Kdo má rád fotbal, kouká na Dortmund, říká Lukáš Masopust | SK Slavia Praha
Více

Kdo má rád fotbal, kouká na Dortmund, říká Lukáš Masopust

Slávistický záložník Lukáš Masopust ví, že ho s týmem nečeká proti slavné Borussii Dortmund v Lize mistrů vůbec lehké utkání. Doufá však, že Slavia využije domácí prostředí. "Věříme, že nám pomůže vyprodaný Eden, že nás požene, jako v zápasech s Chelsea nebo se Sevillou,“ řekl.

Jaké informace máte o Borussií Dortmund a jak se na zápas těšíte? Může vám pomoci domácí prostředí?
„Měli jsme dvakrát video a hráče jsme si rozebrali detailněji i tým, jak hraje. Jsou hrozně nebezpeční dopředu, když dostanou trošku prostoru, hned to dokáží využít. Na to si musíme dát pozor. Musíme být na nich pořád nalepení. Věříme, že nám pomůže vyprodaný Eden, že nás požene, jako v zápasech s Chelsea nebo se Sevillou.“

Co od zápasu čekáte?
„Já čekám, že ten zápas bude náročnější, daleko rychlejší a běhavější.“

Byli jste v kontaktu s bývalým hráčem Slavie Pavlekou nebo kolegou z reprezentace Gebre Selassim, hráči Brém, ohledně tipů na Dortmund?
„Já tedy ne…“

Dívá se vám hezky na Dortmund a máte tam nějakého oblíbeného hráče?
„Kdo má rád fotbal, tak se rád kouká na Dortmund. To, co předvádí dopředu, jaké má kombinace, to je něco neuvěřitelného. Já osobně mám už od mala rád Marca Reuse.“

Dortmund teď neprožívá výsledkově úspěšné období, hodně ztrácí. Může to být pro vás výhoda?
„To si nemyslím, Viděl jsem část zápasů, zápas s Barcelonou hráli doopravdy výborně. Každý zápas je jiný, speciálně Liga mistrů je taky trošku jiná než domácí soutěže. Nemyslím, že by je to nějak poznamenalo.“

Na české scéně jste tak dominantní, že když hrajete dobře, skoro jistě víte, že vyhrajete. Zítra to ale tak být nemusí. Jak je těžké se na to připravit v hlavě?
„V takových zápasech musí všech jedenáct lidí podat nadstandardní výkon. My se budeme snažit tam odevzdat maximum. Je to pro nás svátek, takový zápas a my si ho půjdeme užít a odjezdit. Uvidíme, na co to bude stačit. Každopádně, takové zápasy nás posouvají dál a my se po nich budeme zlepšovat.“

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články