Karol Kisel: Na jarní část se těšíme | SK Slavia Praha
Více

Karol Kisel: Na jarní část se těšíme

PRAHA - Jarní část se blíží, už v sobotu hrají slávisté s Libercem. „Jarní část ukáže, kdo na tom bude lépe. Doufáme, že to budeme my, kroky, které jsme dělali, k tomu směřují,“ doufá sportovní ředitel Karol Kisel.
„Jsme rádi, že se blíží začátek jara, už se těšíme se,“ zahájil tiskovou konferenci před sobotním startem ligy sportovní ředitel Slavie Karol Kisel. „Připravovali jsme se důsledně a jarní část ukáže, kdo na tom bude lépe. Doufáme, že to budeme my, kroky, které jsme dělali, k tomu směřují,“ věří sešívaným.

Slavia v přestávce lehce obměnila kádr. „Se změnami jsme spokojeni. S ohledem na každodenní konzultaci s trenérem jsme se shodli na postech i jménech a jsem rád, že se to povedlo dotáhnout do puntíku. Neměli jsme úplně otevřený rozpočet, ale splnili jsme, co jsme si dali za úkol,“ těšilo sportovního ředitele.

Karol Kisel také shrnul konkrétní změny, které v rámci přestávky kádr prodělal. „Po prosincovém odchodu Martina Dobrotky přestoupil Bekim Balaj do Rieky a Jakub Petr se vrátil zpět do Olomouce. S Martinem Juharem jsme rozvázali smlouvu, Marcel Gecov pak šel do Rumunska do Rapidu Bukurešť a Milan Nitrianský hostuje v Příbram,“ vyjmenoval sportovní ředitel odcházející hráče.

Další dva zůstanou na hostování. „ Dávid Škutka přešel z hostování v Košicích do Podbrezové, na hostování na Žižkov se vrátil také Josef Bazal, který se v zimní přípravě jevil dobře. Neměl by tu ale takové herní vytížení, jaké si pro něj představujeme, proto jsme upřednostnili řešení, které je lepší pro jeho vývoj,“ objasnil Kisel.

Sešívaní přes zimu také posílili. „Naše priority příchodů jsou splněny. Myslím, že to bude mít příznivý dopad na tým. Přišli Simon Deli ze Sparty a na hostování s opcí obránce Krizstián Tamás. Marek Červenka se vrátil zpět ze Sokolova a v jednání je ještě angažmá Michala Švece,“ načal Karol Kisel poslední možný příchod.

Ten ale ještě není dotažený. „Je stále v jednání, věřím, že do konce přestupního okna se povede Michala Švece přivést, ale nemohu to potvrdit. Nejsou dořešeny formality, trochu se to protahuje,“ dodal k tomu Kisel.

Slavia se podle něj také drží své koncepce práce s mládeží. „Máme v áčku jedenáct hráčů z naší akademie, což je skvělý počin. Zároveň je to i signál směrem k mládeži, že se mohou prosadit v domovském klubu, pokud na to budou mít. Snad je to povzbudí, máme v devatenáctce a juniorce další talenty. V A týmu jsou i zkušení hráči, kteří ty mladé mohou podržet,“ chválil si.

O pohárových aspiracích týmu spekulovat nechtěl. „Nevytváříme na trenéra ani na hráče tlak. Páté místo je sice blízko, ale ani sestupové pozice nejsou daleko. Chceme pokračovat v procesu stabilizace a zlepšovat herní projev. Chceme mít radost z výsledků a potěšit jimi i fanoušky,“ říká na závěr sportovní ředitel Slavie.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články