K jednoznačnému výsledku vedla dlouhá cesta | SK Slavia Praha
Více

K jednoznačnému výsledku vedla dlouhá cesta

Sešívaní v zápase 15. kola FORTUNA:LIGY odčinili středeční pohárovou porážku a porazili Baník vysoko 4:0. „Po gólu na jedna nula jsme se více dostali ke své hře," říká Jindřich Trpišovský.

„Musím říci, že první poločas byl hodně složitý. Musím pochválit Baník, hlavně v prvním poločase byl všude včas, neměli jsme na hřišti moc místa. Byl to spíš takový boj, nervózní, spousta soubojů a faulů. Po gólu na jedna nula jsme se více dostali ke své hře a pak už to od nás byl takový tajfun. Ve druhém poločase jsme hráli nejlépe z celého toho pomyslného dvojzápasu. Baník ukázal, že je každý rok silnější a patří ke špičce, museli jsme si to odbojovat,“ hodnotí trenér Jindřich Trpišovský.

„Jsem rád, že přišlo přes osmnáct tisíc lidí, to je v Česku svátek a je to skvělé. Byla to naše hlavní motivace, proč hrát až do konce naplno, abychom fanouškům za to, že přišli, něco na hřišti předvedli. Vítězství jsme si zasloužili, kromě šance Reitera jsme Baník k ničemu nepustili. Výsledek je sice jednoznačný, vedla k němu ale dlouhá cesta,” říká kouč sešívaných.

Premiéru v soutěžním zápase za Slavii si proti Baníku odbyl Laco Takács. „Až na posledních deset minut, kdy jsem myslel, že na hřišti umře, hrál dobře. Byl zraněný, po osmi týdnech hrál první ostrý zápas. Až na jednu drobnou situaci ve druhé půli zahrál skvěle, neměl to na svém postu jednoduché. Byl ale hodně klidný, vyhrál spoustu soubojů, zvládl to i rychlostně. Dobře rozehrával, nehrál nijak alibisticky, celkově jsem s ním velmi spokojený. Bylo také dobré, že okolo něj byli v takhle těžkém zápase hráči, kteří hrají pravidelně,” říká trenér Slavie.

Až do konce sezony bude sešívaným chybět stoper David Hovorka, který si v zápase na hřišti Plzně přetrhl vaz v koleni. „Ztráta je to obrovská. Chyběl nám už v tom středečním zápase, má v sobě něco, co u hráče jen tak nevidíte. Je v něm takový oheň, skvěle také diriguje obranu. Má navíc nadstandardní rozehrávku a umí zkracovat hřiště, což se nám zvláště v Ostravě nedařilo. Jeho typologie je unikátní, bohužel ho potkalo to nejhorší, co se mohlo stát a bude chybět až do konce sezony. Musíme si s tím poradit, Laca jsme přiváděli právě z toho důvodu, aby při nějakém zranění dokázal někoho na podobném postu nahradit. Máme teď tři stopery pro osm zbývajících zápasů, snad už se nic vážného nestane,” doufá kouč sešívaných.

V průběhu druhého poločasu mohl vsítit hattrick Tomáš Souček, jeho pokutový kop však dokázal chytit Budinský. „Asi jsem se rouhal, protože jsem si v duchu říkal, že pokud ji má někdy nedat, tak teď. I Messi a Ronaldo občas penaltu nedají, a když už se to stane, musíte být rád, že to je za takového stavu. Největší chyba je ale asi na straně Přémy Kováře, který s Tomášem trénuje penalty dvakrát týdně,” usmívá se Jindřich Trpišovský.

Ve středu Slavii čeká zápas Ligy mistrů na hřišti slavné Barcelony, šetřit hráče pro nadcházející těžké utkání však trenér Slavie neměl proti Baníku v plánu. „Musíme hrát vše s hráči, kteří jsou. Spousta z nich má nějaké šrámy, Lukáš Masopust má špatné přitahovače, v Ostravě zase nemohl nastoupit Tomáš Souček ani Peter Olayinka, který byl tři dny po utkání v Plzni nepoužitelný. Vypadlo nám pro zápas na Baníku nějakých sedm nebo osm hráčů, tentokrát zase z preventivních důvodů nehrál Ondra Kúdela. Musíme to teď uhrát, pak bude repre pauza, ve které se snad dáme nějak dohromady. Hráče, kteří nastoupí v Barceloně, jsme mohli stáhnout ze zápasu až na konci, museli jsme nejprve potvrdit na hřišti body z Plzně,“ má jasno trenér Slavie.

Vysokým vítězstvím se sešívaní zápas s Barcelonou ideálně naladili. „Jsme rádi, že jsme udělali tři body, výkon byl lepší než ve středu. Vítězství vám vždycky pomůže, v úterý to ale bude úplně jiná soutěž a jiný zápas, výhra s Baníkem nic znamenat nebude. Samozřejmě se tam těšíme, kdo by se netěšil na Barcelonu, její hráče a Camp Nou. Zatím jsme se o tom ale ani moc nebavili, všichni chtěli uspět proti Ostravě, potvrdit výkon z Plzně a odčinit středeční porážku,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články