K odvetě s Lincem přistoupíme na 100 procent | SK Slavia Praha
Více

K odvetě s Lincem přistoupíme na 100 procent

Nejlepší ligový střelec Slavie v dosavadním průběhu sezony Ondřej Lingr odpovídal na dotazy novinářů před odvetou osmifinále Evropské konferenční ligy proti Linci.

Očekáváte výrazně těžší zápas než na domácí půdě?
„Zítřejší utkání bude určitě těžší než domácí, ale musíme to brát tak, že zápas začíná za stavu 0:0. Musíme k tomu přistoupit s respektem a podat soustředěný výkon. Kdyby se nám podařilo vstřelit brzký gól, tak by to bylo super. Bude to hlavně o nás a jak k tomu přistoupíme. My k utkání určitě přistoupíme na sto procent a budeme to chtít zvládnout."

Do prvního zápasu jste kvůli zdravotním komplikacím nezasáhl. Jaký je nyní váš zdravotní stav? Jste připraven odehrát celých 90 minut?
„Byl jsem nemocný, proto jsem nemohl do prvního zápasu zasáhnout. Na čtvrteční odvetu jsem ale už na sto procent připravený."

Zápas v Rakousku se bude hrát na lepším hřišti než nedělní utkání v Liberci, těšíte se?
„Všichni se těšíme na kvalitnější trávník. Určitě to také bude lepší fotbal, než který byl k vidění v neděli v Liberci."

Do Rakouska jste cestovali netradičně vlakem. Jak cesta probíhala?
„Cesta byla v pohodě. Někteří hráči hráli karty, další pak koukali na film nebo poslouchali muziku. Bylo to fajn, pro nás to taky bylo příjemné zpestření oproti cestám letadlem nebo autobusem."

Během svého působení ve Slavii jste už nastoupil téměř na všech postech. Nečekáte další překvapení ve čtvrtek?
„Hrál jsem úplně všude kromě stopera (smích). Trenér mě teď ale na žádném postu nezkouší. Byl jsem úplně všude, v obraně, záloze i v útoku. Uvidíme, kde se vyskytnu v odvetě."

Jak přípravu na utkání zasáhla nepříjemná zpráva ohledně zdravotního stavu Jaroslava Tvrdíka?
Zasáhlo nás to, je to nepříjemná věc. Všichni mu držíme palce, myslíme na něho a budeme pro něj chtít čtvrteční utkání zvládnout."

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články