Každý chce dokázat, že patří do základu | SK Slavia Praha
Více

Každý chce dokázat, že patří do základu

Druhým gólem do sítě Bohemians přispěl Michal Frydrych k vysoké výhře 4:0 a ošperkoval tak svůj 200. ligový start v kariéře. „Předvedli jsme dobrý výkon," těšilo obránce sešívaných.

O čem svědčí taková vysoká výhra, ačkoliv bylo deset změn v sestavě?
„Výhra svědčí o kvalitě našeho týmu. Každý hráč, který tu je, chce dokázat, že patří do základní sestavy. Proti Bohemians to všichni pojali dobře, ačkoliv jsme v části prvního poločasu trochu vypadli ze hry. Předvedli jsme dobrý výkon a všichni se snažili říct si o místo v základní sestavě.“

Neříkali jste si, že deset změn je až moc?
"Už v minulé sezoně jsme měli někdy třeba šest až sedm změn. Teď nás čeká nejdůležitější zápas sezony. Trenér chtěl hráče, kteří asi budou hrát, pošetřit a nechat je před tak důležitým zápasem odpočinout. Už od přípravy hrajeme zápasy spolu, stejně tak na tréninku. Když hrajeme na tréninku, tak hrajeme proti našemu základu. Hrajeme tak proti nejlepším hráčů, i to je velká škola."

Za zády jste měl osmnáctiletého Kubu Markoviče...
„My jsme věděli, co Kuba umí. Kdyby nebyl kvalitní nebo by z něj nevyzařoval klid, tak ho trenéři do základu nedají. Potvrdil to, co o něm trenéři říkají a co my o něm víme z tréninku. Snažili jsme se mu to trochu ulehčit. To se nám povedlo. Moc práce neměl, akorát na začátku poločasu."

Jaký bude do středy program?
„V neděli bude určitě regenerace. Kluci, co nehráli, budou mít asi něco ostřejšího, aby se nachystali na zápas. Pak už to budeme směřovat ke středě."

Věříte, že jste si mohl říci o místo v sestavě na Ligu mistrů?
„Já se snažím trenéra každý zápas přesvědčit o tom, že bych chtěl výt v základní sestavě. Konkurence je tu ale veliká. Musíme k tomu ale přistupovat jako proti Bohemians, v úplně jiné sestavě jsme ji porazili 4:0."

Jak důležitý byl váš gól na 2:0?
„Na začátku zápasu to Pepa Hušbauer krásně trefil, to nás také trochu uklidnilo. Pak jsme ze hry trochu vypadli, ale na začátku druhé půle jsme dali druhý gól. Je uklidňující, když vedete o dva góly, ještě s tolika změnami. Hráči ještě o to více vyrostou a věří si, je to klidnější. Bohemka to pak už měla hodně těžké.“

Během zápasu jste utrpěl ránu. Zatmělo se?
„Bylo to přímo na nos. Viděl jsem, že mám čistý míč, on se ale ohnal. Trefil mě přímo do nosu. Bylo tam pár stehů, jen něco menšího. Úplně hrozné to nebylo.“

Opět jste ukázali sílu ze standardních situací…
„Standardky nám dlouhodobě pomáhají. Proti Bohemians jsme tam měli zase větší hráče, nějaký signál jsme tam měli, dali jsme z toho jeden gól. I druhý jsme přidali po rohu, kdy to nejprve vyrazil gólman, pak to dorazil Ondra Kúdela. Určitě to je velká pomoc, když to máte dobře secvičené, hodně si tím pomůžete.“

Nebylo těch ostrých zákroků soupeře až moc?
„Když dostal Ondra Kúdela od Kamila Vacka, tak ten vybíhal z ofsajdu, takže to bylo ještě úplně zbytečné. Nevím, čím ho přesně trefil. Na konci tam ještě dostal Tomáš Holeš, bylo to takové nešťastné utkání. Je to fotbal. Bylo to ale na obou stranách, ale k fotbalu to úplně nepatří.“

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Další články