Kodaň dělá nejméně chyb v obraně | SK Slavia Praha
Více

Kodaň dělá nejméně chyb v obraně

Slavii zítra čeká druhé venkovní utkání ve skupině C. „Naše prezentace tady ukáže, nakolik můžeme kalkulovat s postupem,“ říká trenér Trpišovský před duelem s Kodaní.

Slavii se před Kodaní vrací útočníci Milan Škoda a Stanislav Tecl, kteří s týmem odletěli do Dánska. „Mít Milana a Standu je určitě příjemnější, je pro nás lehčí reagovat na vývoj zápasu, i když oba dva mají velké manko, absolvovali dva tréninky s týmem. Nějakou krátkou sekvenci ale zvládnou. S jedním nebo s oběma počítáme do zítřejší nominace. Standa je dál než Milan. Je překvapení, že se Milan vůbec dostane do kopačky a trénuje s týmem. Standa trénuje s týmem od pondělí, jeho návrat bude rychlejší. Dá se počítat s tím, že by zvládl podstatnou část zápasu,“ doplnil trenér Jindřich Trpišovský ke dvojici útočníků.

Ve střelecké formě je teď slovenský záložník Miroslav Stoch. „Miňo je pro nás důležitý hráč. Je ve velmi dobré formě, je produktivní, často se dostává do koncovky. Je komplexnější než na jaře po obranné i útočné stránce, vybírá si úžasně prostor. Je to teď jeden z nejvytíženějších hráčů. Čeká nás klíčové období podzimu a je dobře, že je takový hráč ve formě,“ těší Jindřicha Trpišovského.

Na Kodaň v minulosti nenašla recept ani Sparta ani Zlín. „Pamatuji si zápas Zlína, tehdy zlobil Verbić, který je teď v Kyjevě. Koukali jsme na ta poslední utkání Kodaně, hlavně ty dvě ve skupině. ten tým se hodně změnil. Výsledky ukazují na nesmírně disciplinovaný tým, který je silný v obranné fázi a dostává málo gólů,“ popisuje soupeře.

Podle asistenta trenéra Zdeňka Houšteckého je soupeř sešívaných zranitelný po ztrátě balonu. „Po ztrátě je zranitelný každý,“ usmívá se trenér a doplňuje ho. „Moc jich neztrácejí, hrají jednoduše v přechodové fázi, mají dva vysoké útočníky, málokdy je nachytáte ve ztrátě míče. Hrají účelně a na minimální riziko, na takový fotbal se někdy těžko hledá recept. Žádný způsob hry není dokonalý, ale Kodaň dělá nejméně chyb v obranné fázi ze všech týmů ve skupině. Je strašně organizovaná, trenér je tu dlouho, navíc je bývalý defenzivní záložník. Je vidět jeho rukopis, kterému se hráči podřizují,“ dodává.

Bude první duel s Kodaní klíčový pro umístění ve skupině C? „Klíčové jsou všechny, když chcete postoupit, potřebujete bodovat venku. Máme na to ještě dva pokusy, dobré by bylo tu body získat, ale když ne, ještě jsou před námi tři zápasy a z toho dva doma. Kodaň remizovala s Petrohradem, vyhrála s Bordeaux. Naše prezentace tady ukáže, nakolik můžeme kalkulovat s postupem. Narazíme na sebe poprvé, čeká nás pak hned odveta doma, celkově rozhodně tenhle dvojzápas,“ myslí si trenér.

Domácím bude scházet kapitán týmu Zeca. „Bude jim chybět hodně, je to hráč na pozici Tomáše Součka, byť typologicky trochu jiný. Je klidný na míči, chodí přes něj první rozehrávka. Miňo Stoch ho zná a říkal, že je to výborný hráč. Domácí ale mají z čeho vybírat, je tam Greguš a další. Jsou celkově hodně kompaktní a týmoví. Silní jsou třeba záložníci Fischer, který má výborný driblink a střelu, a Skov takový typ Potočného, má výbornou střelu i figuru,“ líčí opory domácích.

Proti českým týmům se střelecky daří útočníkovi N´Doyemu. „Je klasický vápnový útočník, výborný ve vzduchu, má výborný výběr místa a Zenit hodně trápil,“ upozorňuje trenér.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články