Kluci zápas zvládli fantasticky, měl radost Hyský | SK Slavia Praha
Více

Kluci zápas zvládli fantasticky, měl radost Hyský

Slávistické béčko i bez reprezentantů porazilo Táborsko 2:1 „Ze skvělého týmového výkonu vzešly výkony individuální,“ měl radost z předvedené hry svých svěřenců trenér Martin Hyský.

Slávistické béčko porazilo Táborsko 2:1. Kromě výsledku měl trenér Martin Hyský radost z výkonu svého mužstva proti prvnímu celku tabulky především proto, s jakými podmínkami pro přípravu na zápas se tým dokázal popasovat. „Chtěl bych v první řadě pogratulovat klukům za výkon proti Táborsku. Věděli jsme, že nás čeká extrémně těžké utkání proti týmu, který do téhle chvíle v soutěži ještě neprohrál. Soupeř je velice vyspělý, mají velkou individuální kvalitu. Týden před zápasem pro nás nebyl na přípravu úplně ideální. Mužstvo bylo hodně od sebe. Máme hodně kluků v národních týmech. Někteří kluci trénovali s Áčkem. O to větší máme radost z toho, jak to dnes dopadlo,“ byla první slova hlavního trenéra béčka po výhře nad Táborskem.

„Do zápasu jsme výborně vstoupili. Věděli jsme, že se budeme muset soupeři vyrovnat v soubojovsti a agresivitě. Zvolili jsme vzhledem k typologii hráčů, které jsme měli, hru na dva útočníky. Přechod jsme chtěli trochu zjednodušit. To se vyplatilo. Týmový výkon byl skvělý, z toho pak vzešly individuální výkony. Oba dva hrotoví útočníci odehráli skvělý zápas. Utkání jsme měli pod kontrolou, v první půli jsme byli lepší než soupeř. Vytvořili jsme si více příležitostí, soupeře jsme do ničeho nepustili. Pak nám trochu došli síly, je to náročný způsob hry. K tomu ještě trénink, který měli kluci v Áčku v týdnu, byl pro ně náročný,“ byl s výkonem spokojený.

V závěru zápasu hosté snížili na 2:1. Červenobílá obrana ale závěrečný tlak zkušeně ustála. „Soupeř se ke konci utkání dostal do hry. Musím říci, že jsme to ale odehráli výborně. Naše stoperská dvojice Podrazký – Zinhasovič jsou kluci, kteří nikdy nehráli stopery. Zvládli to fantasticky. Jsme spokojení,“ pochválil své hráče za skvělou defenzivní práci.

Jednou z hlavních překážek v přípravě na utkání byly reprezentační povinnosti hned osmi hráčů z béčka. „Absence reprezentantů je jedna z věcí, se kterou se musíme srovnat a popasovat. Není to příjemné. Takové podmínky v ČFL nemá ani jedno mužstvo. Chvilku jsme i přemýšleli, jestli bychom to nepřeložili. Pak jsme si ale řekli, že to nemá cenu. Máme v týmu kluky, kteří čekají na to, až se budou moci ukázat. Navíc nehrál dorost, což byla velká výhoda. Kdyby hrála U19, tak bychom to asi těžko dali dohromady. Musím kluky z U19 pochválit. Kuba Křišťan s Adamem Toulou to zvládli fantasticky, stejně si poradili i kluci, kteří přišli z lavičky,“ dodal na závěr.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články