Klub šlape nejen na hřišti, ale i v zázemí | SK Slavia Praha
Více

Klub šlape nejen na hřišti, ale i v zázemí

Obsáhle se k pohybům v kádru Slavie vyjádřil na tiskové konferenci Jaroslav Tvrdík. „Pokud postoupíme do kvalifikace Ligy mistrů, bude pro nás červenec a srpen naprosto zásadní, proto chceme již teď posílit tým i na příští sezonu," přibližuje předseda představenstva Slavie.

Jak jste spokojen s podzimní části sezony?
„S letošním podzimem jsme zcela spokojeni. Většinu našich velkých cílů jsme beze zbytku naplnili. Vedeme ligu, uspěli jsme v domácím poháru a postoupili do jarní části Evropské ligy. Je to pro mě zatím nejhezčí sezona za mé zdejší působení a asi nejlepší podzim Slavie za posledních deset let. Klub šlape nejen na hřišti, ale i v zázemí. Do Vánoc nechceme jít s tím, že si budeme užívat podzim. Pro klub nejsou důležité podzimní výsledky, ale ty jarní. Chceme tvrdě pracovat na cílech pro příští kalendářní rok."

Jaké jsou tedy cíle Slavie pro zbytek sezony?
„Chceme vyhrát titul a probojovat se do Ligy mistrů. Proto zde sedíme již měsíc před začátkem přestupního období a představujeme první dvě posily ze čtveřice vyhlédnutých hráčů. Jsem velmi rád, že mohu ve Slavii přivítat Petra Ševčíka, o kterého jsme velmi stáli a který rozšíří naši „libereckou enklávu”. Mimo Jaroslava Trpišovského a Jana Nezmara zde máme fantasticky chytajícího Koláře, železného muže, neboli robokopa Vladimíra Coufala a další úspěšné hráče, kteří k nám z Liberce přišli. Jsem také velmi rád, že mohu přivítat Lukáše Masopusta, kterého si náš trenérský štáb do týmu velice přál. Přichází z dalšího severského klubu, Jablonce, kterému bych chtěl pogratulovat ke skvělému pondělnímu výkonu v utkání proti nám. Hrál trochu jako náš tým v Petrohradu, zvláště první poločas byl z jeho strany výborný. Vítám proto příchod hráče, který plnil klíčovou roli v tak kvalitním klubu. Doufám, že se oba hráči úspěšně poperou o své místo v sestavě, na oba jsme se velmi těšili. Trenéři a Jan Nezmar si je přáli a jsem rád, že se nám je podařilo přivést."

Plánujete v zimním přestupovém období tým ještě posílit?
„Ano, finalizujeme jednání s Alexem Králem, který je náš odchovanec a byť od nás odešel, považuje za obrovskou satisfakci vrátit se do Slavie a poprat se o místo v sestavě. Trenér i sportovní ředitel říkají, že se jedná o jednoho z nejtalentovanějších fotbalistů své generace, a já doufám, že se do Slavie vrátí. Současně jednáme o jednom, nebo dvou hráčích, u kterých si představuji, že je koupíme nyní, oni zůstanou ve svých klubech a posílí Slavii v létě. Posílit již teď na letní část sezony vidím jako klíčové. Pokud postoupíme do kvalifikace Ligy mistrů, bude pro nás červenec a srpen naprosto zásadní, ať budeme o postup usilovat z prvního nebo druhého místa výsledné ligové tabulky. Na třetí klub v tabulce máme aktuálně náskok 15 bodů a člověk sice musí mít pokoru, já ale věřím tomu, že si první či druhé místo a tím i předkolo Ligy mistrů zajistíme. Jedná se asi o jedinou věc, která se nám letos nepodařila. Tým ale sbírá zkušenosti s Evropou již třetím rokem a některé letošní zápasy v Evropské lize jsme zvládli výborně. Proto také jednáme s některými hráči, aby v týmu zůstali i na předkolo Ligy mistrů a zkrátka ladíme to naše „závodní auto” na červenec a srpen a nepracujeme jen na posilách pro toto přestupní období. Jsme si vědomi toho, že v létě budeme muset některé hráče uvolnit, i když nám vyšli vstříc a do té doby zůstanou. Pevná dohoda je, že po kvalifikaci mohou odejít, nabídky na ně jsou a v létě jistě přijdou ještě lepší. V srpnu ale tým musí být na úplné špičce."

Počítáte naopak s některými odchody během zimní pauzy?
„Všechna jednání o příchodech jsou v pokročilém stavu, dva klíčové hráče podzimního přestupového seznamu již máme zde. S příchody samozřejmě musí přijít i nějaké odchody, máme ale ještě měsíc čas, přestupní období končí na konci února. Každý hráč dostane šanci porvat se v přípravě o své místo v sestavě. Optimalizace počtu hráčů je v dané chvíli na trenérovi, 3. ledna tým odlétá na soustředění a od první chvíle si Jindřich Trpišovský bude dělat představu o tom, kdo v kádru zůstane pro jarní část. Budeme hrát vyřazovací část Evropské ligy, nalosovaný soupeř je velmi těžký, kurz u sázkových kanceláří je přibližně 2:1, my se ale o postup porveme. Náš soupeř je favorit, šanci postoupit však máme a chceme ji chytit za pačesy. Budeme věřit, že se dostaneme do dalšího jarního kola, navíc před sebou máme domácí pohár a ligovou nadstavbu. Kádr proto musí zůstat dostatečně široký."

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články