být tak nadále právoplatným členem Slavie,“ hodnotil odchod na hostování dvojnásobný vítěz českého poháru.

Důvody pro hostování Jakuba Jugase vysvětluje sportovní ředitel Jan Nezmar. „Jugy na podzim vypadl ze sestavy kvůli zranění. Přípravu odehrál téměř celou, ale i tak je pro něj po té pauze náročné se dostat do herní pohody. Navíc konkurence na jeho postu je veliká, takže jsme relativně dlouho řešili jeho další působení,“ objasňuje Jan Nezmar.

„Objevilo se několik nabídek, ať už ze zahraničí, nebo z České republiky. Minulý týden bylo na spadnutí jeho působení ve Zlíně, ale ten na poslední chvíli z finální dohody odstoupil, takže se Jugy vrátil s tím, že je rozhodnutý se ve Slavii poprat o své místo na slunci. Pak se ale objevily další nabídky, například od Mladé Boleslavi, a protože zde hraje jeho bývalý spoluhráč ze Zlína Tomáš Hájek, se kterým dříve tvořili úspěšnou stoperskou dvojici, tak si Jugy vybral právě Boleslav. Věříme, že mu to pomůže k tomu, aby se dostal zpátky do formy a v létě se vrátil k nám v plné síle,“ dodává Jan Nezmar.

V posledním přestupovém dni bylo také dohodnuto hostování Jana Sýkory v Liberci. Stejně jako v případě Jakuba Jugase se jedná o hostování do konce letošní sezony bez opce. „Byl jsem teď měsíc zraněný a usoudil jsem, že pro moji kariéru i pro moji hlavu bude lepší, když půjdu někam hrát a pak se do Slavie vrátím v létě v jiné situaci. Cítil jsem to tak uvnitř, proto jsem se k tomu rozhodl,“ hodnotil odchod na hostování slávistický záložník, kterého v zimní přípravě přibrzdilo svalové zranění.

„Liberec je jediný tým v Česku, kam bych šel, takže jsem byl rád za to, že zde ta možnost byla. Je to jediná štace, kam bych teď na tři měsíce odešel,“ potvrdil Jan Sýkora. „Chci se rozehrát a v létě se vrátit do základu Slavie,“ pokračoval Sýkora.

Jan Nezmar vidí v případě Sýkory podobnost s Jugasem. „Honza se také na podzim potýkal se zraněními, bohužel byl zraněný i v zimní přípravě. Na jeho postu panuje také obrovská konkurence. Na něj jsme také v průběhu zimní přípravy obdrželi nabídky ze zahraničí, ale všechno to byly nezajímavé transfery, které neuspokojily ani naše představy, ani představy Honzy. U něj ta situace byla složitější v tom, že byl stále ve stavu zraněných, byť páteční vyšetření prokázalo, že by měl být už v pořádku. Doposud ale s týmem poslední tři týdny netrénoval,“ popisuje Jan Nezmar odchod Jana Sýkory na sever Čech.

„Pro Honzu je Liberec samozřejmě velmi zajímavá adresa z toho důvodu, že tam působil, zná to tam a trenér ho moc chtěl. Myslím si, že mu bude vyhovovat i herní způsob, takže pro něj je to určitě vhodná destinace a věříme, že se rozehraje a v létě tady bude zpátky v plné síle stejně jako Jakub Jugas,“ zakončil sportovní ředitel a člen představenstva Slavie Jan Nezmar.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články