Kluci předvedli skvělý herní i mentální výkon | SK Slavia Praha
Více

Kluci předvedli skvělý herní i mentální výkon

Sešívaní vstoupili do úvodního utkání restartované FORTUNA:LIGY vítězně a porazili Mladou Boleslav na jejím hřišti 1:0. „Viděl jsem na hřišti spoustu věcí z podzimu i minulé sezony,“ těší trenéra Jindřicha Trpišovského.

„Musím říct, že až na pasáž ve druhé půli, kdy Boleslav měla jednu gólovku, ve které nás podržel Ondra Kolář, jsem s výkonem spokojený. Na začátku druhého poločasu sice byla desetiminutovka, kdy nás domácí přetlačili, když ale vezmu v potaz, co se při pauze a v minulém týdnu dělo, tak jsem rád jak za vítězství, tak i za to, jak se kluci prezentovali. Nejde jen o hru, ale i pohyb a dynamiku. Zápas byl trochu krok do neznáma, jednalo se o ostré utkání po třech měsících. Můžete se připravovat, jak chcete, nikdy ale nevíte, jak to nakonec bude vypadat. Kluci však předvedli skvělý výkon nejen herní, ale i mentální a oproti zápasům na jaře jsme měli skvělou organizaci hry. Všechno si sedlo a těší mě, že jsem neviděl ani jeden slabší individuální výkon, všichni zahráli buď špičkově, nebo velice dobře. Za to jsem rád,“ hodnotí vítězství nad Mladou Boleslaví trenér Jindřich Trpišovský.

Poprvé za své působení ve Slavii nastoupil Tomáš Holeš na hřišti Středočechů na pozici defenzivního záložníka. „Sice se na to ještě musím podívat, Tomáš ale zahrál skvěle a dělal přesně to, co jsme po něm chtěli, navíc byl i velice klidný na míči. Nápad s jeho přesunutím do středu hřiště původně vznikl už na soustředění v Portugalsku, bylo to ale před utkáním s Brönby, kde na té pozici skvěle zahrál Lukáš Provod a my tak od téhle varianty zatím upustili. Vrátili jsme se k tomu až teď během pauzy a celou dobu jsme na tom pracovali. Tomáše jsme na to připravovali a podle toho, jak na té pozici nejen v tomto zápase působí, musím říci, že to není jen nějaký experiment, ale může tam zapadnout natrvalo. Nechci samozřejmě předbíhat, je to jen jeden zápas, stejně jako proti Boleslavi ale vypadal celou dobu, co ho na střed zálohy zapracováváme,“ přibližuje netradiční tah trenér sešívaných.

Po boku Ondřeje Kúdely se na pozici stopera postavil mladý obránce David Zima. „Doufáme sice, že do situace s obránci ještě promluví David Hovorka, výkon Davida Zimy je ale velkým příslibem. Mimo jiné i proto, že Ondra Kúdela má tři žluté karty a Laco Takács prodělal během pauzy zranění. Davidovi pauza možná naopak pomohla, měli jsme klid na práci s ním a přibyly mu měsíce v mužstvu. Nakonec ale vždy rozhoduje ostré utkání, se kterým si poradil. Zvláště v prvním poločase vyřešil několik situací a ukázal svoje předpoklady. Člověk si trochu musí zvyknout na jeho pohyb, jeho užitečnost směrem do defenzivy je ale obrovská,“ má jasno kouč Slavie.

Celkově je trenér sešívaných rád, že se slávisté vrátili po pauze do ligy na vítězné vlně. „Je důležité, že jsme navázali na výkon se Spartou, bylo to od nás trochu podobné utkání. Dopředu jsme nevěděli, jak na tom mužstvo po pauze bude, a proti Boleslavi jsme udělali první důležitý krok. Viděl jsem na hřišti spoustu věcí z podzimu i minulé sezony, byl to úplně odlišný výkon od toho, jak jsme s prezentovali v těch třech předchozích jarních zápasech,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Celý pozápasový rozhovor s trenérem naleznete na našem YouTube kanále Slavia TV!

Aktuálně

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Chyběla vášeň, touha. Zbraně ale neskládáme

14. 4. 2024
Tomáš Vlček nejdříve soupeři zamezil ve skórování obětavým zákrokem na brankové čáře, ani on však nedokázal odvrátit porážku 0:1 na půdě Viktorie Plzeň. Příčiny neúspěchu i klíčové momenty popsal bezprostředně po konci duelu v Doosan Areně.

Další články