Každá kvalifikace má svůj příběh | SK Slavia Praha
Více

Každá kvalifikace má svůj příběh

Sešívaní se chystají na odvetu play off Ligy mistrů proti FC Midtjylland. O utkání promluvil na tiskové konferenci trenér Jindřich Trpišovský.

„Každý dvojzápas kvalifikace je vždycky jiný, s jiným soupeřem, pořadím domácích a venkovních zápasů, výsledky prvních utkání. Je to vždycky samostatná kapitola, samostatný příběh. Koukal jsem, že z první kvalifikace s Kyjevem už tu moc hráčů není. Pokaždé je to specifické stejně jako tenhle dvojzápas. Je dobré, že s tím člověk má zkušenost, ale těžko se srovnává, každá kvalifikace má svůj příběh," porovnával utkání s minulými kvalifikacemi trenér Jindřich Trpišovský.

Ani jeden z týmů v prvním zápase nepředvedl to nejlepší, co umí

„Vždycky je ten druhý zápas trochu jiný. Je něco jiného soupeře sledovat na videu a dělat si rozbory. Pak ty týmy stojí proti sobě a přinese to jiné situace. Nám samozřejmě, stejně jako soupeři, se potvrdilo, že nás čeká tým se skvělou mentalitou, tým, který je skvěle fyzicky a soubojově připraven, je to vítězný tým. To se ukázalo v prvním zápase. Ve druhém zápase půjde o to, kdo se dokáže za týden nejvíce poučit a případně i zlepšit, protože si myslím, že ani jeden z týmů v prvním zápase nepředvedl to nejlepší, co umí. Rozhodne, který z týmů zahraje lépe, než v prvním utkání," tuší trenér sešívaných. 

Moc po tom všichni toužíme

Jindřich Trpišovský je proslulý svými motivačními proslovy. „Něco chystáme. Teď jsme ale byli na hotelu a jsme pořád s týmem, neustále spolu mluvíme. Bude to podobné jako v minulých zápasech. Ráno a dopoledne tým připravujeme po taktické stránce, co budeme chtít na hřišti produkovat my, v čem jsme silný soupeř, bavíme se hodně o zápase. Těsně před zápasem už budou mít hráči veškeré informace a pak budeme pracovat s emoční stránkou a mentalitou. Moc po tom všichni toužíme. Loni jsme si vyzkoušeli, jaká ta soutěž je, co všechno obnáší velké zápasy v Lize mistrů. Touha týmu je obrovská a myslím si, že i to nám svázalo nohy první zápas. Nebyli jsme to úplně my, soupeři jsme se hodně přizpůsobili. Budeme dělat všechno pro to, abychom připravili tým na zápas a abychom byli dostatečně odvážní." doufá kouč Slavie.

Je vidět, že to je velký tým

FC Midtjylland byl zaIožen teprve v roce 1999. I za tak krátkou historii si připsal mnoho úspěchů. „Tým je velice vyspělý a organizovaný. Má velice mladé zajímavé hráče. Troufnu si říct, že minimálně pět, šest hráčů ze základní sestavy by zvládlo hrát v nejvyspělejších ligách. Za ty dva roky v evropských pohárech máme spoustu zkušeností s velkými týmy. Z jejich týmu se mi líbí zejména dvojice Cajuste, Onyeka a Scholz za nimi. Nevynikají tolik jako ofenzivní hráči, jako je třeba Kaba nebo Sisto. Ti každého bouchnou do očí, ale komplexnost, defenziva a rozhodování na hřišti těchto tří hráčů je skvělá. Je vidět, že Midtjylland je velký tým. Ne náhodou vyhráli dánskou ligu se suverénním náskokem, suverénně vyřadili švýcarského i bulharského mistra, i když byl výsledek 1:0, byl tenhle zápas neprosto jednoznačný. To samo o sobě hovoří o tom, že to dělají dobře. Dnes jsme měli možnost vidět jejich akademii se šestnácti hřišti, se skvělým zázemím. Jsou důkazem toho, že v krátké době je se dá vybudovat silný klub." 

Upřímně doufám, že na penalty nedojde

V zápase by mohlo dojít k penaltovému rozstřelu. „Věnovali jsme se tomu, je to možnost, která může přijít. Bylo vidět, když jsme koukali na minulé zápasy soupeře, že moc gólů nepadne. To se potvrdilo v prvním zápase, myslím si, že podobné to bude i v odvetě. Oba týmy mají skvěle propracovanou defenzivu. Strašně těžko se proti nim dostává do šancí. To se ukázalo i v prvním utkání, pokud nějaké šance byly, tak to bylo po standardních situacích nebo po střelách ze střední vzdálenosti. Ty týmy mají dobrou defenzivu, opírají se o ní, mají tam skvělé individuality, takže moc gólů nepadne. Já upřímně doufám, že na penalty nedojde. Nechtěl bych to zažít. Vždycky, když jsem se koukal na penalty na Mistrovství světa nebo na Mistrovství Evropy, tak jsem ty hráče obdivoval a vždycky jsem si říkal, že takovou situaci nechci zažít, tak doufám, že jí nezažiji. Doufám, že se nám podaří brzy vstřelit gól, aby už tahle možnost nebyla. Samozřejmě s ní i počítáme, i proto myslíme na tenhle moment a podle toho bude vypadat nominace, abychom měli na hřišti hráče, kteří to zvládnou," věří Jindřich Trpišovský.

Potřebujeme stoprocentní koncentraci upírat na odvetu

Anglický West Ham se zajímá o Vladimíra Coufala. „Zájem je dlouhodobý, ale máme s Vláďou dohodu, že v první řadě musíme zvládnout to, co máme rozdělané. Jsem rád, že je takový, že to s ním ani nehnulo. Je to podobné, jako s Alexem Králem. My potřebujeme zvládnout odvetu a pak se budou dít ostatní věci. Ten zájem není nový. Jednání vede sportovní ředitel Jirka Bílek, potažmo pan Jaroslav Tvrdík s vedením. Ta dohoda je jednoznačná, ani s hráčem se o tom nebavíme. Potřebujeme stoprocentní koncentraci upírat na odvetu. Uvidí se po zápase, názor trenérů zná. Teď je nejdůležitější zvládnout středeční utkání a vrátíme se k tomu po něm. Teď je důležitý zápas, jsem rád, že Vláďa je stejný jako Alex loni, řekli jsme si, že to vyřešíme po zápase, tak to bylo loni a podobné to bude i letos," uzavírá trenér Slavie. 

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články