Karel Hrubeš: Do dalších zápasů musíme jít úplně jinak! | SK Slavia Praha
Více

Karel Hrubeš: Do dalších zápasů musíme jít úplně jinak!

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Mělo to být prvních devadesát minut, které brankář Karel Hrubeš strávil na prvoligových trávnících, nakonec se ale premiéra dvacetiletého gólmana zastavila na pětačtyřiceti minutách. Pak přišel nešťastný střet s Martinem Nešporem a červená karta. „Chtěl jsem klukům pomoct, faul to ale určitě byl,“ litoval po zápase brankář Slavie.
„Nohy se mi neklepaly, bral jsem to jako jakýkoli jiný zápas. S tím jsem do toho šel. A pocity? Ty samozřejmě nejsou nic moc. První start – první červená karta, to určitě není nic příjemného. Chci to ale hodit za hlavu a pokračovat dál,“ komentoval svou nešťastnou ligovou premiéru po utkání gólman Karel Hrubeš.

Ve 45. minutě došlo ke střetu s Martinem nešporem a sudí Jílek vytáhl červenou kartu. „Dotyk tam byl, ale nebylo tam zase nic brutálního, na červenou kartu. Spíš hráč trefil mě, já jeho, bylo to oboustranné. Ale faul to určitě byl, to je pravda. Balon šel za naši obranu, chtěl jsem klukům pomoct, ale hráč byl u míče o setinu dřív,“ popisoval inkriminovaný moment Hrubeš

Slavia přitom byla v úvodu zápasu lepším týmem. „Je to jako vždycky, dáváme si góly sami. Polovinu prvního poločasu držíme balon, máme hru pod kontrolou a potom se nám stane taková věc, že balon propadne vápnem, nepobereme hráče a dostáváme zbytečné góly,“ litoval gólman Slavie.

To, že nastoupí, se Karel Hrubeš dozvěděl těsně před zápasem, kdy bylo jasné, že Radka Černého do utkání nepustí poraněné tříslo. „Trenér mě na to pomalu připravoval od začátku týdne. Říkal, že by se mohlo stát, že půjdu do branky. Hodinu a půl před zápasem ukázal sestavu a byl jsem na papíře,“ pokračoval Hrubeš.

Fanoušci Slavie dali po skončení zápasu najevo pochopitelnou frustraci. „Fanouškům se na jednu stranu ani nedivím, vidíme všichni, že je to špatné. Z té druhé strany, my to musíme zvednout a v dalším zápase už předvést úplně jiný výkon. Musíme se semknout, vyříkat si to v šatně a do dalších zápasů jít úplně jinak. Musíme to nastartovat úplně od začátku,“ zakončil Karel Hrubeš.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články